Sophie Elise Isachsen:

Varsler blogg-nedleggelse

- Jeg har satt en dato.

NYTT INTERVJU: Blogger Sophie Elise Isachsen (24) avslører i et nytt intervju at hun har satt en sluttdato for bloggen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYTT INTERVJU: Blogger Sophie Elise Isachsen (24) avslører i et nytt intervju at hun har satt en sluttdato for bloggen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Sophie Elise Isachsen (24) går for å være en av landets største bloggere, og har gjennom sin lange bloggkarriere sørget for debatt og en rekke oppsiktsvekkende overskrifter. Blant annet har hun fått kritikk for å promotere plastiske operasjoner - og for å omtale cannabisolje i varme ordelag.

Med en av landets største blogger og over 400 000 følgere på Instagram når hun ut til en enorm følgerskare, og får på sett og vis en rolle som et forbilde for følgerne.

24-åringen har tidligere uttalt til Se og Hør at kritikk er en del av hennes karriere som blogger - og at hun må tåle å stå i et par stormer i løpet av året. Likevel innrømmet den kjente bloggeren at det kan være tungt å være i offentligheten når det blåser som verst.

I et lengre intervju med VG Helg forteller Isachsen nå om kritikken hun har fått i etterkant av at hun begynte å engasjere seg for klima- og miljøspørsmål.

- Jeg vet at jeg lever et veldig egoistisk og komfortabelt liv. Men selv om man er klar over miljøkrisen er det vanskelig å legge om en hel livsstil, sier hun i intervjuet.

ABORTDEBATT: Sophie Elise setter seg ned for å prate om aborten hun gikk gjennom som 14-åring med en person som er sterkt imot å ta abort. Video: TV2 Vis mer

- Jeg har satt en dato

Opp gjennom årene har bloggeren markert seg sterkt i debatten om dyrevelferd, og hun var blant dem som skrek høyest da debatten om palmeolje raste for noen år siden. I intervjuet medgir Isachsen at det er kjipt å få kritikk for at hun er «dobbeltmoralsk» som fronter både miljøvern og materialisme samtidig.

I intervjuet varsler bloggeren også drastiske endringer den kommende tiden - nemlig nedleggelsen av sin egen blogg. Hun sier at datoen er satt - og at det ikke er altfor lenge til det vil skje.

DANSET: Sophie Elise Isachsen har hatt mange jern i ilden. I 2018 deltok hun på "Skal vi Danse". Nå varsler hun om nedleggelse av bloggen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DANSET: Sophie Elise Isachsen har hatt mange jern i ilden. I 2018 deltok hun på "Skal vi Danse". Nå varsler hun om nedleggelse av bloggen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Det skjer snart, men jeg vil ikke si når. Jeg kommer til å gjøre mye av det samme som jeg gjør nå, bare minus bloggingen. Jeg ønsker å utvikle meg, og blogging har jeg drevet med siden jeg var 16 år, sier hun i intervjuet med VG Helg.

24-åringen forteller at når bloggens tid er over, vil hun bruke tid på å utvikle nye skjønnhetsprodukter og kolleksjoner og å skrive bøker - og at hun har lyst til å gjøre det på en miljøvennlig måte.

Se og Hør har vært i kontakt med Sophie Elise for en kommentar til denne saken, som foreløpig ikke er besvart.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonen. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer

Fikk skryt for åpenheten

Sophie Elise sto i bresjen for et av årets største blogg-krangler da hun i våres ble sterkt kritisert av blant andre bloggkollega Kristin Gjelsvik (29) for å fremme usunne kroppsidealer på bloggen. I en lang video langet Gjelsvik ut mot Sophie Elise og omtalte henne som «Norges farligste forbilde».

Gjelsvik mente blant annet at Isachsen bidro til å normalisere plastiske inngrep. Bakgrunnen for kritikken var at Isachsen hadde skrevet et blogginnlegg hvor hun fortalte at hun hadde tatovert inn små prikker i hodebunnen for å dekke over det hun mente var et høyt hårfeste.

Selv om bloggeren og forfatteren har måttet tåle mye kritikk det siste året, har hun også blitt rost for enkelte valg hun har tatt. I januar delte hun et bilde på Instagram som viste at hun hadde fjernet silikonpuppene hun hadde hatt siden hun var 18.

Valget om å være åpen om prosessen fikk hun skryt av fra Lene Alexandra Øien (37), som selv gjorde det samme for noen år siden.

Sophie Elise viser fram sine nye pupper i gatemagasinet Natt&Dag Vis mer

- Jeg tror at det er bra at noen mennesker i samfunnet deler, slik at andre mennesker kan kjenne seg igjen, sa Øien til Se og Hør den gang.

- Min erfaring er at livet er en reise og en endringsprosess, og det er helt naturlig å endre seg opp gjennom livet, enten man er Sophie Elise eller Kari fra Drøbak, la hun til.

I august innrømmet for øvrig Sophie Elise at hun hadde tatt silikon på nytt, men mye mindre enn første gang. Hun forklarte inngrepet med at hun hadde opplevd visse komplikasjoner med venstre bryst.

LES OGSÅ: - Slik er «Exit»-skuespillerne helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer