«Game of Thrones»:

- Vegard er jo i en helt annen liga

Bård og Vegard Ylvisåker trekker likheter mellom seg selv og flere «Game of Thrones»-karakterer.

LIGNER: Bård og Vegard Ylvisåker forklarer hvem de ligner mest på i «Game of Thrones» og trekker blant flere andre frem Kit Harrington (t.h) som spiller Jon Snow i serien. Foto: NTB Scanpix
LIGNER: Bård og Vegard Ylvisåker forklarer hvem de ligner mest på i «Game of Thrones» og trekker blant flere andre frem Kit Harrington (t.h) som spiller Jon Snow i serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Gjennom syv sesonger har fansen fått drømme seg bort i fantasyserien «Game of Thrones», og suksesserien har skapt overskrifter internasjonalt de siste årene.

Også her til lands har flere norske stjerner blitt fans.

Blant dem er brødrene Bård (35) og Vegard Ylvisåker (38), som har gjort suksess med blant annet «I kveld med Ylvis LIVE» på TVNorge.

Spiller på humor

Brødrene som for tiden er aktuelle med «Stories from Norway» har til og med funnet ut hvilke karakterer de ligner mest på i «Game of Thrones».

- Altså, jeg ligner jo på Tyrion, forklarte Vegard til Se og Hør under TVNorges vårlansering, før han raskt ble avbrutt av Bård.

- Ikke ta humorkortet.

Vegard legger ikke skjul på at han spilte på humor, og tenker seg nok en gang om på hvem han ligner mest på.

- Jon Snow. Du er vel kanskje «King Slayer» du, er du ikke?, sier han til Bård, som ikke er enig i den sammenligningen.

SJALU:  Kristoffer Hivjus kone Gry Molvær var med på festpremieren av «Game of Thrones» på Colosseum kino i Oslo. Hun var ikke spesielt fornøyd med at Hivjus karakter Tormund flørter på skjermen. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer

- Nææh, da skal man legge godviljen til. Han er ganske keeg, forklarer han.

Til tross for at det kan late til at Bård finner det vanskelig å velge noen han ligner på, har han en klar formening om hvem han ikke vil sammenlignes med.

- Det er i hvert fall ikke Robert Baratheon, for å si det sånn. Vegard er jo en egen liga der, sier han om broren, som selv mener han kan sammenlignes med Jon Snow.

- Det er vel en slags grei skuring der, ja, skyter Vegard inn. Men på spørsmål om noen gang har forvekslet han med den berømte skuespilleren, er han klar i sin tale.

- Nei, det har ikke skjedd.

De humoristiske Ylvis-brødrene er kjente for å lire fra seg og heller ikke her lar Bård muligheten gå fra seg.

- Du går jo nesten aldri med rustning mer.

GLAD HUN SLIPPER: Råsterke Cecilia Brækhus ville ikke svare på om hun kunne slått slåsskjempene i «Game of Thrones», da hun deltok på festpermieren av den sjuende sesongen i Oslo i kveld: Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer

Innspilling

Ylvis-brødrenes nye tv-serie, «Stories from Norway» er en del av TVNorges satsing den kommende våren, og bringer en ny tv-sjanger på banen: Undersøkende musikal.

Deler av innspillingen har foregått i England, og der var de svært nærme å møte en av sine helter fra «Game of Thrones», nemlig Kit Harrington, som spiller Jon Snow.

Vegard spiller nemlig Justin Bieber som blant annet kommer ut av et privatfly i «Stories from Norway», og det var i filmstudioet i England stjernene krysset veier.

- Det flyet er et statisk fly som står i England. Da vi var og filmet der, så var Kit Harrington der og filmet rett ved siden av, på nabostudioet. Vi hadde ikke tid til å hilse. Jeg sendte ham bare en SMS. Hehe, nei da, forklarer Vegard.

TALKSHOW: Se hvordan det gikk da Ylvis-brødrene gjestet «Late Night with Jimmy Fallon» tirsdag kveld. Programmet sendes på CNBC Norge. Video: NBC / Late Night with Jimmy Fallon Vis mer Vis mer

Ligner

«Game of Thrones» er virkelig i vinden for tiden og er for mange den store snakkisen. Også en av årets «Farmen»-deltakere har blitt dratt inn i det magiske universet.

Mange vil nemlig ha det til at Amalie Snøløs (21) er kliss lik den populære «Game of Thrones»-karakteren Daenerys Targaryen, spilt av britiske Emilia Clarke (30).

Overfor Se og Hør har Amalie forklart at hun er godt kjent med sammenligningen.

- Jeg har hørt det tidligere, men det har vært spesielt mye pågang den siste tida, forteller 21-åringen.

Saken fortsetter nedenfor.

Etter at hun dukket opp på «Farmen», har meldingene fra publikum tikket inn på telefonen.

- Det er kjempehyggelig at folk påpeker at jeg ligner på henne, og jeg tar det som et stort kompliment. Det handler antakeligvis om at vi begge har et ganske arisk utseende, veldig hvitt hår og litt mørkere øyenbryn, sier «Farmen»-deltakeren, som understreker at hun aldri har forsøkt å kopiere «dragenes mor».

- Jeg prøver ikke å ligne på henne, og har alltid vært den jeg er, sier hun.

LES OGSÅ: «Farmen»-Amalie ble tilbudt rolle i pornofilm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer