- Var sikker på at han skulle skalle meg ned

«Farmen»-deltakeren Laila Lochert (40) vurderte å trekke seg fra programmet etter munnhoggeri med Lasse Bergseter (49).

HØY TEMPERATUR: «Farmen»-deltakerne Laila Lochert og Lasse Bergseter ryker ordentlig i tottene på hverandre i kveldens episode. - Jeg var livredd, sier Laila Lochert. Foto: TV 2
HØY TEMPERATUR: «Farmen»-deltakerne Laila Lochert og Lasse Bergseter ryker ordentlig i tottene på hverandre i kveldens episode. - Jeg var livredd, sier Laila Lochert. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var sikker på at han skulle skalle meg ned. Tårene bare rant, forteller «Farmen»-deltakeren Laila Lochert (40) til Dagbladet.

Gårdsidyllen blir brått snudd på hodet når det oppstår heftig munnhoggeri mellom Lochert og meddeltakeren Lasse Bergseter (49) i kveldens episode.

Deltakerne hadde akkurat klart å fange ei rømt gås, som hadde funnet veien til en innsjø nedenfor tv-gården, når jubelrop byttes ut med høylytt krangling.

«Rør meg faen ikke»

Laila Lochert, som sto på land sammen med IT-konsulenten Ali Ahmad (29) for å følge den elleville gåsejakta til sjøs, beskriver situasjonen slik:

- Vi sto og ropte fra vannkanten, og var i lykkerus da de klarte å få gåsa opp i en av båtene.

LIVREDD: «Farmen»-deltakeren Laila Lochert. Foto: Espen Solli / TV 2
LIVREDD: «Farmen»-deltakeren Laila Lochert. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Plutselig, helt ut av det blå, kommer Lasse rett opp i trynet mitt. Han står så nærme at han spytter meg i trynet. Jeg skjønte ingenting, forteller nordlendingen.

Lasse Bergseter hadde i likhet med Lochert og Ahmad fulgt gåseoppstyret fra land, riktignok fra åkeren litt lenger oppe, der han og Oddvar Jenssen (32) var travelt opptatt med slodding.

Tydelig distrahert av Locherts hoing og roping, gir han 40-åringen det glatte lag foran åpent kamera. Situasjonen eskalerer når Bergseter blir dyttet unna av Lochert, som skriker: «Rør meg faen ikke».

- Vanvittig provosert

- Jeg dyttet ham bort fordi jeg var livredd. Jeg hadde lyst til å trekke meg fra hele «Farmen». Så jævlig var det. Jeg turte ikke å være i nærheten av ham etterpå, forteller realitydeltakeren.

Overfor Dagbladet erkjenner Lasse Bergseter at det gikk i svart for ham.

- Laila hadde gått rundt og sagt at hun har så jævlig peiling på dyr, og så skjer dette. Det eneste hun gjorde var å skremme gåsa - og resten av dyra på gården - noe som gjorde meg dritforbanna.

- Jeg gikk bort til henne for å forklare at hun måtte slutte med den skrikinga. Antakeligvis var jeg litt for hard i tonen, men jeg blir vanvittig provosert av dårlig dyrehold. Det var riktignok hun som fyrte seg opp etterpå, hevder han.

- Var det Laila sin skyld at gåsa stakk av?

- Nei, det handlet egentlig ikke om det. Det handlet om måten hun håndtere situasjonen på, særlig fordi det samme hadde skjedd da sauene stakk av. Begeret mitt var fullt.

- Ser begge sider

Sjokkerte meddeltakere ble vitne til klammeriet. Ali Ahmad forteller til Dagbladet at han ikke forsto alvoret - med en gang.

- Når du har vært på «Farmen» en stund, blir du vant til at folk diskuterer. Tonen mellom Laila og Lasse var ikke så god fra før av, og jeg tenkte at det bare var enda et Lasse-Laila-øyeblikk.

- Etter hvert forsto jeg at det var litt mer enn det, forteller Ahmad, som er klar på hva han mener om saken:

- Jeg ser begge sider, og det er absolutt lov å si fra til folk. Lasse ble sur på Laila, men han burde ha tatt det opp på en annen måte. Hans reaksjon hører ikke hjemme noe sted. At Laila blir sint tilbake, er noe han må regne med.

Angrer

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forklarer at produksjonen hadde medarbeidere til stede under konfrontasjonen, som kunne gripe inn ved behov.

- De andre deltakerne på gården raskt Laila sitt parti og ga henne den støtten hun trengte. Vi så at Laila ikke var alene om å håndtere situasjonen. Ingen av deltakerne hadde utøvd fysisk vold mot den andre, eller hadde intensjoner om dette. Derfor var det ikke nødvendig å gripe ytterligere inn, sier Iversen til Dagbladet, og legger til:

FORBANNA: Lasse Bergseter erkjenner at han var hard i tonen mot Laila Lochert, men angrer ikke på konfrontasjonen.  Foto: Tor Lindseth
FORBANNA: Lasse Bergseter erkjenner at han var hard i tonen mot Laila Lochert, men angrer ikke på konfrontasjonen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Vi skildrer det som skjer på gården, og dette var en historie som var viktig å fortelle. Og som får konsekvenser for hvordan ting utvikler seg videre på gården.

Lasse Bergseter legger ikke skjul på at han har et stort temperament.

- Og selv om jeg ikke er noe stolt av det, hadde jeg antakeligvis reagert på samme måte i dag. Det eneste jeg angrer på er at jeg i det hele tatt gikk bort til Laila, for jeg kom ikke noe bra ut av situasjonen. Hun fikk riktignok en unnskyldning etterpå, sier han.

- Laila vurderte å trekke seg fra «Farmen» etterpå. Hva tenker du om det?

- Det tenker jeg overhodet ikke på, svarer 49-åringen fra Stokke.

Vil bli husket

Gnisningene mellom Lochert og Bergseter, som ikke har noe kontakt i dag, har pågått lenge før kveldens «tumulter».

Lochert har ved flere anledninger gitt uttrykk for at hun opplever å bli behandlet som en hakkekylling av meddeltakeren, og tok til tårene etter en diskusjon rundt middagsbordet for noen uker siden.

- Jeg følte at alt jeg sa var feil. Han lot meg ikke komme til ordet, og bremset meg. Det gjorde at jeg i perioder syntes det var ganske tøft å være der inne, sa Lochert til Dagbladet forrige uke.

Bergseter synes Lochert overreagerte, og kjente seg ikke igjen i påstandene.

- Jeg skjønte tidlig at jeg kom til å gå på en smell med Laila, men jeg meldte meg på «Farmen» for å bli husket, og da må man skape litt leven. Det som kjenner meg vet at jeg ikke er en drittsekk, og det holder for meg, sa han.

Saken fortsetter under bildet.

FARMEN 2016: Øverste rad fra venstre: Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Simen Amandus Haug Henriksen, Lasse Bergseter, Ali Ahmad, Åsta Hølmo, Kari-Lise Vangen og Marius Hofsøy. Nederste rad fra venstre: Oddvar Jenssen, Anita Kallestad, Sophie Therese Lindberg, Laila Lockert, Sunniva Godal og Stine Hartmann.
Foto: Espen Solli / TV 2 Foto: Espen Solli / TV 2
FARMEN 2016: Øverste rad fra venstre: Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Simen Amandus Haug Henriksen, Lasse Bergseter, Ali Ahmad, Åsta Hølmo, Kari-Lise Vangen og Marius Hofsøy. Nederste rad fra venstre: Oddvar Jenssen, Anita Kallestad, Sophie Therese Lindberg, Laila Lockert, Sunniva Godal og Stine Hartmann. Foto: Espen Solli / TV 2 Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ikke unikt

Å se «Farmen»-deltakere som ryker i tottene på hverandre er intet nytt fenomen. Mange husker kanskje den langvarige feiden mellom kranglefantene Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein for to år siden, som endte i oppvaskmøter og overskrifter om mobbe-tv.

Og da islendingen Helgi Ágústsson gikk amok foran kamera ved å angripe meddeltaker Bente Naglestad i 2004, ble det så voldsomt at TV 2 valgte å sensurere opptaket.

I 2011 brøt helvete løs etter at storbonden Ståle Bjørnvåg beskyldte meddeltakeren Bjørnar Skogstad for å ha tuppet til ei ku.

- Akkurat da var Ståle en hestkuk, uttalte Skogstad til TV 2.

Helt stille var det heller ikke i fjor, da deltakeren André Fredriksson ble dyttet over bålet etter et sabotasjeforsøk.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: «Farmen»-Lasse mistet broren i tragisk ulykke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer