Kourtney Kardashian:

Vekker harme med munnbind-påstand

Realitystjernen Kourtney Kardashian påstår at man kan få kreft av å bruke blå munnbind. Dette får både fansen og helsepersonell til å se rødt.

HUDFLETTES: Etter at Kourtney Kardashian spredte konspirasjoner om munnbind til sine over 100 millioner følgere, har hun fått høre det fra flere hold. Her avbildet med lillesøster Kim Kardashian i fjor. Foto: Jackson Lee / Splash News / NTB
HUDFLETTES: Etter at Kourtney Kardashian spredte konspirasjoner om munnbind til sine over 100 millioner følgere, har hun fått høre det fra flere hold. Her avbildet med lillesøster Kim Kardashian i fjor. Foto: Jackson Lee / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruken av munnbind er et hyppig omdiskutert tema under coronapandemien. Flere av verdens største stjerner har blant annet blitt slaktet for å ikke bruke munnbind og ikke minst for feil bruk av det.

Nylig ble sangstjernen Lana Del Rey (35) hudflettet for sitt munnbind som så ut til å være netting med flere små hull i seg. Dette var ikke populært blant fansen, som mente 35-åringen ikke tok pandemien og smittevernet på alvor.

Drøy påstand

Nå er det imidlertid realitystjernen Kourtney Kardashian (41) som vekker oppsikt hva gjelder munnbind.

På sin Instagram-story delte hun nylig en konspirasjonsteori om munnbind, hvor hun hevder at munnbind kan øke risikoen for å få forskjellige typer kreft.

«De blå munnbindene som er påbudt i matbutikker og på flyplasser er laget av PTFE (polytetrafluoreten, journ.anm.), et kreftframkallende stoff laget av syntetisk fluor. Ifølge Cancer.org (amerikanske kreftinformasjonen, journ.anm.) øker det risikoen for svulst i lever, testikler, bukspyttkjertel, nyrer og bryster pluss blødende tykktarmsbetennelse, sykdommer i skjoldbruskkjertelen, svangerskapsforgiftning og forhøyet kolesterol. Høy dose kan forårsake influensalignende symptomer og blødning i lungene, som fører til kvelning», står det til et bilde av et blått munnbind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer