Vebjørn Sand frastjålet maleri til 300.000 kroner

Nå er tyven arrestert.

TUNGT TAP: Hvis vedkommende som tok kofferten fra Vebjørn Sand returnerer den til ham med alt innholdet, vil kunstneren lage et portrett av ham som takk. Foto: NTB Scanpix
TUNGT TAP: Hvis vedkommende som tok kofferten fra Vebjørn Sand returnerer den til ham med alt innholdet, vil kunstneren lage et portrett av ham som takk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag ettermiddag ble Vebjørn Sand (49) frastjålet et verdifullt portrettmaleri han har jobbet med i lang tid da han tok toget fra Oslo til Fredrikstad.

Verdien på bildet er på nærmere 300.000 kr.

– Flere vitner så det de beskrev som en litt rufsete mann med en Harley Davidson-skinnjakke gå ut av toget med kofferten min, fortalte kunstneren til God kveld Norge, ifølge TV 2.

Allerede onsdag kveld ble en person arrestert for tyveriet, skriver politiet i Østfold på Twitter.

«Mann i 40-årene pågrepet for tyveri av maleriet Vebjørn Sand ble frastjålet på toget i Moss i går. Det var etter en meget god vitneobservasjon som førte til at Politiet i Moss kunne gå til pågripelse av en kjenning på en adresse i Moss. Maleriet er kommet til rette og vil bli tilbakelevert eier. Tyven sitter i arrest og vil bli avhørt om forholdet».

Sand er for tiden ute på en lang reise, og hadde hele livet sitt i kofferten, som i tillegg til portrettmaleriet av en kjent norsk person, også innholdt svært verdifulle personlige eiendeler.

– Dette er jo et bilde som ikke er lett omsettelig så jeg vil på det sterkeste oppfordre den som tok dette til å returnere det til meg, sa han til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer