Anne Bech er død:

- Vår vakre Anne har sovnet stille inn

Dansk fitnessguru (43) er død.

GÅTT BORT: Den danske fitnessguruen og forfatteren Anne Bech er død som følge av kreftsykdom. Foto: Instagram / trainerannebech
GÅTT BORT: Den danske fitnessguruen og forfatteren Anne Bech er død som følge av kreftsykdom. Foto: Instagram / trainerannebech Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske fitnessguruen, forfatteren og foredragsholderen Anne Bech er død. Hun ble 43 år gammel. Det melder Ekstra Bladet og B.T.

Dødsfallet bekreftes av Bechs familie i et innlegg på 43-åringens Instagram-profil som viser flere bilder fra Bechs liv.

«Vår vakre Anne har sovnet stille inn etter en hard og seig kamp mot sykdommen. Hun var hele tiden omgitt av varme, støtte og kjærlighet fra familie og venner. Anne vil leve videre i alle våre tanker og minner med henne, og spesielt gjennom hennes to barn. Caroline og Louis», står det i innlegget.

Videre takker familien for utallige klemmer, tårer, meldinger, samtaler, brev og vakre blomster.

«Det er tydelig hvor mange mennesker Anne klarte å berøre i livet sitt. Også en kjærlig takk til Amager sykehus' akuttklinikk for deres uvurderlige støtte og dyktige omsorgssykepleiere og leger», avsluttes innlegget med.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Merket at noe var galt

Overfor Ekstra Bladet forteller Anne Bechs personlige assistent, Helene, at familien har behov for fred og ro til å sørge, og at de på nåværende tidspunkt ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer.

Det var i 2019 at Anne Bechs liv ble snudd på hodet. Etter at ha slitt med svimmelhet, hodepine og oppkast kollapset hun i hjemmet sitt i Dragør. Ifølge Ekstra Bladet kunne hun verken se, høre eller stå på bena.

43-åringen følte at noe ikke var som det skulle og etter en undersøkelse hos legen ble hun fraktet til legevakten på Amager sykehus.

Her gjennomgikk hun flere grundige undersøkelser, før det ble konstatert at hun hadde en stor svulst i hjernen.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Spredte seg

Svulsten var godartet og ble fjernet, men det viste seg at Bech hadde blitt rammet av kreft i en binyre. Kreften hadde allerede hadde spredd seg som metastaser i store deler av kroppen hennes, også i hjernen.

Ifølge Store medisinske leksikon er binyrekreft kreft som vokser ut fra binyrene. Svulstene kan vokse fra både binyrens marg og bark.

Binyrene har rikelig blodforsyning, og det er ikke sjelden at det slår seg ned nye svulster her i form av spredning av kreft andre steder i kroppen, for eksempel lungekreft. Svulster som sprer seg fra andre organer kalles metastaser.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden 43-åringen mottok kreftbeskjeden har hun holdt følgerne sine oppdatert på Instagram. I fjor delte hun blant annet et innlegg i anledning bursdagen sin.

«Bursdagen min er snart over. Jeg hadde håpet den ville bli bedre enn i fjor. Dessverre er jeg innlagt med sår som ikke vil gro og må opereres. Familien min kom», var blant det hun skrev.

I sorg

Videre forklarte Bech at hun hadde et håp om at det skulle bli bedre.

«Jeg ligger og ser utover parken, som jeg elsker og hvor jeg har hjulpet mange damer til å bli lykkeligere og sunnere. Jeg elsket alt ved det. Takk for oppmerksomheten på bursdagen min. Jeg elsker bursdagen min», fortsatte hun.

Den danske bloggeren Mascha Vang (41) er blant dem som er i sorg over at Anne Bech har gått bort. I et innlegg på Instagram minnes hun fitnessguruen og forfatteren.

«Det er så uforståelig og urettferdig at du skulle forlate denne verden og dine vakre barn altfor tidlig. Du kjempet så hardt for Caroline og Louis. Du ble hentet herfra mens du var omgitt av kjærlighet og de du elsker ved din side - vi elsker deg også og fikk sagt farvel», er blant det 41-åringen skriver til flere bilder av de to sammen.

Anne Bech har jobbet som personlig trener og utgitt flere bøker, blant annet «Stærk, let og mæt» og «Spis dig FIT». Hun arbeidet også som foredragsholder og skribent. I tillegg har hun medvirket i flere tv- og radioprogrammer om sunnhet og trening.

LES OGSÅ: I parterapi etter sønnens kreftsykdom: - Viktig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer