Nicki Minaj:

Vekker oppsikt i dristig antrekk. Ser du hvem hun hyller?

Nicki Minajs pupp hyller en annen kvinnelig artist. 

DEKKET TIL: Nicki Minaj valgte denne dristige toppen fra Mugler, da hun lørdag var til stede på moteuken i Paris. Brystvorten dekket hun til med en krystall. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
DEKKET TIL: Nicki Minaj valgte denne dristige toppen fra Mugler, da hun lørdag var til stede på moteuken i Paris. Brystvorten dekket hun til med en krystall. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Moteuken i Paris er i full sving, og nærmer seg snart slutten. Flere av verdens største motehus og designere har vist frem sine kommende kolleksjoner, og på første rad har superstjerner fulgt med med argusøyne.

Én av dem som har tatt turen til Paris er hip hop-dronningen Nicki Minaj (34). Hun var å finne på første rad under flere store motevisninger lørdag, men det var ikke antrekkene hun så på som skapte oppstyr.

Minaj valgte nemlig å dukke opp i en topp av det dristige slaget, som bare holdt det ene brystet hennes i sømmer. Det andre hang ute, med en krystall for å dekke brystvorten.

Ser du likheten?

Dette er imidlertid ikke første gang noen tar en så drastisk motevalg. Mange trekker nå linjer mellom 34-åringen og artisten Lil' Kim, som gjorde nøyaktig det samme på rød løper i 1999. Det har resultert i et av tidenes mest ikoniske antrekk.

SJOKKERTE: Lil' Kim viste seg fram i dette antrekket på MTVs VMA-utdeling i 1999. Antrekket huskes fortsatt den dag i dag, og er blant annet til inspirasjon for flere halloween-kostymer. Foto: NTB scanpix
SJOKKERTE: Lil' Kim viste seg fram i dette antrekket på MTVs VMA-utdeling i 1999. Antrekket huskes fortsatt den dag i dag, og er blant annet til inspirasjon for flere halloween-kostymer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lil' Kim, eller Kimberly Denise Jones (42), dukket opp på rød løper på MTVs VMA-utdeling i 1999 med et antrekk som ligner skremmende mye på det Minaj viste frem lørdag ettermiddag.

Med lilla hår, lilla brystvorteglitter og lilla drakt strålte hun sammen med verdens største artister, og stjal utvilsomt showet den kvelden.

42-åringens antrekk var designet av Misa Hylton-Brim, mens Minajs dristige topp er signert motehuset Mugler. For å matche toppen hadde hun på seg en shorts fra Givenchy og solbriller fra Veronique Leroy.

Enkelte trekker også linjer mot Janet Jacksons pauseshow på Superbowl i 2004, da hun viste fram brystet sitt. Hennes brystvorte var også dekket den gang.

IKONISK: 90 millioner amerikanere fikk i 2004 se Janet Jacksons bryst på direktesendt tv, da Justin Timberlake dro av henne et klesstykke. Foto: REUTERS, NTB scanpix
IKONISK: 90 millioner amerikanere fikk i 2004 se Janet Jacksons bryst på direktesendt tv, da Justin Timberlake dro av henne et klesstykke. Foto: REUTERS, NTB scanpix Vis mer

- Free the nipple

Moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir forteller til Seoghør.no at dette ikke er første gang «Anaconda»-rapperen har hyllet forgjengeren Lil' Kim.

- Dette er et åpenbart nikk til rapdronning Lil' Kims ikoniske MTV VMA-antrekk fra 1999 - som det fortsatt snakkes om. Det er ikke første gang Minaj har latt seg emh...inspirere av Kim, spørsmålet er om hun synes det er flatterende eller bare irriterende, forteller eksperten.

DRISTIG: Nicki Minaj vakte oppsikt med dette antrekket i Paris lørdag. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
DRISTIG: Nicki Minaj vakte oppsikt med dette antrekket i Paris lørdag. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Hun mener det hele kan tolkes i et feministisk perspektiv, og at vi nå er inne i en tid hvor kropp og frigjørelse av sådan er ekstremt aktuelt.

- Dette er jo høyst aktuelt, i hvert fall med «free the nipple»-bevegelsen og hele kroppspositivisme-trenden generelt, selv om det neppe er en look som vil bli spesielt utbredt - av åpenbare grunner, avslutter hun.

Denne lørdagen har det vært sol og ni varmegrader i Paris, så Minajs antrekksplan traff tydelig på en god dag.

Nylig singel

Det har lenge versert rykter om at forholdet mellom «Starships»-sangerinnen og Meek Mill (29) har vært på gyngende grunn, og i januar bekreftet Nicki bruddet.

«Ja, jeg er singel. Nå fokuserer jeg på arbeidet mitt og gleder meg til å dele det med dere snart. Ha et velsignet nytt år. Jeg elsker dere», skrev hun på Twitter torsdag.

Paret har vært sammen siden 2015. Meek har foreløpig ikke kommentert bruddet.

Under American Music Awards i 2015 satt han ved Nickis side under seremonien som førte til at hun kapret to priser i kategoriene «Beste rap/hip hop album» og «Beste rap/hip hop artist».

Men det var ikke kjærestens triumfer Meek fokuserte mest på.

Under showet hadde han nemlig vanskelig for å ta øynene bort fra Nickis bryster, som kom godt til syne i hennes dristige Michael Costello-kjole.

Prisvinneren postet selv bildet av Meek, hvor han blir tatt på fersken mens han stirrer ned i utringningen hennes, på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer