Jamina Iversen og graviditet:

- Var vanskelig å kle av seg og være komfortabel

Jamina Iversen åpner seg om det å ikke være fornøyd med gravidkroppen.

IKKE FORNØYD: Jamina Iversen, som venter barn med ektemannen Stian Blipp, avslører at hun ikke har vært fornøyd med kroppen sin under graviditeten. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Jamina Iversen, som venter barn med ektemannen Stian Blipp, avslører at hun ikke har vært fornøyd med kroppen sin under graviditeten. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Like etter at programleder Stian Blipp (28) og Jamina Iversen (30) ble smidd i hymens lenker i mai, kunne de også bekrefte at de ventet sitt aller første barn sammen.

Nå, nesten seks måneder etter at duoen serverte den gledelige nyheten, er ikke terminen langt unna.

Sammen med sin gode venninne og programleder Samantha Skogrand (29), som også venter barn med sin ektemann Emil Hegle Svendsen (33), har duoen startet podkasten «Baby Boom».

Mandag kom den tredje episoden av podkasten der de åpent og ærlig snakker om sine erfaringer og historier rundt graviditet. Denne gang om kroppen som så brått forandret seg.

Mistet sexlyst

Det er under en samtale om sexlyst, der Samantha Skogrand forteller at hun mistet lysten på sex relativt fort, at Jamina forteller om sine erfaringer fra starten av svangerskapet.

Se dette innlegget på Instagram

Ikke like lett på tå lengre 🤪

Et innlegg delt av JAMINA IVERSEN (@jamiiina)

Også hun kan fortelle at hun mistet lysten, men av helt andre grunner. Hun mener selv at det kom av at hun ikke var komfortabel i sin egen kropp.

- Det kom ikke av at jeg ikke hadde lyst. Det var mer at jeg følte meg litt utilpass. Jeg hadde ikke rukket å bli glad i min nye kropp, og da er det vanskelig å kle av seg, og være komfortabel. For meg hang det mye sammen, forteller Jamina.

KLINTE TIL: Programleder Stian Blipp og Jamina Iversen ga hverandre sitt «ja» lørdag 19. mai. Foto: Tor Lindseth / Video: Amund Røhne Vis mer

- Veldig tungt

Jamina forteller videre i samtalen med Samantha at hun i starten av svangerskapet ikke klarte å glede seg over gravidkroppen.

- Jeg følte at alt skjedde så fort. Jeg fikk fort stor mage, og så hadde ikke hodet helt rukket å skjønne det. Jeg kunne stå opp om morgenen og føle meg som gode, gamle Jamina, men da jeg så meg i speilet kunne jeg tenke «hva har skjedd?». I starten var det veldig tungt, forteller hun.

30-åringen forteller at hun kunne se på andre venninner som var gravide og tenke at de var utrolig flotte.

Likevel klarte hun ikke se seg selv på samme måte. Hun forteller også at hun skammet seg over å tenke slike tanker.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Tabu

Ifølge Samantha tror hun at følelsen av skam, som Jamina følte på, skyldes tabuet rundt temaet. Selv har hun også kjent på den følelsen.

- Samfunnet forventer at man skal være overlykkelig. Man er jo det på mange måter, men forventningene om at man skal være takknemlig for at man i det hele tatt kan bære et barn, og at det mest sannsynlig er friskt, gjør at man kan få en følelse av at det ikke er lov til å være misfornøyd med de forandringene kroppen skal gjennom, sier hun i podkasten.

Heldigvis gikk de vonde tankene over for både Jamina og Samantha, som nå gleder seg til å få møte hvert sitt nye familiemedlem.

At det kan være krevende at kroppen forandrer seg under svangerskapet, har også superstjernen Kim Kardashian (38) satt fokus på. Hun har tidligere snakket åpent om at hun syntes det var vanskelig å miste sin berømte figur mens hun gikk gravid med datteren North West (5).

- Jeg satt der, nesten 90 kilo tung, mens jeg gråt og sverget på at dette aldri skulle skje igjen. Noen ganger måtte jeg bare le av alt sammen, sa Kim i et ELLE-intervju i 2014.

- Kommer til å løpe av gårde

For Jamina og Stian sin del kan fødselen for øvrig by på litt andre utfordringer enn fødsler flest.

Med sin nye jobb som programleder for «Senkveld», sammen med Helene Olafsen (28), er Stian avhengig av å være på jobb under innspillingen av programmet - som foregår hver torsdag.

Skulle derimot deres kommende datter melde sin ankomst under innspilling, har både produksjonen og Stian planen klar.

- Telefonen er påslått hele tiden. Akkurat når jeg er på sending ligger den ute på regirommet. Alle har fått streng beskjed om at hvis det står “Kjæærstn ❤️” på skjermen, så må de komme løpende inn i studio, og da kommer jeg bare til å løpe av gårde, har Stian Blipp skrevet i en mail til Se og Hør.

- «Senkveld» er gøy, men fødselen skal jeg ikke gå glipp av!

LES OGSÅ: Avslører ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer