Siegfried Fischbacher er død:

Vegas-magiker er død

Siegfried Fischbacher ble 81 år gammel.

81 ÅR: Magikeren Siegfried Fischbacher (til venstre) er bekreftet død. Han er best kjent som den ene halvdelen i magikerduoen Siegfried & Roy. Foto: Alan Berliner/BEI/REX/NTB
81 ÅR: Magikeren Siegfried Fischbacher (til venstre) er bekreftet død. Han er best kjent som den ene halvdelen i magikerduoen Siegfried & Roy. Foto: Alan Berliner/BEI/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Magikeren Siegfried Fischbacher er død. Det melder den tyske avisen Bild. Dødsfallet bekreftes av magikerens søster.

Han ble 81 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke bekreftet. Bild meldte imidlertid nylig at magikeren hadde blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft.

Siegfried er aller best kjent fra magikerduoen Siegfried & Roy. Siegfried var en tradisjonell magiker, mens partneren vokste opp blant eksotiske dyr. Sistnevnte, Roy Horn, døde i fjor.

DØDE: Siegfried Fischbacher er død. Her avbildet med magikerpartneren, Roy Horn, som døde i mai i fjor. Foto: REX/NTB
DØDE: Siegfried Fischbacher er død. Her avbildet med magikerpartneren, Roy Horn, som døde i mai i fjor. Foto: REX/NTB Vis mer

Døde av komplikasjoner fra corona

Horn hadde kort tid før dødsfallet testet positivt for coronavirus, og en talsperson opplyste til NBC News i mai i fjor at han døde av komplikasjoner fra covid-19.

- Roy var en kriger hele livet inkludert disse siste dagene. Jeg gir min hjertefølte takknemlighet til teamet av leger, sykepleiere og medarbeidere ved Mountain View Hospital som jobbet heroisk mot dette snikende viruset som til slutt tok Roys liv, sa Fischbacher til TV-kanalen den gang.

ELLEVILLE SHOW: Siegfried & Roy var best kjent for sine elleville show i Las Vegas. Foto: Bei/REX/NTB
ELLEVILLE SHOW: Siegfried & Roy var best kjent for sine elleville show i Las Vegas. Foto: Bei/REX/NTB Vis mer

Duoen var best kjent for sine elleville show i Las Vegas. Ifølge Reader's Digest fremførte de nesten 30 000 show over flere tiår, med illusjoner og triks, og løver og tigere i hvit signaturfarge.

3. oktober 2003 var det imidlertid stopp. Under en forestilling på casinoet The Mirage ble Roy Horn, som fylte 59 år den dagen, bitt i nakken av en syv år gammel tiger ved navn Mantacore. Hendelsen førte til at Horn ble delvis lammet, og Sigfried og Roy måtte slutte.

Ifølge USA Today så 1500 publikummere skrekkslagne på mens den 180 kilo tunge tigeren dro Horn av scenen. Kort tid etter ble han kjørt til nærmeste sykehus. Han var alvorlig skadd, og hadde mistet mye blod.

I ettertid har Horn flere ganger hevdet at han fikk hjerneslag på scenen, og at tigeren bet ham i nakken for å dra ham i sikkerhet.

- Mantacore reddet livet mitt, sa han blant annet til People i 2004.

LES OGSÅ: Sean Connery er død: - Et trist tap for alle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer