Petter Northug:

- Var vondt å ringe pappa

Fengselsdømte Petter Northug (34) forteller åpenhjertig om farens tilgivelse i nytt intervju med Se og Hør.

TILGITT: John Northug nølte ikke med å tilgi sønnen. Her er de avbildet under ski-VM i Holmenkollen i 2011 sammen med mamma May. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TILGITT: John Northug nølte ikke med å tilgi sønnen. Her er de avbildet under ski-VM i Holmenkollen i 2011 sammen med mamma May. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er noe helt spesielt med å komme hjem til gården - og pappa. Barndomsminnene strømmer på. Man blir takknemlig. Det er så godt å få en normal jul. Det har ikke vært så mange av dem den siste 15 årene. Det er godt å finne roen, sier en åpenhjertig Petter Northug til Se og Hør.

Sammen med far John (62), og brødrene Even (25) og Tomas (30), feiret kokain- og råkjøringsdømte Petter Northug julen hjemme på farens gård i Framverran i Nord-Trøndelag i år.

Northug sier at det har vært befriende å komme hjem etter en tung tid.

Vondt å ringe pappa

Til Se og Hør forteller Northug blant annet om den tunge telefonen han måtte ta hjem til far John, den 14. august, da nyheten først ble kjent.

- Det var vondt å ringe pappa. Jeg beklaget med en gang det jeg hadde gjort. Så ble vi enige om at jeg skulle komme hjem - og det var godt å vite at jeg var velkommen. Mens det stormet som verst, var jeg hjemme på gården en periode. Jeg finner trygghet i familien, sier Northug.

Skikongen forteller at han aldri var i tvil om at han ville bli tilgitt av faren. Det bekrefter Northug senior.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.