VISTE SEG FREM TIL FØLGERNE: 20 år gamle Kylie jenner tok til Snapchat for å vise treningsprogresjonen sin etter fødselen. Her er hun avbildet i februar. Foto: NTB Scanpix
VISTE SEG FREM TIL FØLGERNE: 20 år gamle Kylie jenner tok til Snapchat for å vise treningsprogresjonen sin etter fødselen. Her er hun avbildet i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kylie Jenner:

Vekker oppsikt med mammakroppen på Instagram

Kylie Jenner delte bilde av magen sju uker etter fødselen.

(Se og Hør): Det er litt over sju uker siden realitystjernen Kylie Jenner (20) ble mamma for første gang til datteren Stormi, som hun har sammen med kjæresten Travis Scott (25).

Etter fødselen har Kylie vist stolt frem flere bilder av den lille datteren sin i sosiale medier, men også små drypp av seg selv og egen kropp - som nærmest har vært å regne som et varemerke for 20-åringens svært populære og tidvis lettkledde nettkontoer.

Søndag delte hun et bilde av seg selv i bikini på Instagram-profilen sin, som er foreviget et par år tilbake, og ga uttrykk for at hun savner kroppen hun hadde før graviditeten.

summer goals 😏 #tb

Et innlegg delt av Kylie (@kyliejenner)

- Burde sitte på sofaen

Under svart-hvitt-bildet skriver hun: «Sommer-målet», sammen med emneknaggen #tb (throwback).

VISTE SEG FREM: Kylie Jenner viser stolt frem mammakroppen sju uker etter fødselen. Foto: Snapchat / Kylie Jenner
VISTE SEG FREM: Kylie Jenner viser stolt frem mammakroppen sju uker etter fødselen. Foto: Snapchat / Kylie Jenner Vis mer

Dagen før viste Kylie også frem magen sin i et Snapchat-klipp, der hun løftet opp genseren sin.

Og det ser ikke ut som at den nybakte moren har noen problemer med å komme tilbake til den samme formen hun var i før fødselen.

Snapchat-videoen har allerede skapt store overskrifter i kjendisverdenen, og flere av mediene hyller henne.

Elle UK skriver derimot at:

«Hvis vi hadde vært i hennes posisjon, ville vi prioritert å sitte på sofaen med barnet i armene og spise vekten vår i sjokolade. Men det ser ut til at Kylie er mer opptatt av å drømme om kroppen hun hadde før graviditeten».

Magasinet påpeker at Kylie ser fantastisk ut akkurat som hun er.

Her hjemme var for øvrig blogger Caroline Berg Eriksen (31) også kjapt ute med å vise frem kroppen sin etter graviditeten i 2013. Kun fire dager etter at 31-åringen hadde født datteren delte hun et bilde på Instagram-profilen sin som viste tydelig definerte magemuskler.

I feel so empty, and still not 😱😂 4 days after birth 😄👶🌸👼

Et innlegg delt av Caroline Berg Eriksen (@carolinebergeriksenno)

Bilde vakte stor oppsikt i mediene, og Caroline gjorde til og med et intervju med «Good Morning America», der hun fortalte om det store rabalderet som oppsto.

Eksperter imot konseptet

Selv om Kylie overrasket fansen stort med å vise frem kroppsfasongen sin, var det flere som, slik det pleier å være når et Kardashian-medlem deler noe, raste da 20-åringen også delte et bilde på Instagram-profilen sin iført en såkalt «waist-trainer», som altså skal brukes for å trene midjen.

I praksis er en midjetrener en oppdatert versjon av korsettet. Og det er flere som er kritiske til at korsettrenden igjen er blusset opp.​​

Kylie reklamerte for midjetreneren og nærmest oppfordret følgerne sine til å skaffe seg en egen. Hun la til og med ved en egen rabattkode, og merket det som et annonseinnlegg.

20-åringen indikerte at hun har brukt det elastiske korsettet for å komme seg raskt tilbake i form etter graviditeten.

Ifølge nettstedet ble «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen anklaget for å sette uoppnåelige skjønnhetsstandarder og få andre mødre til å føle seg dårlige for at de ikke får kroppsfasongen like raskt tilbake etter en fødsel.

Konseptet er imidlertid temmelig omstridt, og KK er blant den som tidligere har skrevet at en «waist trainer» ikke vil holde det den lover - og at man kan få ulike helseplager i tillegg.

UsWeekly har snakket med fødselslegen Cynthia Robbins, som anbefaler 20-åringen å holde seg unna det elastiske korsettet.

- En «waist trainer» er et veldig stramt plagg som kan strammes inn og strammes inn, for å dytte inn de nederste ribbeina og klemme sammen anatomien, sier legen, og peker på noen av problemene ved plagget:

- Det brukes høyere på kroppen, slik at det ikke stabiliserer bekkenet og, i mine øyne, legger et skadelig press på magen.

Saken fortsetter nedenfor.

​Besatt av waist-trainer

​Men den nybakte moren er ikke den eneste av Kardashian-søstrene som har promotert for waist-trainer-konseptet.

En i søskenflokken som har fått mye oppmerksomhet for sin smale midje er gravide Khloé Kardashian (33). Hun har tidligere ikke lagt skjul på at hun trener beinhardt for å holde seg i form.

I 2015 delte Khloé et bilde på Instagram-profilen sin iført en waist-trainer, hvor også hun reklamerte for konseptet.

Under bildet skrev realitystjernen:

«Jeg er besatt av treningsstudioet, men litt ekstra hjelp har aldri skadet noen», er noe av det som står i innlegget.

Videre reklamerte Khloé for en leverandør av produktet, og skrev at hun er besatt av sin nye treningshjelp.

Det var flere av følgerne som reagerte svært negativt på Instagram-innlegget, og flere mente at det så smertefullt ut.

- Slutt! Du sender et så USUNT budskap!!! raste en av følgerne.

- Herregud.. Det der ser ikke bra ut, skrev en annen følger.

SNAKKER UT: Reality-stjernen, som venter sitt første barn denne våren, har holdt kortene tett til brystet om graviditeten sin. Onsdag 3. januar åpnet hun opp hos Ellen DeGeneres. Video: Bilder med tillatelse fra TV 3. Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Fansen forvirret over Kim Kardashians nye bilde