Cleidocranial dysplasi:

Vekker oppsikt: - Hva?!

En mor fra Staffordshire i England har fått mye oppmerksomhet på grunn av en sjelden genetisk tilstand.

TALENT: Danielle Lewis fra England går viralt på Tiktok med et helt spesielt «talent». Video: Tiktok @xbiglashesnomoustachesx. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

En kvinne fra England har tatt TikTok med storm etter at hun viste frem «partytrikset» sitt. Danielle Lewis (33) er født med den sjeldne tilstanden clediocranial dysplasi. Det er en genetisk tilstand som går utover blant annet kragebein og hodeskalle.

33-åringen har nå fått mye oppmerksomhet på internett etter hun la ut en video hvor hun viser at hun kan få skuldrene sine til å møtes foran brystkassen. Clediocranal dysplasi kan også ha en effekt på tenner, ryggrad og ben.

Lewis forklarer til Daily Mail at hun ble født uten kragebein, som da er grunnen til at hun klarer å gjennomføre det oppsiktsvekkende trikset med skuldrene.

UVENTET: Tiktok-profil og artist Erika Norwich fikk mange reaksjoner da hun delte på Tiktok at hun hadde fått et overraskende besøk i senga si. Video: Tiktok/@enorwich / Rød Løper Vis mer

Har gått i arv

Tilstanden er som nevnt genetisk, noe som betyr at den går i arv. Lewis forteller at det finnes 17 familier i hele verden som har dette genet, og de møtes hvert eneste år.

- Min familie visste så fort jeg ble født at jeg hadde cleidocranial dysplasi og at jeg ble født uten kragebein, det påvirket også høyden min - jeg er bare 150 cm høy - det forårsaker også leddsmerter, en fremtredende panne og korte lemmer, sier hun.

Det var da Lewis var barn hun innså at hun var annerledes. Hun hadde tilbragt tid sammen med en venn og lå på siden - da vennen poengterte at skuldrene hennes møtte hverandre ble hun sjokkert. Hun trodde det var tilfellet for alle.

Vekker oppsikt

Lewis' tre barn Ruby Angel (13), Lily Grace (12) og Max Thomas (6) har også arvet genet.

- Folk blir så sjokkert når de ser oss gjøre partytrikset vårt, sier Lewis.

UMULIG: Rød Løper-Kine har oppdaget en ny trend på TikTok, som hun tok med på rød løper for å teste med Noah Vasstrand, Isabelle Eriksen og Tonje Frigstad. Video: Fjellbror / Rød Løper Vis mer

Selv om familien kan ha det gøy med å vise fram det de får til, så erkjenner Lewis at det ikke bare er lett.

- Det påvirket tennene mine, så jeg måtte operere da jeg var elleve år for å fjerne alle melketennene mine og vente på at de andre skulle komme ut. Jeg har skeive tenner nå.

Reaksjonene på TikTok har ikke latt vente på seg:

«Hva?!», er det en som skriver under Lewis sin virale video.

«Seriøst imponerende», skriver en annen.

PROBLEMATISK: Politisk kommentator i Dagbladet forteller om hvorfor det er problematisk at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl bruker Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer

«Unnskyld hva, det der er fantastisk», legger en tredje til.

I skrivende stund har videoen 822 kommentarer og over 65000 likerklikk.

LES OGSÅ: Avslører: - Hatt sex med over 700

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer