Ashley Graham:

Vekker oppsikt: - Høy risiko

Modellen går for tiden gravid i niende måned. I magen ligger to gutter.

GRAVID: Ashley Graham er gravid med tvillinger i niende måned. Foto: Skjermdump Instagram
GRAVID: Ashley Graham er gravid med tvillinger i niende måned. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar for to år siden kunne modellen Ashley Graham (34) og ektemannen gjennom elleve år, Justin Ervin, ønske sønnen Isaac Menelik velkommen til verden.

Et og et halvt år senere kom den hyggelige nyheten om at sønnen skal bli storebror. Paret venter nemlig barn igjen, og denne gangen har hun delt med sine 15,7 millioner Instagram-følgere at det befinner seg to barn i magen - to tvillinggutter.

I forbindelse med at fødselen nærmer seg med stormskritt, har hun delt en rekke nye bilder på Instagram. Der kommer det også fram en noe uvanlig avsløring.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Video: Addition Elle Les saken her: http://bit.ly/2eeEFAq Vis mer

Uvanlig

«Kom meg til full termin i dag (40 uker!). Termin er bare et forslag, babyer vil alltid komme på fødselsdagen», skriver hun til et innlegg på Instagram.

Supermodellen har altså de seneste ni månedene vært gravid med tvillinger. Nå er hun i uke 40 av svangerskapet - noe som betyr at hun har gått svangerskapet fullt ut.

De fleste tvillinger blir født rundt uke 36-37, og det er altså ikke helt vanlig å gå gravid med tvillinger helt til uke 40.

Ifølge overlege ved Kvinneklinikken UNN Tromsø, Åse Torunn R Pettersen, er det forskjellige årsaker til det.

- Det er både fordi man har høy risiko for spontan prematur fødsel når man bærer tvillinger og fordi man i nasjonale retningslinjer anbefaler å sette i gang fødselen noen uker før terminen, forklarer hun, og presiserer at det er snakk om uke 36-37 dersom tvillingene deler morkake og uke 38-39 dersom de har hver sin morkake.

«BABYÅRET 2021»: Selv om den siste tiden har vært preget av pandemien, er det en del kjendiser som har brukt tiden på å gå gravide. Video: Rød Løper Vis mer

Bestemmer selv

Pettersen utdyper at et tvillingsvangerskap er forbundet med høyere risiko for komplikasjoner, både for mor og barna, og at denne risikoen øker med økende svangerskapslengde.

- Komplikasjoner kan blant annet være svangerskapsforgiftning hos mor, eller i verste fall at et eller begge barna blir alvorlig syke eller dør.

Hun legger til at man i Norge blir informert om anbefalingene vedrørende igangsetting av fødsel, og fordeler og ulemper ved det.

- Men kvinnen har så klart rett til å selv ta avgjørelse rundt sin egen og barnas helse, understreker overlegen.

Til tross for at det kan være risiko forbundet med å gå «for lenge» med tvillinger, virker ikke Graham å stresse over det.

GRAVIDNYHET: I denne ukens «Funkyfam» får vi se hvordan Jørgine «Funkygine» Vasstrand reagerer når hun forstår at hun er gravid for fjerde gang. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Gjennom hele graviditeten har modellen delt hyppige oppdateringer med følgerne sine. Både nyheten om graviditeten, og at de venter tvillinger, delte hun på Instagram.

Hun har også delt ærlige bilder av strekkmerkene sine.

«Justin sier strekkmerkene mine ser ut som livets tre», skrev hun stolt under bildet.

LES OGSÅ: Gravid og smittet: Dette er risikoene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer