«Gift ved første blikk»:

Varsler store endringer

Den nye sesongen av «Gift ved første blikk» blir ikke som den forrige.

VARSLER ENDRINGER: TV-seerne må forberede seg på at den neste sesongen av «Gift ved første blikk» blir annerledes. Foto: TVNorge
VARSLER ENDRINGER: TV-seerne må forberede seg på at den neste sesongen av «Gift ved første blikk» blir annerledes. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Gift ved første blikk» ble for første gang introdusert for det norske folk i 2014, et realitykonsept hvor par blir satt sammen basert på personlighet av et ekspertteam.

Nå varsler TVNorge/Discovery at det blir store endringer av formatet.

Den nye sesongen, som dukker opp på norske skjermer i 2023 omtales av kanalen som en «super»-versjon.

Inn kommer også et kjent fjes, Benjamin Silseth (31), som blir med som parterapeut. Silseth er utdannet psykolog og allerede en kjent TV-profil.

BESTEMMER SEG: I «Gift ved første blikk» skal parene bestemme seg for å forbli gift eller å gå hver til sitt. Video: Dplay Vis mer

- Jeg synes det er veldig spennende å kombinere min rolle som fagperson inn i TV-verdenen og dette TV-programmet. Så jeg gleder meg til å kunne bjuda på litt psykolog-kompetanse og se om det kan være noe som er spennende for publikum, uttaler Silseth overfor Se og Hør.

ikke juridisk bindende

Programmet, som allerede har gått i seks sesonger, har tidligere fungert på den måten at tre par har blitt matchet av fagfolk og deretter har de giftet seg - dette til tross for at de aldri har møtt hverandre før.

«Gift ved første blikk» beholder kjernen, men i den nye sesongen skal ikke ekteskapsinngåelsen være juridisk bindende.

- Vi vil gi deltakerne muligheten til å teste ut ekteskapet og velge kjærligheten, uten de juridiske forpliktelsene. Bryllupsseremonien er derimot like viktig som før, den fungerer som en kickstart på følelsene, og ritualet bringer parene sammen, uttaler Silseth i en pressemelding.

BLE SOM LOVET: Niklas Baarli og Benjamin Silseth forteller om hvordan brylluppet og bryllupsnatta foregikk. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

Silseth tror den nye justeringen kan føre til at det blir lettere for folk som ønsker å finne kjærligheten å melde seg på.

- For uten de juridiske bindingene så blir det litt friere, og ikke så formelt å være med i programmet, sier 31-åringen til Se og Hør.

Han håper det vil føre til at flere tør å ta sjansen.

Flere par

At de juridiske forpliktelsene fjernes og at Silseth kommer inn som parterapeut er ikke sesongens eneste endringer.

Denne gangen blir det også hele seks par som skal delta, istedenfor tre som det har vært i tidligere sesonger.

Programmets nye parterapeut sier han ønsker seg et brett spekter av deltakere til den nye sesongen.

NYGIFT: Lars Kristian og Magnus er et av parene fra «Gift ved første blikk». I en av episodene gifter de seg, men det er ikke enkelt å være nygift med en ukjent person. Foto/Klipp: Thea Hope Vis mer

- Jeg har lyst på mennesker som er åpne og som har lyst til å finne kjærligheten. Så jeg har lyst til å se åpne, sjenerte, de som snakker rett fra levra, og de som kanskje vokter sine ord nøye, sier Silseth og legger til at han tror kjærlighet er noe alle har lyst på uavhengig av personlighet.

- Hvordan blir din rolle - hva kan du tilby deltakerne?

- Mitt mål er å gi deltakerne en opplevelse av et trygt og fint sted, hvor de kan snakke om utfordringene og alt det fine med å gifte seg på den måten, svarer Silseth og følger opp:

- Jeg tror virkelig jeg kan by på det trygge rommet, og at deltakerne kan ha meg som en støtte.

MILJØ: Da Magnus flyttet hjem til Lars Kristian var det spesielt én ting de ikke var helt like på. Vis mer

- Et friskt pust

Det er ingen tvil om at Silseth gleder seg til å bruke sin kompetanse.

- Det store fellesmålet blir jo å prøve å lose dem gjennom programmet, slik at de finner den store kjærligheten.

Han legger ikke skjul på at det er nytt for ham det han nå kaster seg ut i, og innrømmer at han er spent på å finne ut nøyaktig hvordan han skal gjøre det.

- Jeg tror den kompetansen jeg sitter på om mennesker og deres relasjoner blir veldig viktig. Og jeg tror jeg er god på å lese mennesker og se litt hva som rører seg, sier han til Se og Hør.

- Hvordan tror du seerne tar imot de nye endringene?

- Jeg håper at TV-seerne tar det imot og ser på det som et friskt pust inn i et elsket format. Men det er alltid spennende å se om det fenger eller ikke. Med disse endringene håper jeg vi kan treffe bredere og at folk kan få noe positivt ut av det, svarer Silseth og legger til at han i hvert fall skal gjøre sitt beste for at det blir bra.

Den nye sesongen kommer i 2023 på TVNorge og Discovery+, og castingen er nå i gang for fullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer