David Beckham og Harper Beckham:

Vekker oppsikt med kyssebilde

David Beckham kysser datteren Harper Seven på munnen. Det skaper reaksjoner.

KJENT FAMILIE: Her er David Beckham med sønnen Romeo og datteren Harper Seven i 2019. Et nytt bilde av far og datter vekker nå reaksjoner i sosiale medier. Foto: NTB
KJENT FAMILIE: Her er David Beckham med sønnen Romeo og datteren Harper Seven i 2019. Et nytt bilde av far og datter vekker nå reaksjoner i sosiale medier. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Man kan trygt si at Beckham-familien er en av verdens mest berømte familier. Fotballegenden David Beckham (45) og «Spice Girls»-stjernen Victoria Beckham (46) har vært yndlinger for tabloidpressen verden over siden de falt for hverandre på 1990-tallet.

De giftet seg i 1999, og barna Brooklyn (21), Romeo (18), Cruz (15) og Harper Seven (9) har kommet i tur og orden siden den gang. Det er ingen tvil om at familien er svært sammensveiset - noe man tydelig kan se på Beckham-familiens oppdateringer i sosiale medier, hvor kvalitetstid med familien er en gjenganger blant bildene.

Et bilde av datteren Harper Seven og pappa David vekker imidlertid nå oppsikt. Victoria Beckham delte nemlig nylig et bilde der ektemannen kysser datteren på munnen.

GODE FERDIGHETER: David Beckhams datter Harper, viser i en Instagram-video sine ferdigheter. Video: Instagram @davidbackham Vis mer

Vekker harme

Det har fått følgerne til å gå av skaftet i kommentarfeltet, hvor mange reagerer kraftig på at den tidligere fotballproffen kysser datteren på munnen.

«Hvorfor kysser du henne på leppene?» skriver en av Victoria Beckhams følgere.

«Veldig privat bilde, hvorfor ville du publisere dette på Instagram-profilen din», spør en annen.

«Vær så snill, slutt å kysse barn på munnen», lyder en annen kommentar.

På bildet sitter far og datter og binder høstkranser, noe som er en britisk tradisjon hvor man skal ønske høsten velkommen. Det later imidlertid til at de fleste heller har hengt seg opp i at far og datter kysser - men det finnes også dem som tar familien i forsvar.

«Okay, hvorfor blir dette fortsatt diskutert? Hvorfor er kyss på munnen bare ment å være romantisk? Hvem har sagt det? INGEN. Kom deg videre i livet», skriver en følger.

En annen mener at dette er helt uskyldig,

STJERNEPAR: Victoria og David Beckham feiret 20 års ekteskap i fjor. Disse årene har vært preget av en rekke ulike stiler. Video: Rød Løper Vis mer

«Dette er så uskyldig. Hvis du er ukomfortabel med dette, er det du som er problemet», lyder kommentaren, før en tredje følger opp:

«Han er pappaen hennes. Jeg kysser også mine barn på munnen, for de er jo mine barn og jeg elsker dem. Det er bare rart om man ikke kan være kjærlig med barna sine … som man selv har skapt!»

OVERRASKER: Victoria Beckham har for lengst byttet ut dansesko og popstjerne-liv med stiletthæler og et nytt liv som motedesigner. Men det betyr ikke at hun har glemt gamle kunster. Video: Victoria Beckham / Instagram Vis mer

Ikke første gang

Dette er vel å merke ikke første gang Beckham-familien overrasker fansen med slike bilder. Nøyaktig det samme skjedde i november 2018, da David Beckham delte et bilde med datteren - hvor han kysset henne forsiktig på munnen.

Det falt ikke i god jord hos fansen - og den tidligere fotballspilleren fikk mildt sagt passet påskrevet. Det var stort sett de samme kommentarene som gikk igjen: mange mente at det var upassende oppførsel overfor barna.

I 2016 var det Victoria Beckham som var skyteskiven for krass kritikk, da hun la ut et bilde hvor hun kysset sin da fem år gamle datter på munnen.

Den gang la flere mødre ut lignende bilder av seg og sine barn for å vise sin støtte til Beckham. En rekke eksperter kastet seg også inn i diskusjonen.

YDMYKES: David Beckham får virkelig kjørt seg når James Corden regisserer en spøk av høyeste klasse. Vis mer

Liz Brewer, ekspert på sosial etikette, uttalte blant annet at det å kysse barna er en uvanlig praksis.

- Jeg hadde følt meg ukomfortabel med å gjøre det, og jeg tror folk flest er enige. Om hun føler at det sømmer seg, så får det være. Jeg vil ikke si at hun er noen god rollemodell, sa Brewer til BBC den gang.

Den norske barnepsykologen Kerstin Söderström ved Høgskolen i Lillehammer, uttalte imidlertid at man bør slippe kjærligheten fri.

- Slipp foreldrekjærligheten fri, det er selve kilden til vekst og velvære, fortalte hun til Dagbladet og fortsatte:

- Men respekter hva barnet liker og ikke liker. Det handler om å være obs på barnets reaksjon og huske på at barn, hvor søte de enn er, ikke er fritt vilt for voksnes kose- og kyssebehov.

Også en rekke andre kjendiser har opp gjennom årene fått kritikk for å kysse barna sine, deriblant skuespiller Hilary Duff (33).

LES OGSÅ: Åpner seg om det private forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer