Prinsesse Ingrid Alexandra:

Vekker oppsikt i utlandet

Prinsesse Ingrid Alexandra skaper overskrifter i utlenlandske medier.

INTERESSE: Flere utenlandske medier viser interesse for den norske tronarvingen Foto: Lise Åserud / NTB
INTERESSE: Flere utenlandske medier viser interesse for den norske tronarvingen Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag ble flagget heist til topps rundt om i landet, da prinsesse Ingrid Alexandra fylte 19 år. Den store dagen ble omtalt av de aller fleste norske medier.

Også utenfor landets grenser er det flere som hyller den norske tronarvingen.

I anledning den store dagen ble det nemlig gitt ut to nye bilder av den ferske 19-åringen.

TØFF: Prinsesse Ingrid Alexandra hoppet i fallskjerm. Foto: Det kongelige hoff / NTB
TØFF: Prinsesse Ingrid Alexandra hoppet i fallskjerm. Foto: Det kongelige hoff / NTB Vis mer

Ett av bildene er fra da prinsessen hoppet i fallskjerm fra en svimlende høyde på 20 000 fot, eller over 6000 meter, noe som har vært på ønskelista hennes lenge.

STERKT ØYEBLIKK: Prinsesse Ingrid Alexandra tok til tårene da hun talte i sin egen 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

- Da hun stilte opp i 18-årsintervju sa hun at hun ville hoppe fallskjerm, men at hun ikke fikk lov av mora. Men nå kan hun altså krysse det av «bucketlista». Hun er lik faren sin, som også elsker den slags utfordringer, uttalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle i anledning prinsessens bursdag.

Det nevnte fallskjemhoppet har ikke gått upåaktet hen hos flere av våre europeiske naboer.

Både danske BilledBladet og svenske Svensk Damtidning har tilsynelatende latt seg imponere av bildet, som sistnevnte nettsted beskriver som «uventet».

PROBLEMATISK: Politisk kommentator i Dagbladet, Sondre Hansmark, forklarer hvorfor han mener at feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra sin 18-årsdag er problematisk. Video: Dagbladet TV Vis mer

Også britiske Daily Mail har sendt sine lykkeønskninger til prinsessen i anledning den store dagen. Heller ikke her går fallskjermhoppingen forbi i det stille.

- Prinsesse Ingrid Alexandra vekker virkelig oppsikt! Hun er åpenbart blitt en favoritt hos utenlandske medier. Så snart det dukker opp nye bilder, som det gjorde på bursdagen, blir det plukket opp av utenlandske nettsteder og magasiner, sier Vagle til Dagbladet.

Hun sier interessen for den norske tronarvingen.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

- Både fordi hun nå er myndig, men også fordi vi ble mer kjent med henne da i form av bilder og intervjuer. Det vekket interessen! Ei kul jente som mange liker, og er nysgjerrig på.

LES OGSÅ: Setter bryllupet på vent

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer