"Vaske-Bakke" er død

Svein Erik Bakke ble funnet død i sin egen seng - bak låst dør.

BAKKE ER DØD: Svein Erik Bakke ble 59 år. Foto: SCANPIX
BAKKE ER DØD: Svein Erik Bakke ble 59 år. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO : Vaske- og eiendomskongen Svein Erik Bakke ble i går funnet død. Det var forloveden Kajsa Lundgaard (31) som slo alarm.

Det var etter at hun kom til låste dører hjemme hos finansmannen og ikke fikk kontakt med ham, at hun kontaktet politiet.

En patrulje rykket ut og inne i leiligheten fant de den folkelige mangemillionæren død i sengen ...

- Vi kan bekrefte at vi har vært i Jacob Aalls gate, hvor vi fant Svein Erik Bakke død. Vi rykket ut på en melding som vi mottok klokken 16.20. Det er ikke mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet, opplyser vaktleder Oddleif Sveinungsen ved kriminalvakten i Oslo.

Sterke og klare meninger
Den folkelige forretningsmannen ble 59 år gammel. Etter å ha blitt rik på vaskefirmaet Viking-gruppen fikk han tilnavnet "Vaske-Bakke" - et navn han satte stor pris på. Bakke var en ivrig debattant i samfunnet, med sterke og klare meninger om det meste!

Bakke jobbet knallhardt og skapte en formue, og levde de siste årene i stor rikdom. Men medaljen hadde også sin bakside.

Psykisk knekk
Se og Hør og andre medier skrev på nyåret 2002 om at en sliten Bakke fikk en kraftig psykisk knekk julaften 2001. Mangemillionæren har i ettertid også selv snakket åpent ut om sin tunge depresjon.

To år senere snakket Bakke ut om hva som skjedde den dramatiske kvelden da han forsøkte å begå selvmord i sitt hjem i Holmenkollveien. - Det å få vekk mystikken og tabuene rundt depresjoner og selvmord er viktig. Hvis jeg kan bidra til det, så er kanskje ikke mine opplevelser helt bortkastet, sa Bakke til VG.

- Når du velger å begå selvmord i ditt eget hjem, så er det jo en stor sjanse for at noen vil finne deg. Men dette var ikke et skrik om hjelp, jeg ville virkelig dø, sa han da.

Hadde planer
Svein Erik Bakke og hans forlovede Kajsa Lundgaard (31) kjøpte så sent som i august en luksusvilla på eksklusive Snarøya.

Det skjedde samtidig som han fridde til henne - og fikk ja!

- Jeg kan bekrefte at jeg har fridd og fikk ja, sa Bakke stolt til Se og Hør da. Vaske-Bakke var sammen med Kajsa (31) i ett år og ferierte sammen med henne og hennes datter Isabella (7) i sommer.

Svein Erik hadde to store barn fra et tidligere ekteskap. Svein Erik jobbet mest i Brasil. Men han ville ha en bolig til sin nye familie i Norge og kjøpte altså den nyoppussede boligen utenfor Oslo for 25 millioner kroner.

Millionæren planla å flytte inn sammen med forloveden og hennes syv år gamle datter så fort de hadde innredet boligen slik de ville ha den.

Teglsteinshuset har eget svømmebasseng og få minutters gange til egen båtplass.

Reiste mye
- Jeg ser ikke poenget med en strandtomt. Jeg er så mye i Syden. I Norge synes jeg hverken det er sommer nok, varmt nok eller rent nok, sier Bakke.

Etter skilsmissen fra kona gjennom mange år, hadde Bakke noen ustabile år med en rekke kjærester. Før han fant lykken med Kajsa ...

Men nå er han borte, og det står mange sørgende igjen. Hans nærmeste er varslet om dødsfallet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer