Jan Runar Eliassen:

- Var veldig nervøs

Korsangeren innrømmer at det måtte gås noen runder før han takket ja.

PRISVINNENDE: Ingrid Gjessing Linhave og Jan Runar Eliassen viser stolt frem Publikumsprisen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PRISVINNENDE: Ingrid Gjessing Linhave og Jan Runar Eliassen viser stolt frem Publikumsprisen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

NRK-programmet «Demenskoret» tok «hele» Norge med storm da det begynte å rulle over TV-skjermene på årets første dag. Programmet ble straks en suksess, og førte til hele fire Gullruten-nominasjoner. Til slutt fikk de med seg den gjeve Publikumsprisen hjem.

Til stede under prisutdelingen var programleder Ingrid Gjessing Linhave (45), korsanger Jan Runar Eliassen (49) og kona Marion Eliassen (45).

Se og Hør benyttet derfor muligheten til å ta en prat med trioen om hvordan det siste halvåret har vært.

«Demenskoret» vant den gjeve Publikumsprisen under Gullruten 2023, men blir det ny sesong? Rød Løper spurte. Video: Rød Løper Vis mer

Måtte gå noen runder

- Dette var ikke noe vi forventet i det hele tatt. Det er helt ekstremt.

- Det har vært så mange positive tilbakemeldinger. Folk stopper oss på gata, og Marion driver jo en Rema-butikk og der er det kunder som vil snakke. Men det har bare vært gøy, og det er utelukkende positivt - så det er helt utrolig, forteller Jan Runar.

Han legger likevel ikke skjul på at han i forkant av innspillingen måtte gå en runde eller to med seg selv.

- Jeg var nervøs for å skulle være så åpen. En ting er jo det å være åpen, men en annen ting er at man går rett inn på følelseslivet og alt det der. Vi måtte spørre oss selv om det var noe vi ville være med på eller ikke, men så synes vi saken er så mye mer viktig enn oss, så det er derfor vi gjorde det.

«DEMENSKORET»: Jan Runar Eliassen rørte hele salen med denne tolkningen. Video: NRK Vis mer

Får gaver i posten

I tillegg til de fine tilbakemeldingene, har 49-åringen mottatt en rekke gaver i posten fra folk over hele landet. I programmet får man nemlig se at han er en utpreget Liverpool-supporter - noe seerne har bitt seg merke i.

RØD LØPER: Ingrid Gjessing Linhave, Marion Eliassen og Jan Runar Eliassen på Gullruten i Bergen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RØD LØPER: Ingrid Gjessing Linhave, Marion Eliassen og Jan Runar Eliassen på Gullruten i Bergen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Folk sender meg gaver, og ofte mye Liverpool-relatert, i posten. Det er absurd, og ikke noe jeg har opplevd før eller drømt om. Noen strikker votter, mens andre sender bilder med signatur av for eksempel Jürgen Klopp (treneren journ.anm.).

Sigrid Bonde Tusvik og Korps United stilte på rød løper i forkant av Gullruten. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Jenny Emilie Aas. Vis mer

- Jeg tar vare på alle gavene, og vottene brukte jeg faktisk i vinter, understreker han.

Foreløpig er det ikke kjent om det blir en sesong to av «Demenskoret», men korsangerne ligger ikke på latsiden av den grunn.

- Vi har fortsatt koret og øver hver onsdag med Kim som dirigent, så vi er i gang vi - med konserter og alt, så det er bare å komme, oppfordrer Jan Runar.

LES OGSÅ: Ny oppdatering om ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer