- Var redd jeg skulle bli lam

Skytterkongen Harald Stenvaag fryktet det verste etter stygg fallulykke.

<strong>HADDE FLAKS:</strong> Skytterveteranen Harald Stenvaag fryktet han skulle bli lam etter en stygg fallulykke i vinter. Her avbildet i forbindelse med en annen ulykke - på befaring med retten i Aust-Agder, i saken mot en 23 år gammel mann som skjøt og drepte Ronn Foto: SCANPIX
HADDE FLAKS: Skytterveteranen Harald Stenvaag fryktet han skulle bli lam etter en stygg fallulykke i vinter. Her avbildet i forbindelse med en annen ulykke - på befaring med retten i Aust-Agder, i saken mot en 23 år gammel mann som skjøt og drepte Ronn Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Skytter Harald Stenvaag (58) er Norges mestvinnende idrettsutøver, med hele 67 medaljer fra ulike OL, VM og EM i skyting.

Men i februar i år så det ut til at det ikke ville bli flere medaljer på skytterkongen. Stenvaag opplevde nemlig et dramatisk fall i steintrappen utenfor leilighetsbygget der han og samboeren Anne Grethe Jeppesen (53) bor. 58-åringen var på vei ut med søpla da han skled på den isdekkede trappen og raste ned alle trinnene til parkeringsplassen nedenfor.

- Det første jeg gjorde var å kjenne etter om jeg kunne røre på meg. Fingrene var det ingen bevegelse i. Da tenkte jeg at nå er alt over. Det er jo skytingen jeg lever for! Jeg fryktet at jeg skulle bli lam, forteller han åpenhjertig til Se og Hør.

Til tross for sterke, nesten uutholdelige smerter klarte Stenvaag å karre seg opp. Han skrek og hylte av smerte, men kom seg helt til inngangsdøra - før han kom på at han også hadde mistet nøklene sine i det stygge fallet! Derfor måtte han ned og opp den livsfarlige steintrappen enda en gang, for deretter å kunne låse seg inn i gangen.

Heldigvis kom altså 58-åringen fra ulykken uten å bli lam, men de ekle smertene vedvarte. På vei til et skytterstevne i Sverige fikk han forklaringen. Resultatet fra MR-undersøkelsen viste at han hadde brukket ryggen i fallet! Men ved et lykketreff var det bare et brudd i en virvel som ikke hadde skadet nervesystemet.

- Jeg har hatt eventyrlig flaks! Nå går jeg med et magebelte for å stive opp den skadde delen av ryggen. Målet er å kvalifisere meg til Sommer-OL i London neste år. Klarer jeg det, vil jeg delta i mitt syvende OL, forteller den sta skytteren - som ikke har ligget en eneste dag i sykehussengen etter ulykken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Paris Hilton angrepet på åpen gate

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer