Simon J. Berger fra «Exit» hadde corona:

- Var veldig ubehagelig å få positiv test

Den svenske skuespilleren hadde flaks med timingen på smitten.

VAR SMITTET: Simon J. Berger, som spiller Adam Veile i «Exit», var coronasmittet i fjor. Her under innspillingen av maskeradeballet i «Exit» sesong to. Foto: Stephen Butkus/ Fremantle

VAR SMITTET: Simon J. Berger, som spiller Adam Veile i «Exit», var coronasmittet i fjor. Her under innspillingen av maskeradeballet i «Exit» sesong to. Foto: Stephen Butkus/ Fremantle

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke kom den andre sesongen av «Exit» ut til folket, og allerede nå er det snakk om en tredje sesong. Da serien ble spilt inn i fjor var det med strenge smitteverntiltak, og en produksjon som kunne bli stengt ned når som helst dersom coronasmitten fant veien inn.

Det hele holdt på å gå galt da en av hovedrolleinnehaverne, Simon J. Berger (41), fikk påvist corona på våren.

- Jeg hadde akkurat kommet hjem fra «Exit»-innspillingen da vi hadde et opphold og noen uker fri. Jeg skulle videre til Tsjekkia for å spille inn filmen «Margrete», og måtte ha en negativ coronatest for å komme inn i landet, sier Berger, som spiller Adam Veile i serien, til Se og Hør.

Legene kom fram til at han hadde blitt smittet god tid i forveien, og han fikk ta en ny test noen dager senere, som da var negativ. Han fikk da lov til å reise inn i Tsjekkia.

- Utrolig flaks

Berger presterte altså å bli smittet av coronaviruset i den perioden han var hjemme. Hadde han blitt smittet en uke før hadde det gått hardt utover «Exit»-produksjonen.

- Det hadde blitt krise. Det var virkelig, virkelig utrolig flaks, sier han.

SKUESPILLERSPIRE: Thale Myhre, kjent fra «Farmen» og «71 grader nord», dukket opp som statist i «Exit». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Hadde skuespilleren derimot blitt smittet en uke senere hadde hele rollen hans i storfilmen røket.

- Det hadde vært veldig kjedelig for «Exit», da hadde vi måtte lagt om hele skjemaet, men det hadde løst seg. Den andre hadde jeg blitt strøket fra, da hadde jeg bare forsvunnet ut.

41-åringen forteller at han hadde svært milde symptomer, og bare følte seg lettere forkjølet. Forkjølelse er noe han har ofte i løpet av året, og derfor tenkte han aldri at han hadde blitt smittet av viruset.

- Det var veldig stress. Jeg hadde ikke en mistanke om at jeg hadde det. Det var veldig ubehagelig å få positiv test, noe som potensielt kunne gått ut over to innspillinger, sier han.

Strengt smitteregime

Berger forklarer at han var forsiktig for å ikke å bli smittet, men at han har barn i barnehage og reiste mye til og fra innspillinger, noe som gjorde ham ekstra utsatt for smitte.

Selv om «Exit»-produksjonen kom seg i havn uten noe smitte som påvirket innspillingen, var det en helt annen arbeidsdag for dem på sett.

Berger forteller at det i starten av innspillingen var en ubehagelig situasjon å være i.

- Tenk om man skulle bli syk og dårlig. Om man bare blir litt forkjølet må man stenge ned alt. Og så tenkte jeg jo på om noen skulle bli ordentlig syke. Men det var veldig lett å følge smitteverntiltak på sett, når alt sto på spill. Alle tok det hundre prosent på alvor, forteller han.

HEVN: Jon Øigardens karakter Jeppe blir ikke blid når han kommer hjem og buster kona i å være utro i «Exit»-premieren. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Produksjonen hadde blant annet tre ulike kamerateam som holdt seg adskilt, slik at dersom noen ble smittet i ett av dem, var det ikke hele produksjonen som måtte i karantene. Alt ble også spritet ned, i tillegg til at munnbind og avstand var krav på settet.

ULYKKELIG: Agnes Kittelsen og Simon J. Berger har ikke et særlig godt ekteskap på skjermen. Foto: Fremantle/NRK
ULYKKELIG: Agnes Kittelsen og Simon J. Berger har ikke et særlig godt ekteskap på skjermen. Foto: Fremantle/NRK Vis mer

Gira på sesong tre

Etter premieren på «Exit» har det kommet det skuespilleren beskriver som «overveldende, fin respons».

- Det har vært fantastisk. Jeg er ydmyk og glad for responsen som kommer inn i sosiale medier - det flyter inn så mange fine ord. Får man oppleve dette én gang i karrieren, så kan man være lykkelig. Jeg har vært så heldig å få oppleve dette flere ganger, blant annet i første sesong, sier han.

EXIT: Pål Sverre Hagen fra NRK suksessen Exit snakker ikke østlandsk til vanlig. Vis mer

NRKs dramasjef Ivar Køhn har allerede gått ut og sagt at han er åpen for en tredje sesong.

- Jeg har ikke hørt noe, bare lest om det i pressen. Men jeg hadde blitt veldig glad om vi fikk fortsette på historien. Det avhenger av mye, men hvis vi fikk gjøre det igjen på samme måte, så ville det vært fantastisk!

LES OGSÅ: - I totalt sjokk etter avsløringene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer