Amber Rose om brystreduksjonen:

- Var redd jeg ikke skulle føle meg sexy igjen

Amber Rose orket ikke lenger de voldsomme ryggsmertene. Nå føler hun seg som en ny kvinne.

STOR FORANDRING: Amber Rose har fått et nytt liv etter at hun gjennomførte en brystreduksjon, Foto: NTBscanpix
STOR FORANDRING: Amber Rose har fått et nytt liv etter at hun gjennomførte en brystreduksjon, Foto: NTBscanpix Vis mer

Modell og skuespiller Amber Rose (34) gjorde seg bemerket med sine yppige former da hun ble sammen med rap-stjernen Kanye West (40) i 2008.

Etter bruddet med rapperen, som senere skulle gifte seg med realitystjernen Kim Kardashian (37), har hun nytt godt av oppmerksomheten, og tjent gode penger på modellkarrieren.

Ifølge nettstedet Celebrity Net Worth er hun god for 98 millioner kroner.

SUPERPAR: Amber Rose ble verdenskjendis over natten da hun ble sammen med rapperen Kanye West i 2008. Foto: NTBscanpix
SUPERPAR: Amber Rose ble verdenskjendis over natten da hun ble sammen med rapperen Kanye West i 2008. Foto: NTBscanpix Vis mer

Større etter fødselen

Samtidig som karrieren tok av, begynte de store brystene hennes å skape store problemer for ryggen.

- Jeg fikk pupper da jeg var 14 år gammel, og ettersom jeg gikk opp i vekt, ble også de større, forteller hun i et intervju med ukebladet People.

I 2013 fikk hun sønnen Sebastian (5) med rapperen og eksmannen Wiz Khalifa (30). Det gjorde lite for å hjelpe på ryggsmertene.

- Etter at jeg fikk sønnen min ble puppene mine mye større, røper Rose til People.

Og til slutt valgte Amber å ta grep om situasjonen.

STOLT MOR: Amber Rose har sønnen Sebastian med rapperen Wiz Khalifa. Foto: NTB scanpix
STOLT MOR: Amber Rose har sønnen Sebastian med rapperen Wiz Khalifa. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vurderer å ta en brystreduksjon i år. Puppene mine er latterlig tunge, ryggen min gjør vondt og jeg kan ikke bruke søte, korte topper uten å bruke bestemor-BH, skrev hun på Twitter i fjor.

Etter flere års betenkningstid og store smerter, bestemte hun seg for å gjennomføre en brystreduksjon tidligere i år.

På den tiden hadde hun 36H i BH-størrelse, som tilsvarer en europeisk BH-størrelse på 80J.

- Jeg hadde utrolig vondt i ryggen. Det føltes som om puppene skulle ta livet av meg. Til slutt skjønte jeg at det sto om helsa - jeg måtte la meg operere, forteller hun i intervjuet.

I 2015: Amber Rose har nærmest laget et varemerke av formene sine, og har ofte vært å se i utringede antrekk. Her i New York høsten 2015. Foto: Splash News/ NTB scanpix
I 2015: Amber Rose har nærmest laget et varemerke av formene sine, og har ofte vært å se i utringede antrekk. Her i New York høsten 2015. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Vanskelig beslutning

Avgjørelsen satt langt inne for modellen som hadde skapt seg en karriere på sin formfulle kropp.

- Jeg var redd jeg ikke skulle føle meg sexy lenger. Men til slutt var ikke smertene til å utså, innrømmer Rose i intervjuet med People.

Saken fortsetter under bildene.

FORNØYD: Modellen angrer ikke et sekund på at hun lot seg operere, og forteller til People at hun har fått et nytt liv. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Modellen angrer ikke et sekund på at hun lot seg operere, og forteller til People at hun har fått et nytt liv. Foto: NTB scanpix Vis mer
FORNØYD: En strålende Amber Rose var vertinne for et Memorial Day-arrangement i Las Vegas forrige helg. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: En strålende Amber Rose var vertinne for et Memorial Day-arrangement i Las Vegas forrige helg. Foto: NTB scanpix Vis mer

I januar i år la hun seg under kniven på en klinikk i Beverly Hills. Operasjonen tok tre og en halv time.

Da hun våknet opp, var bryststørrelsen betraktelig redusert. Hennes nye BH-størrelse er 36DDD, som tilsvarer den europeiske størrelsen 80G.

- Det er som en drøm som har gått i oppfyllelse, det er helt fantastisk. Dette er noe jeg har savnet hele livet, jubler stjernen.

Operert som 17-åring

Amber Rose er for øvrig ikke den eneste Hollywood-stjernen som har satt fokus på utfordringer knyttet til bryststørrelse.

«Modern Family»-stjernen Ariel Winter (20) skapte overskrifter da hun valgte å legge seg under kniven og ta brystreduksjon i svært ung alder.

I et intervju med nettstedet Glamour.com i 2015, fortalte hun om hvorfor hun gjorde som hun gjorde.

- Det var veldig smertefullt. Jeg hadde mye problemer med ryggen. Jeg kunne ikke stå rett opp og ned lenge. Til slutt var det så vondt at jeg ikke orket smertene lenger, forklarte hun, ifølge Daily Mail.

På SAG Awards-løperen i 2016, valgte TV-stjernen for øvrig å vise frem arrene sine etter operasjonen.

LES OGSÅ: - Puppene mine er latterlig tunge