TUNGT TAP: Hvis vedkommende som tok kofferten fra Vebjørn Sand returnerer den til ham med alt innholdet, vil kunstneren lage et portrett av ham som takk. Foto: NTB Scanpix
TUNGT TAP: Hvis vedkommende som tok kofferten fra Vebjørn Sand returnerer den til ham med alt innholdet, vil kunstneren lage et portrett av ham som takk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vebjørn Sand frastjålet maleri til 300.000 kroner

Nå er tyven arrestert.

SEOGHØR.NO: Tirsdag ettermiddag ble Vebjørn Sand (49) frastjålet et verdifullt portrettmaleri han har jobbet med i lang tid da han tok toget fra Oslo til Fredrikstad.

Verdien på bildet er på nærmere 300.000 kr.

– Flere vitner så det de beskrev som en litt rufsete mann med en Harley Davidson-skinnjakke gå ut av toget med kofferten min, fortalte kunstneren til God kveld Norge, ifølge TV 2.

Allerede onsdag kveld ble en person arrestert for tyveriet, skriver politiet i Østfold på Twitter.

«Mann i 40-årene pågrepet for tyveri av maleriet Vebjørn Sand ble frastjålet på toget i Moss i går. Det var etter en meget god vitneobservasjon som førte til at Politiet i Moss kunne gå til pågripelse av en kjenning på en adresse i Moss. Maleriet er kommet til rette og vil bli tilbakelevert eier. Tyven sitter i arrest og vil bli avhørt om forholdet».

Sand er for tiden ute på en lang reise, og hadde hele livet sitt i kofferten, som i tillegg til portrettmaleriet av en kjent norsk person, også innholdt svært verdifulle personlige eiendeler.

– Dette er jo et bilde som ikke er lett omsettelig så jeg vil på det sterkeste oppfordre den som tok dette til å returnere det til meg, sa han til TV 2.

Sand anmeldte tyveriet og utlovet også en dusør til tyven som stakk av med kofferten.

– Jeg jobber med en serie som heter Individets Valg, og hvis vedkommende som tok dette returnerer alt til meg skal han få et portrett av seg selv som takk.

KJENTE BRØDRE: Vebjørn er tvillingbroren til kunstneren Aune Sand. Her ankommer de premieren til filmen Skyggejegerne sommeren 2013. Foto: NTB scanpix
KJENTE BRØDRE: Vebjørn er tvillingbroren til kunstneren Aune Sand. Her ankommer de premieren til filmen Skyggejegerne sommeren 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Betalte 3,4 millioner for Vebjørn-bilder