Emilie Anker Stordalen:

- Var veldig bekymret for pappa

Hotellarvingen fikk vondt av å se hvordan faren ble påvirket av pandemien.

EMILIE STORDALEN: Hotellarving Emilie Anker Stordalen har fulgt i sin far Petter Stordalens fotspor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
EMILIE STORDALEN: Hotellarving Emilie Anker Stordalen har fulgt i sin far Petter Stordalens fotspor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I podkasten «Bra damer», der programleder Guri Solberg (44) intervjuer nettopp bra, kreative og ambisiøse damer, stilte nylig hotellarving Emilie Anker Stordalen (29) opp og delte om familieliv, hotelljobbing, bryllupsplanlegging og fremtidsambisjoner.

Som datter av hotellkongen Petter Stordalen (58) var det naturlig helt fra starten av, at Emilie skulle følge i sin fars fotspor - selv om hun lenge så for seg at hun skulle teste noe helt annet.

I disse dager er hun med på å åpne et nytt hotell i Bodø. Men selv om ting ser ut til å gå riktig vei nå, erkjenner hun at det har vært et svært tøft år å jobbe i hotellbransjen, og spesielt det å se hvordan faren hennes Petter Stordalen ble påvirket av pandemien.

- Jeg har alltid vært stolt av fatter'n, men jeg har vært enda mer stolt av ham det siste året. Han og hele ledelsen har vært fantastiske og de har styrt skuta gjennom tøft farvann.

OM KJÆRESTEN: Petter Stordalen snakker om kjæresten på blant kjestene på «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Bekymret for faren

For den energiske og standhaftige hotellkongen Petter har ikke kombinasjonen av hjemmekontor og pandemi vært spesielt gunstig, og Emilie innrømmer at hun på et tidspunkt ble veldig bekymret over farens utvikling.

- Det var helt forferdelig. Vi er veldig familiekjære. (...) Det er faren din. Når man ser at de står i tøffe tak, uavhengig av hva det er, og de endrer adferd. Ikke spiser, eller ... da blir man jo nervøs. Det er ingen god følelse. Det er nok noe jeg kommer til å huske lenge; akkurat de månedene der, sier Emilie ærlig i podkasten.

Emilie er datter av Petter og hans ekskone Ingrid Fuglehaug Stordalen (57), og er storesøster til brødrene Jakob (24) og Henrik (27).

I fjor sommer ble hun forlovet med svensken Jens Bredberg (38) , som også er i hotellbransjen. Han har vært en god støtte for henne og familien det siste året.

- Jeg er takknemlig for at jeg har en fin og tålmodig kjæreste hjemme, som har stått veldig tålmodig på sidelinjen, og støttet opp om oss det året vi har vært gjennom.

OVERRASKELSE: I programmet «Min kveld» avslører Petter Stordalen en liten hemmelighet på venstre rumpeball. Vis mer

Avslørte bryllupslokasjon

Bryllupet skal etter planen stå på hotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre i Sverige, eid av Stordalen, i desember i år.

Det var det den kommende brudens far Petter som avslørte i det svenske radioprogrammet «Gry Forssell med vänner» i fjor høst, ifølge svenske Expressen.

Han har allerede tatt imot sin kommende svigersønn med åpne armer.

ÅPNINGSFEST: Petter Stordalen med sin daværende kone Gunhild Stordalen, datteren Emilie Stordalen og sin kommende svigersønn Jens Bredberg under åpningsfesten for Clarion Hotel The Hub i Oslo i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen // NTB
ÅPNINGSFEST: Petter Stordalen med sin daværende kone Gunhild Stordalen, datteren Emilie Stordalen og sin kommende svigersønn Jens Bredberg under åpningsfesten for Clarion Hotel The Hub i Oslo i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen // NTB Vis mer

- Jens var altså et funn. Jeg pleier å si at det beste jeg har kommer fra Sverige, utenom mine barn, selvfølgelig. Jens var en drøm. En svigersønn fra himmelen. Jeg er lettrørt, det ligger i familien. Jeg kommer til å gråte. Bryllup er livets fest. Man starter opp en ny familie, det kommer til å bli vakkert, sa Petter Stordalen i det svenske radioprogrammet høsten 2020.

PETTER STORDALEN: Det er igjen klart for en ny sesong av «Ullared», og i den første episoden dukker Petter Stordalen opp. Video: Discovery+ Vis mer

Og til tross for coronapandemi og mye jobbing med nytt hotell i Bodø, er Emilie i full gang med bryllupsplanleggingen.

- Jeg planlegger for full gass, jeg! sier Emilie til programleder Guri Solberg, men samme entusiasme i stemmen som sin far.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - En helt uvirkelig situasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer