Annika Momrak:

Vekker oppsikt i utlandet

Programlederenes stunt har fått internasjonal oppmerksomhet.

DYR DATE: Den unge programlederen ble auksjonert bort på årets innsamlingsaksjon. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DYR DATE: Den unge programlederen ble auksjonert bort på årets innsamlingsaksjon. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

NRKs TV-aksjon 2022 gikk i år til Leger Uten Grenser og deres arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

I år gikk aksjonen av stabelen søndag 23. oktober, og i den forbindelse var det flere som gjorde det lille ekstra for å samle inn penger til den ikke-statlige organisasjonen.

I tradisjonen tro, er det mange som auksjonerer bort ulike klenodium og andre objekter til inntekt for den veldedige organisasjonen, men den mest uortodokse metoden for å samle inn penger under årets innsamlingsaksjon, var det trolig programlederene i NRK-programmet 4ETG som sto for.

De auksjonerte nemlig bort et stevnemøte med kollega Annika Momrak (23) - noe hun overhode ikke hadde kjennskap til.

GAVER: Medlemmene i 4ETG mottok noe intime gaver på den røde løperen før P3 Gull. Video: Jonas Hammer. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

Det var VG som først omtalte saken.

Daten ble auksjonert bort på auksjonen.no, og innsalget fra NRK-kollegaene lød som følger:

«Hver dag får vi meldinger av folk som vil ta med Annika på date. Vanligvis ignorerer vi disse meldingene, men så innså vi at dette kan vi tjene penger på. Nå har du sjansen til å både støtte Annikas favorittorganisasjon, og samtidig få en drømmedate med Annika sjøl!»

De la til at Annika slett ikke visste om dette, men de var helt sikre på at hun kom til å ta utfordringen på strak arm for å støtte en god sak.

Svimlende sum

Den anonyme giveren som til slutt stakk av med det gjeve stevnemøtet med programlederen, punget ut hele 38 500 norske kroner - en svimlende høy sum.

Det er noe som blant annet har vakt oppsikt i nabolandet vårt, og blant andre svenske Expressen har omtalt saken.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Annika Momrak, men hun har forløpig ikke besvart våre henvendelser.

Momrak, som til daglig er programleder for NRKs humorkollektiv 4ETG, har flere store roller på merittlisten sin - og i fjor ledet hun MGP som den yngste programlederen noensinne.

Det mange kanskje ikke er klar over, er at den unge kvinnen fra Bø i Telemark jobbet for Leger Uten Grenser i halvannet år, før hun startet sin karriere i NRK.

Til VG uttalte Momrak at hun håper vedkommende som nå skal på date med henne er både snill og morsom, og legger til at de trolig har en felles interesse i organisasjonen hun brenner for.

- Jeg håper at det er en viktig grunn til at personen er villig til å betale så mye penger. I så fall har vi jo noe til felles.

LES OGSÅ: Visste at det måtte bli oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer