Amalie Snøløs:

Varsler søksmål

Influenseren går ut mot frisørkjeden etter at det ble delt bilder av henne på deres Instagramprofil.

GÅR MOT GEVIR: Influenser Amalie Snøløs tar grep mot frisørkjeden etter at det ble delt bilder av henne uten samtykke. Foto: Fredrik Hagen / NTB
GÅR MOT GEVIR: Influenser Amalie Snøløs tar grep mot frisørkjeden etter at det ble delt bilder av henne uten samtykke. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Modell og influenser Amalie Snøløs (25) varsler søksmål mot den Oslo-baserte frisørkjeden Gevir etter at det ble delt bilder av henne på deres Instagramprofil uten tillatelse. Søksmålet varsler Snøløs i en pressemelding torsdag ettermiddag.

«Det har siste dager vært store oppslag om konflikten mellom meg og frisørkjeden Gevir. Konfliktens bakgrunn er at jeg har tatt til orde for at kjeden må betale sine frisører ved sponset samarbeid med influensere og kjendiser. Mine uttalelser må åpenbart ha provosert ledelsen i Gevir. Ved å gjøre ulovlig billedbruk, forsøker ledelsen å skape inntrykk av at jeg - samtidig som jeg kritiserer kjeden for ikke å betale sine ansatte - selv tar villig imot gratistjenester fra de samme ansatte», heter det i pressemeldingen.

SKADE: Amalie Snøløs skader seg på «Camp Kulinaris» Vis mer

«Jeg aksepterer ikke at Gevir gjør ulovlig bruk av mitt navn og ansikt. Jeg aksepterer ikke at Gevir skaper inntrykk av at jeg praktiserer forskjellig liv og lære. Jeg er i mitt arbeid og i mine samarbeid opptatt av bærekraft, likeverd og etikk. Jeg har derfor bedt mine advokater forfølge Gevirs ulovlige billedbruk. Erstatningen gir jeg til et godt formål», heter det videre.

Videre kommer det fram at Snøløs' advokater i Stray Vyrje & Co vil framlegge Gevir et tilbud.

«Dersom Gevir donerer kr 50.000 som hjelp og støtte til barn i Ukraina v/Røde Kors, frafaller jeg alle krav. Dersom tilbudet avslås, forfølger jeg kravene selv – for deretter å donere det jeg får erstattet til Røde Kors».

Se og Hør har vært i kontakt med Svein Tore Bergestien i Sannum & Bergestuen, som nå håndterer pressehenvendelser for Gevir. Han forteller at eieren av Gevir, Agnes Gulbrandsen, ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Hun har tidligere avvist kritikken overfor Se og Hør.

NY JOBB: TV-profilen Amalie Snøløs har fått ny jobb som programleder, og blir utfordret av Jonas. Video: Rød Løper Vis mer

Dette er konflikten

Gevir, eid og ledet av Agnes Gulbrandsen, har gjennom flere artikler i Avisa Oslo, og etter hvert flere andre medier, fått kraftig kritikk.

Den har særlig knyttet seg til kjedens sponsorbehandlinger for kjendiser og influensere. Gevir har en provisjonsbasert lønnsmodell, og ansatte får ifølge Avisa Oslo ikke provisjon for ikke-betalende kunder - som sponsede influensere - men kjeden har i fjor høst innført et lønnstillegg for slike oppdrag.

Ansatte i kjeden har vært kritiske til dette, og ment at de ikke får betalt.

Snøløs har tidligere gått ut mot frisørkjeden. Hun mener at utnyttelse av dugnadsånd er et gjennomgående problem i skjønnhetsbransjen. Det fortalte hun til nettstedet MinMote på mandag.

IKKE EFFEKT: En rekke influensere med kritthvite tenner fronter tannblekeproduktet Premium White. Eksperter slår imidlertid fast at produktet ikke har effekt. Reporter: Anniken Aronsen Video: Steffen Pettersen Vis mer

Tirsdag kveld gikk influenseren nok en gang ut mot Gevir. På Instagram stories forklarer 25-åringen at flere bilder av henne plutselig hadde dukket opp på Gevirs instagramkonto uten at hun hadde gitt dem tillatelse til dette.

Anledningen var en fotoshoot for en kunde, hvor Gulbrandsen-eide Stylemanagement var hyret inn for styling.

IKKE TILLATELSE: Amalie Snøløs reagerer på at bilder blir delt av henne uten hennes samtykke. Foto: Skjermdump Instagram
IKKE TILLATELSE: Amalie Snøløs reagerer på at bilder blir delt av henne uten hennes samtykke. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Da var det ganske sjokkerende å komme hjem til skjermdump og meldinger fra andre, der det viser seg at Agnes har bedt om bilder av meg for å publisere bilder på Gevir sin konto, bare for å skape masse tull. Jeg tenker, er det mulig? Er det seriøst? uttalte Snøløs på Instagram.

Forventer begrunnelse og beklagelse

Til Se og Hør forteller Snøløs at hun opplevde Gevirs deling av bildene på et forsøk på å svartmale henne og fremstille henne som dobbeltmoralsk.

- Jeg har ikke hørt ikke hørt noe fra dem, og jeg forventer egentlig, som jeg skrev på Instagram, at de tar kontakt og gir meg en begrunnelse og en beklagelse for det som har blitt gjort.

Snøløs forteller at temaet som var tilstede under bildetagningene har tatt kontakt med Stylemanagement og bedt om et svar på hva som skjedde. Hun beskriver situasjonen som uhørt.

- Nå kjenner jeg bare at den saken her går over så mye mer enn at de delte det bildet som er et regelbrudd, men hele kulturen som jeg føler at Gevir er en del av, spesielt eieren Agnes, forteller hun til Se og Hør.

DEBUT: Amalie Snøløs debuterer som skuespiller i sesong 3 av «Semester», serien kjæresten Herman Tømmeraas også spiller i og er med på å produsere. Vis mer

- Men man skulle jo ønske at det var rom for når man får slike ting i mot seg, at man bare kunne sagt unnskyld og ta tak i det. Og ikke prøve å hevne seg på en jente som er halvparten av alderen sin fordi hun ønsket å stille noen kritiske spørsmål.

25-åringen har likevel forståelse for at alle kan gjøre feil.

- Uavhengig av om du er daglig leder eller influenser så tenker jeg det er på lik linje å bli kritisert for de negative tingene som eventuelt skjer.

LES OGSÅ: «Kompani Lauritzen» avlyser premierefest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer