Nicolay Ramm vant Gullruten:

- Var redd jeg ikke skulle få den med meg hjem

Nicolay Ramm ble stoppet i sikkerhetskontrollen med Gullruten-pris.

PRISVINNER: Nicolay Ramm fikk publikumsprisen under Gullruten 2018 i Grieghallen i Bergen lørdag kveld. Søndag holdt han på å miste den. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRISVINNER: Nicolay Ramm fikk publikumsprisen under Gullruten 2018 i Grieghallen i Bergen lørdag kveld. Søndag holdt han på å miste den. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Flere gjeve priser innen film- og TV-bransjen ble delt ut lørdag kveld i Bergen under årets Gullruten-utdeling.

Blant dem som kunne dra hjem seirende med en gullrute i hendene var blant andre komiker og programleder Nicolay Ramm (29), som stakk av med kveldens kanskje gjeveste pris, nemlig publikumsprisen.

Da 29-åringen dagen etter skulle vende snuta hjemover mot Oslo, gikk imidlertid ikke alt som planlagt.

Ble stoppet i kontroll

I et intervju med P3-morgen onsdag forteller Ramm at han ble stoppet i sikkerhetskontrollen på Flesland, flyplassen i Bergen, da han skulle ta flyet hjem til Oslo.

Ramm hadde nemlig bare pakket med seg håndbagasje ettersom han bare skulle være i Bergen én natt, og hadde dermed lagt Gullruten-prisen oppi den.

- Og da jeg ankom sikkerhetskontrollen på Flesland, så pep det i skanneren, forteller han.

Overfor Se og Hør utdyper Ramm episoden, og forteller at han umiddelbart tenkte det var toalettsakene hans som var årsaken.

- For det er jo typisk meg å glemme ta ut sånne ting.

Var redd prisen glapp

Den populære komikeren forteller at han også hadde en anelse om at det kunne være Gullruten-prisen som var synderen.

GULLRUTEN: - Veldig stas, sa Paradise-deltaker Erik Sæter om kveldens dansepartner. Under Gullruten i Bergen svingte han og statsminister Erna Solberg seg om på dansegulvet. Video: Erik Sæter Vis mer

- Jeg tenkte at «nå får jeg den ikke med meg hjem».

Så skjedde det uventede. I stedet for det verst tenkelige scenarioet om at han måtte gi fra seg prisen i sikkerhetskontrollen, ble han heller gratulert.

- Damen i sikkerhetskontrollen tok bagen min til side og spurte meg om bagen var min. «Ja», svarte jeg. Deretter tittet hun på skjermen sin, og så på meg og sa: «Ja, gratulerer, da!». Deretter tok hun ut prisen, skannet den en ekstra gang, og sendte den med meg videre.

Fikk hedersplassen

Trygt hjemme i Oslo har Ramm nå sørget for at prisen skal stå trygt på hedersplassen i stua.

- Nå står prisen på hedersplassen hjemme på konsollbordet i stua. Men jeg får se hvor lenge den får lov til å stå der av kjæresten, før hun tvinger meg til å plassere den et annet sted.

For litt over tre år siden ble det kjent at Ramm hadde funnet kjærligheten med Josephine Leine Granlie.

Saken fortsetter under bildet.

TOK MED KJÆRESTEN: Nicolay Ramm tok med Josephine Leine Granlie for første gang på den rødeløperen. Her ankommer Gullruten i Grieghallen lørdag kveld. Foto: Andreas Fadum
TOK MED KJÆRESTEN: Nicolay Ramm tok med Josephine Leine Granlie for første gang på den rødeløperen. Her ankommer Gullruten i Grieghallen lørdag kveld. Foto: Andreas Fadum Vis mer

På lørdag ankom de den røde løperen for første gang sammen.

- Det er kjempestas at han er nominert. Han har stått på veldig lenge, så jeg synes det er vel fortjent. Han har tøff konkurranse til publikumsprisen, men jeg har troen. Jeg er jo kjæresten hans, så jeg må støtte han, uttalte Granlie til TV 2.

VISER FREM KJÆRESTEN: Porgramleder og komiker Truls Svendsen hadde med seg kjæresten Charlotte Smith på den røde løperen før årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Takket kjæresten

Få timer senere, da Ramm kom opp på scenen og tok imot publikumsprisen, tok han seg tid til å takke kjæresten som hadde stått ved hans side gjennom både oppturer og nedturer.

- Det fortjente hun. Det å leve sammen med meg, er ingen enkel oppgave. Jeg har over femti reisedøgn i året og jobber gjerne til 20-21 om kvelden 3-4 dager i uka, så det er ikke mye tid vi har sammen. Det at hun holder ut med meg, gjør meg så takknemlig, sa Ramm i et intervju med Her og Nå.

FINN.NO: Komiker Lisa Tønne ankom Gullruten med kjole og sko fra Finn.no. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

LES OGSÅ: Stjal showet i pave-inspirert design