Petter Northug:

- Var vondt å ringe pappa

Fengselsdømte Petter Northug (34) forteller åpenhjertig om farens tilgivelse i nytt intervju med Se og Hør.

TILGITT: John Northug nølte ikke med å tilgi sønnen. Her er de avbildet under ski-VM i Holmenkollen i 2011 sammen med mamma May. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TILGITT: John Northug nølte ikke med å tilgi sønnen. Her er de avbildet under ski-VM i Holmenkollen i 2011 sammen med mamma May. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er noe helt spesielt med å komme hjem til gården - og pappa. Barndomsminnene strømmer på. Man blir takknemlig. Det er så godt å få en normal jul. Det har ikke vært så mange av dem den siste 15 årene. Det er godt å finne roen, sier en åpenhjertig Petter Northug til Se og Hør.

Sammen med far John (62), og brødrene Even (25) og Tomas (30), feiret kokain- og råkjøringsdømte Petter Northug julen hjemme på farens gård i Framverran i Nord-Trøndelag i år.

Northug sier at det har vært befriende å komme hjem etter en tung tid.

Vondt å ringe pappa

Til Se og Hør forteller Northug blant annet om den tunge telefonen han måtte ta hjem til far John, den 14. august, da nyheten først ble kjent.

- Det var vondt å ringe pappa. Jeg beklaget med en gang det jeg hadde gjort. Så ble vi enige om at jeg skulle komme hjem - og det var godt å vite at jeg var velkommen. Mens det stormet som verst, var jeg hjemme på gården en periode. Jeg finner trygghet i familien, sier Northug.

FAKSIMILE: Se og Hør.
FAKSIMILE: Se og Hør. Vis mer

Skikongen forteller at han aldri var i tvil om at han ville bli tilgitt av faren. Det bekrefter Northug senior.

- Det var en tøff telefon å få. Jeg hørte på det Petter fortalte, så sa jeg: Kom hjem nå, gutten min. Du er fortsatt velkommen. Jeg var aldri i tvil. Du vet, når det gjelder barna dine, gir du aldri opp, sier John Northug.

Fått dommen

Mandag forrige uke forklarte Northug seg om siktelsen som inneholder brudd på veitrafikkloven og oppbevaring av narkotika.

Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til fengsel i syv måneder og tap av førerretten for alltid.

PETTERS JUL: Petter Northugs julelåt «Petters Jul» brukte ikke lang tid på å passere én million visninger. Video: Rød Løper/Petter Northug Vis mer

- Dom på syv måneder er svært strengt etter veitrafikkloven, men alle saker er individuelle. En slik straff overstiger seks måneders grensen for hjemmesoning av hele dommen med fotlenke, skrev John Christian Elden i en SMS til Dagbladet.

Northug godtok raskt dommen etter å ha rådført seg med sin forsvarer Halvard Helle.

Nå håper trønderen på et bedre 2021.

- Jeg drømmer om en bra vinter, at vi får coronavaksine og at samfunnet snart er tilbake i normalt gjenge, sier Northug.

LES OGSÅ: Innlagt etter hjerteinfarkt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer