Lori Loughlin:

- Var uvitende om hva hun betalte for

TV-stjernen skal ha forsvaret klart.

VAR UVITENDE: Skuspiller Lori Loughlin er tiltalt for en rekke punkter i den såkalte universitetsskandalen. Nå skal hun ha forsvaret sitt klart. Foto: Splash news/ NTB Scanpix
VAR UVITENDE: Skuspiller Lori Loughlin er tiltalt for en rekke punkter i den såkalte universitetsskandalen. Nå skal hun ha forsvaret sitt klart. Foto: Splash news/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For en drøy måned siden ble det kjent at 33 velstående personer i USA var siktet for svindel og bedrageri, etter at FBI avdekket en massiv universitetssvindel. Blant disse var skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54).

Loughlin, blant annet kjent fra tv-serien «Full House», skal angivelig ha betalt flere millioner kroner for å sikre sine to barn skoleplasser på et prestisjefylt universitet. Barna skal i bytte mot betaling ha blitt rekruttert til rolaget, og på den måten fått garantert opptak til universitetet.

Tidligere i april erklærte Loughlin seg ikke skyldig i tiltalene som omhandler hensikt om å begå svindel og hensikt om å hvitvaske penger, ifølge CNN. Nå hevder nettstedet TMZ at skuespilleren har forsvaret sitt klart.

Det skal basere seg på at Loughlin og ektemannen ikke hadde noen anelse om hva betalingene gikk til.

BLE AKSEPTERT: Det skal ha vært foreldrenes million-bestikkelser som fikk Olivia Jade og søsteren inn på The University of Southern California (USC). Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
BLE AKSEPTERT: Det skal ha vært foreldrenes million-bestikkelser som fikk Olivia Jade og søsteren inn på The University of Southern California (USC). Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

- Uvitende

Ifølge nettstedet skal ekteparet angivelig hevde at de ikke visste at deres utbetalinger på 500 000 dollar (i overkant av 4,3 millioner kroner), til en av skandalens sentrale personer, Rick Singer, skulle brukes til å bestikke treneren ved universitetets rolag.

De hevder at de kun trodde at han var en «fasilitator».

- Rick Singer fortalte dem aldri hvordan han skulle bruke de 500 000 dollarene til å få døtrene inn på universitetet. De var klar over at Singer ønsket bilder av jentene på en romaskin, men de sier at de ikke visste hva det skulle føre til, sier kilden til nettstedet.

For å bli dømt for bestikkelser er det en forutsetning at menneskene som har betalt vet hva pengene har gått til. Det skal være nettopp det at de hevder å være uvitende om bestikkelsene, som er årsaken til at ekteparet erklærte seg ikke skyldig i tiltalene.

En annen del av deres forsvar skal, ifølge TMZ sine kilder, basere seg på en ukultur ved flere amerikanske prestisjeuniversiteter i en årrekke.

Ansatte ved universitetene skal i flere tiår ha byttet innpass ved universitetene mot økonomiske tjenester på vegne av skolen, som eksempelvis det å finansiere en ny fløy ved skolen, eller annet oppgraderingsarbeid. Ifølge TMZ skal dette ikke bare være akseptert, med foreldre skal også bli oppmuntret til dette.

En kilde har uttalt til People at Loughlin nå er svært bekymret for at hun vil bli husket for universitetsskandalen istedet for sine skuespillerprestasjoner.

Også denne kilden bedyrer at ekteparet ikke har gjort noe galt, ettersom de ikke ante at de var involvert i noe ulovlig.

- De ante ikke at de gjorde noe ulovlig. Dette er ikke jurister eller eksperter. De er bare foreldre som rett og slett ønsket at døtrene kom inn på en god skole.

- Skammer meg

Mens Loughlin og ektemann, motedesigneren Mossimo Giannulli (55), altså håper å bli frikjent, har skuespiller Felicity Huffman erklært seg skyldig i korrupsjonen.

ERKLÆRTE SEG SKYLDIG: Felicity Huffman skal ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. I ettertid erlærte hun seg også skyldig i tiltalen om koprrupsjon. Foto: NTB Scanpix
ERKLÆRTE SEG SKYLDIG: Felicity Huffman skal ha blitt løslatt etter å ha betalt en kausjon på omtrent to millioner kroner. I ettertid erlærte hun seg også skyldig i tiltalen om koprrupsjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I rettspapirer omtalt av blant annet Fox News og The Boston Globe, la Huffman seg paddeflat etter skandalen.

- Jeg aksepterer min skyld, og med mye skam og anger tar jeg fullt ansvar for mine handlinger og aksepterer konsekvensene som kommer som et resultat av disse handlingene, står det i uttalelsen fra Huffman - som spilte karakteren Lynette Scavo i den populære tv-serien «Frustrert fruer».

- Jeg skammer meg over smerten jeg har påført min datter, min familie, mine venner, mine kolleger og det pedagogiske miljøet. Jeg vil beklage til dem alle, men ønsker spesielt å rette en unnskyldning til studentene som jobber hardt hver dag for å komme inn på en skole, og til foreldrene deres, som ofrer masse for å støtte barna sine, heter det videre i uttalelsen.

LES OGSÅ: Spøkte med at hun «aldri var på skolen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer