Lea Michele:

- Var veldig ubehagelig å jobbe med

Kollegaen Heather Morris mener likevel at Lea Michele ikke bør dømmes for hardt.

KOLLEGAER: Her er Heather Morris og Lea Michele fotografert sammen i forbindelse med en presselansering av «Glee» i New York i 2010. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGAER: Her er Heather Morris og Lea Michele fotografert sammen i forbindelse med en presselansering av «Glee» i New York i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Glee»-stjernen Lea Michele (33) har fått mye oppmerksomhet i pressen de siste dagene etter at hun publiserte et innlegg på sosiale medier der hun kom med sin reaksjon på drapet på afroamerikanske George Floyd i Minneapolis.

46-åringen ble holdt nede med hendene bakbundet mens en politimann trykket kneet mot nakken hans i flere minutter. Den fatale episoden ble filmet, og her kan vi høre at Floyd sier at han ikke får puste. Det hele fører til at han dør som følge av hendelsen.

«George Floyd fortjente ikke dette. Det som skjedde var ikke en enkeltstående hendelse, og det må ta slutt», skrev Michele på Twitter sist uke sammen med emneknaggen «Black Lives Matter».

Mistet jobb

Innlegget falt derimot i dårlig jord blant flere av Micheles tidligere «Glee»-kollegaer, som var raske med å fyre tilbake mot henne med sterke beskyldninger.

Mens Samantha Marie Ware (28) hevdet at Lea gjorde hennes tid på settet til «et rent helvete», påstår Dabier Snell (25) at Lea ikke lot ham sitte ved samme bord som de andre skuespillerkollegene fordi han «ikke hørte til der».

Jeanté Godlock, som hadde en mindre rolle i tv-serien, hevdet på sin side at Michele refererte til dem som var i bakgrunnen på settet som kakerlakker.

STERKE REAKSONER: Samantha Marie Ware (f.v) og Jeanté Godlock er to av dem som fyrte løs mot Lea Michele. Foto: NTB Scanpix
STERKE REAKSONER: Samantha Marie Ware (f.v) og Jeanté Godlock er to av dem som fyrte løs mot Lea Michele. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uttalelsene fra Lea Micheles tidligere «Glee»-kollegaer slo hardt tilbake på henne, og resulterte blant annet i at hun mistet sitt samarbeid med matselskapet HelloFresh.

Ifølge BBC sa HelloFresh at de følte seg «motløse og skuffet» over å høre påstandene om Hollywood-stjernen.

- HelloFresh støtter ikke rasisme eller diskriminering av noe slag, skrev de på Twitter etter at en bruker stilte spørsmål om tilknytningen deres til skuespilleren, ifølge kanalen.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

«Hat er en sykdom»

Nå tar skuespilleren Heather Morris (33), som spilte Brittany Pierce i den populære ungdomsserien, Lea delvis i forsvar. Men hun støtter samtidig opp under kollegenes påstander om at hun ikke var lett å jobbe sammen med, skriver People.

Vis mer

«La meg være tydelig; Hat er en sykdom som vi prøver å kurere i Amerika, så jeg ønsker ikke at dette hatet skal spre seg til andre. Når det er sagt, var hun ubehagelig å jobbe med? Veldig, og derfor synes jeg folk BURDE bli gjort oppmerksomme på den respektløse måten Lea behandlet andre på i så lang tid.»

Videre mener Morris at det er alles ansvar at man lar noe pågå så lenge uten å ta det opp, og at dette er noe vi som samfunn nå lærer av.

«Men på nåværende tidspunkt antydes det at hun er en rasist, og selv om jeg ikke kan kommentere rundt hva hun står for, så synes jeg vi antyder dette, og alle vet hva som skjer når vi antyder noe ...», avslutter hun innlegget med.

- Et rent helvete

Samantha Marie Ware var altså førstemann ut mot Lea Michele. Hun hadde rollen som Jane Hayward i elleve episoder av sesong seks i «Glee». Og tv-serien var hennes første jobb i Hollywood, ifølge IMDb.

«Ler meg i hjel. Husker du da du gjorde min første tv-opptreden til et rent helvete? Jeg kommer i hvert fall aldri til å glemme det. Jeg tror du fortalte alle at hvis du fikk muligheten, ville du drite i parykken min. Sammen med andre traumatiske indirekte diskrimineringer som fikk meg til å stille spørsmål ved en karriere i Hollywood», raste hun på Twitter.

Deretter fulgte skuespiller Dabier Snell, som var å se i en episode av tv-serien i 2014, opp med følgende uttalelse:

«Du lot meg ikke sitte på bordet sammen med de andre kollegaene fordi du mente at jeg ikke hørte til der. Fuck you, Lea».

«Nevnte noen kakerlakker? Fordi det var det hun pleide å referere til når det var snakk om oss i bakgrunnen på settet til «Glee». Men vi vokser opp og vi holder oss ikke i bakgrunnen for alltid», skrev skuespiller Jeanté Godlock om Michele i en kommentar på Wares Twitter-innlegg, ifølge E!Online.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

- Ikke alene

Lea Michele kom onsdag med en offentlig unnskyldning etter all kritikken mot henne. I et innlegg på Instagram skrev blant annet den gravide stjernen at hun ikke kan huske å ha kommet med utsagnet Samantha Marie Ware refererer til, og at hun aldri har dømt andre basert på bakgrunn eller hudfarge.

«Men det er egentlig ikke poenget, det som betyr noe er at jeg tydeligvis har handlet på måter som såret andre.»

«Om det var min privilegerte posisjon og perspektiv som gjorde at jeg til tider ble oppfattet som ufølsom eller upassende, eller om det bare var min umodenhet eller at jeg var unødvendig vanskelig, så beklager jeg oppførselen min og all smerte jeg har forårsaket. Vi kan alle utvikle og endre oss, og jeg har virkelig brukt de siste månedene til å reflektere over mine egne mangler,» står det blant annet.

Tidligere «Glee»-produsent Marti Noxon har på sin side også gått ut og sagt at Lea Michele langt fra var alene om å oppføre seg dårlig på «Glee»-settet.

- På «Glee» var det mange føle skuespillere. Som IKKE var kvinner. Folk i bransjen vet hvem jeg sikter til. Hvorfor kritiserer og utfordrer vi ikke dem? skrev hun blant annet på Twitter, ifølge People.

Disse Twitter-meldingene skal siden ha blitt slettet.

MARTI NOXON: Den tidligere «Glee»-produsenten påpekte at Lea Michele på ingen måte var alene om å oppføre seg dårlig på settet til TV-serien. Foto: NTB scanpix
MARTI NOXON: Den tidligere «Glee»-produsenten påpekte at Lea Michele på ingen måte var alene om å oppføre seg dårlig på settet til TV-serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Stjernen brøt sammen i tårer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer