Kronprinsparet:

Vekker oppsikt i utlandet

Kronprinsparet skaper overskrifter i utenlandske medier.

POPULÆRE I UTLANDET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har blitt ekstra populære i utlandet etter boken til kronprins Haakon kom ut. Foto: Jan Langhaug / NTB
POPULÆRE I UTLANDET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har blitt ekstra populære i utlandet etter boken til kronprins Haakon kom ut. Foto: Jan Langhaug / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kom boken til kronprins Haakon (50) «Haakon – historier om en tronarving». Boken gir oss et dypt innblikk i hans liv til å bli vår fremtidige konge, fra barndommen til den dag i dag.

Siden boken kom ut har den skapet en rekke overskrifter i internasjonale medier, og det er ikke til å legge under en stein at mediene er ekstra begeistret for detaljene kronprinsparet deler om deres kjærlighetshistorie.

«Biografen tar også for seg forholdet hans med kona, kronprinsesse Mette-Marit, og avslører dramaet som var bak kulissene før forlovelsen deres», skriver den engelske avisen BNN om boken.

Svensk Damtidning omtaler også den vanskelige tiden da forholdet deres ble kjent: «Haakon i tårer etter hendelsen med Mette-Marit: Alt er kaos»., skriver den svenske avisen.

Kronprins Haakon måtte reise alene på kronprinsparets årlige fylkestur. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug, NTB. Vis mer

«Før paret ble mann og kone gikk de gjennom en berg og dalbane sammen. Som når de gikk en tur gjennom parken en dag i oktober for tjuetre år siden. I hendene holdt de hver sin kaffekopp og pressen flokket seg rundt dem.», skriver avisen og legger til:

«Det ingen visste var at Haakon hadde kollapset helt før dette».

Danmark har også fått med seg kronprinsparets detaljer i den nye boken om det hemmelige bruddet.

TETT: Kronprinsparet har blitt fulgt av et kamerateam fra TV 2, noe som gir et tettere innblikk enn noen gang. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

«Kronprins Haakon avslører hemmelig brudd med Mette-Marit», skriver Danske Se og Hør som overskrift.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er ikke overrasket over at kronprinsparet vekker oppsikt i utlandet.

- Kongelige skaper jo gjerne overskrifter, og med forholdsvis mye ny info i boken, er det ikke så rart at interessen også er stor utenlands. Jeg tror for eksempel kjærlighetshistorien til Norges kronprinspar aldri slutter å fenge, og derfor skaper overskrifter i inn- og utland igjen og igjen og igjen!, sier Vagle.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon åpner seg om Aris bortgang: - Kom som et sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer