Vegard Ylvisåker ble hacket

- Beklager folkens, postet feil bilder for å promotere min nye webcam-service.

LA UT BILDE AV LETTKLEDD KVINNE: Vegard Ylvisåker fikk seg litt av en overraskelse da han søndag oppdaget av Twitter-kontoen hans var hacket.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
LA UT BILDE AV LETTKLEDD KVINNE: Vegard Ylvisåker fikk seg litt av en overraskelse da han søndag oppdaget av Twitter-kontoen hans var hacket. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble Vegard Ylvisåkers Twitter-følgere ble møtt av et annet syn enn de kanskje hadde forventet.

Klokka tolv søndag var komikerens profilbilde og navn endret, i tillegg til at det var lagt ut flere bilder av en lettkledd dame på Ylvisåkers Twitter-konto.

Komiker og programleder Vegard Ylvisåker har 124 000 følgere på Twitter-kontoen med navnet @vegardino. Under de lettkledde bildene ble følgerne oppfordret til å klikke seg videre.

Hacket

«Kanskje vil du invitere meg på et glass vin», stod det under bildet av damen. Følgerne skulle ikke være sjenerte, men klikke seg videre til noe som kan antas å være et nettsted med flere lettkledde bilder.

Reaksjonene fra fansen har ikke latt vente på seg. Flere skriver på Twitter at de tror det er noe galt med kontoen, og tagger Vegards bror Bård Ylvisåker, for å gjøre ham oppmerksom på at kontoen var tatt over av uvedkomne.

Følgerne kommenterer ivrig under de nypostede bildene, med utsagn som:

«Du har fått langt hår Vegard», og «Vegard er nå en transkjønnet kvinne».

- Ny web-service

Klokka 13 hadde Ylvisåker tatt tilbake kontrollen over sin Twitter-konto.

«Beklager folkens, postet feil bilder for å promotere min nye webcam-service», skriver Ylvisåker forklarende om de lettkledte damebildene.

Komikeren legger også ved et bilde av selg selv i badebukse, til stor glede for fansen.

De dristige damebildene ligger fortsatt ute på kontoen. Ett av dem er dessuten festet øverst i listen av Twitter-meldinger.

Saken fortsetter nedenfor.

The Fox

Vegard Ylvisåker er kjent fra TV-programmet «I kveld med Ylvis», men ble sammen med broren Bård, verdenskjent gjennom musikkvideoen «The Fox (What does the Fox say)», som ble laget til programmet. Låta ble produsert av Stargate.

Samarbeidet med Stargate startet som en vennetjeneste. Brødrene kom i kontakt med den norske produsentduoen etter å ha blitt spurt om å lage et innslag til en førtiårsdag. Som en gjenytelse spurte de om Stargate kunne produsere ei låt for dem.

- Vi tenkte at de sikkert ville si nei. Men så sa de ja, har Vegard Ylvisåker sagt til Dagbladet om avtalen.

Stargate så ikke hiten komme i det hele tatt.

- De ble mest overrasket av alle. De ringte fra New York og lurte på hva i helvete det var for noe etter å ha sett et nyhetsinnslag på Fox News. De syntes det var helt sykt, sa Ylvisåker.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Vegard Ylvisåker søndag.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer