Gro Hammerseng-Edin:

- Var redd for at Mio skulle bli sjalu

Gro og Anja Hammerseng-Edin var engstelige for hvordan Mio skulle takle det å bli storebror.

FRYKT: Gro og Anja Hammerseng-Edin fryktet for at sønnen Mio skulle bli sjalu da deres nyfødte sønn Leo kom til verden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRYKT: Gro og Anja Hammerseng-Edin fryktet for at sønnen Mio skulle bli sjalu da deres nyfødte sønn Leo kom til verden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar kom den gledelige nyheten om at håndballproffene Gro (38) og Anja Hammerseng-Edin (35) ventet sitt andre barn sammen.

Fra før av har håndballduoen sønnen Mio (6), som helt til i midten av august var enebarn og hadde foreldrene sine mer eller mindre for seg selv.

I et nylig intervju med Dagbladet forteller Gro om hvor spente de var på hvordan Mio skulle takle det hele da lille Leo kom til verden.

Frykten for at sjalusi skulle bli et problem, forsvant imidlertid relativt raskt etter Leos ankomst.

Over all forventning

- Han er utrolig stolt og omsorgsfull. Broren viser han stolt frem, og han hjelper til der han kan. Det har vært noe av det fineste med det hele. Han var også veldig delaktig i å bestemme navn, forteller Gro til Dagbladet.

Det var nemlig på Instagram at foreldrene nylig kunne fortelle at det var storebror som hadde valgt ut navnet på lillebror.

- Mio stemte for blå vogn og navnet Leo. Han fikk det som han ville, skrev ekteparet på Instagram.

Ny tid

Selv om både Gro og Anja har lagt håndballkarrieren på hylla, betyr ikke det at de ikke har noe å bedrive tiden sin med.

Samtidig som de går en ny tid i møte med barselperiode, som de skal dele likt på, har de også nok av møter, foredrag, kampanjer og andre prosjekter på blokka fremover.

Som ikke et nytt barn i huset skulle være nok, er også hverdagen til den lille familien endret seg for storebror Mio. Han har nemlig begynt på skolen.

Til Dagbladet forteller Gro at det å sjonglere to vidt forskjellige livsløp kan by på enkelte utfordringer.

- Det var overveldende å få en skolegutt og et nytt barn nesten samtidig. Det har vært rørende og stort, og samtidig en slags løsrivelse. Å slippe Mio av gårde og å se at han får et selvstendig liv. Vi er begge stolte, forklarer hun til avisen.

For 10 år siden tok hun OL gull. I dag er hun tobarnsmor med en enorm innsikt som hun gir videre til sønnene våre. OL I Beijing: kvartfinale. Gro møtte massiv kritikk etter en kamp journalistene mente ikke holdt til OL gull. Hun klarte seg gjennom intervjuene, men i det øyeblikket hun rundet hjørnet etter siste intervju brast hun i gråt. Selvfølgelig var det mer enn kritikk for den ene kampen som skapte stresset. Egne forventninger, hennes egen opplevelse av enkelte andres forventinger til henne, skadeproblematikk, hennes enormt sterke ønske om å nå det felles målet. Senere skrev hun i dagboken sin at dette var en smertefull opplevelse - og at hun ble i tvil selv også. Hadde de rett? Hadde hun kanskje ikke det som skulle til? Hun syklet den kvelden. Alene. Med høy musikk på øret. Musikk som gav henne motivasjon. Senere skrev hun sine personlige 10 bud som skulle gjelde fra det sekundet og resten av mesterskapet. Aldri skulle hun tillate at andre fikk henne til å tvile på den måten igjen. Aldri skulle hun stille krav til seg selv om å være feilfri. Veien til toppen er full av feil. Det krever mot å prøve igjen. Og mot bygges i de sårbare øyeblikkene. Kampen etter: semifinale. Gro får avgjøre kampen i siste sekund. Hun gikk fra helvete til himmels med kun timers mellomrom. Finalen ble vunnet. Gullet plassert rundt halsen. Og i alt dette er det stort sett det de hjemme får med seg: Gullet rundt halsen. I dag er Leo 1 uke. Mio har blitt skolegutt. Gro lærer guttene våre at alt som kommer går over. Smerte og suksess. Fra håndballen er det en av de sterkeste lærdommene: Følelser er intense i begge ender av skalaen. Og det er okei å føle, for da kan vi også erfare at vi mestrer å stå i det. Etter at det er over har vi lært og blitt enda sterkere enn det vi var fra før. Når du jakter en drøm vil du få mange muligheter til å tvile på deg selv. Vær den som snur det. Finn frem til styrken inni deg. For den er der- og venter på å bli brukt.

Et innlegg delt av Hammerseng-Edin (@hammersengedin)

Deler med fansen

At livet noen ganger kan by på utfordringer har Gro og Anja delt flittig med fansen på Instagram, spesielt i løpet av svangerskapet til Gro.

I slutten av mai publiserte den tidligere «Mesternes mester»-vinneren et ærlig Instagram-innlegg om selvbilde, trening i svangerskapet og graviditetsplager, som dårlig blodsirkulasjon og åreknuter.

«I øyeblikket er jeg gravid og nyter det i stor grad. Er takknemlig og stolt over at jeg både kan og orker å være aktiv fortsatt. Jeg får det definitivt bedre av å bruke kroppen min og hodet mitt i den fasen jeg er inne i» skrev Gro i innlegget.

38-åringen delte også en videosnutt der hun viser frem en annen side av svangerskapet, i form av blåmerker og åreknuter på beina.

To sider av samme sak.. Forsøker å lære både meg selv og de unge menneskene jeg har omkring meg at det ofte er lurt å kikke med et kritisk blikk når man ser på Instabilder, Facebook, blar i glossy magasiner eller ser på TV-serier. På gode dager lar jeg meg inspirere av alt jeg ser, på mindre gode dager kan det tendere til å handle mer om sammenligning og jaget etter «det perfekte». Irritasjon over kroppsfokuset kan også forekomme. Jeg foretrekker personlig å følge mennesker som både byr på inspirasjon, positive vibes og på samme tid evner å være mennesker som tør å vise seg sårbare og framstå naturlige. Det gode er at jeg selv velger hvem jeg vil følge. I øyeblikket er jeg gravid og nyter det i stor grad. Er takknemlig og stolt over at jeg både kan og orker å være aktiv fortsatt. Jeg får det definitivt bedre av å bruke kroppen min og hodet mitt i den fasen jeg er inne i. Anja tok dette bildet av meg på trening i dag. Oj, tenkte jeg, det var jo slett ikke verst det bildet der. En god vinkel og en god dag. Så kan jeg jo velge å legge ut dette å være gla, stolt og fornøyd over både dagens økt og bildet. Være takknemlig for svangerskapet og for at kroppen min både kan og orker. Det kan inspirere en annen og gi meg en kortvarig god følelse. Det kan også helt sikkert irritere eller skape grunnlag for sammenligning. Jeg velger å legge ved en video som viser en annen side av svangerskapet mitt. Har ikke tråkket over. Det er dårlig blodsirkulasjon i kroppen min for tiden og det hoper seg opp med både åreknuter og misfarging. Frister ikke veldig å gå i shorts for tiden. Ikke så kult, men like fullt en del av svangerskapet det også. En del som jeg må akseptere og ta med på kjøpet. Benytter anledningen til å takke @funkygine som i øyeblikket inspirerer meg på sin Instagramprofil. Både med trening og gjennom å være menneskelig med strekkmerker og ærlige tanker omkring svangerskapets gleder og utfordringer. #jegvelgerselvhvemjegfølger #bevisst #fasade #fleresider #ekte #inspirasjon

Et innlegg delt av Hammerseng-Edin (@hammersengedin)

«Har ikke tråkket over. Det er dårlig blodsirkulasjon i kroppen min for tiden og det hoper seg opp med både åreknuter og misfarging. Frister ikke veldig å gå i shorts for tiden. Ikke så kult, men like fullt en del av svangerskapet det også», skrev hun blant annet om videoen.

Samtidig takket Gro «Bloggerne»-profil Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, for at hun inspirerer og skriver ærlig om utfordringene et svangerskap medfører.

- Naturlig med to mammaer

Det profilerte håndballparet giftet seg i 2013. Gro ble gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Hun og Anja fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt åpent om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

Kort tid etter at hun fødte lille Mio, snakket Gro også ut om sønnens foreldresituasjon. Den gang uttalte hun at hun trodde det ville være naturlig for Mio å vokse opp med to mødre.

- Vi får ikke beskyttet han mot å bli ertet eller mobbet. Men vi kan gi ham redskaper og trygghet for hvordan han kan håndtere ulike situasjoner (...) Jeg tror det blir helt naturlig for ham å ha to mammaer, sa hun til Dagbladet Torsdag våren 2012.

PÅ HOMSEBAR: Håndballspiller Anja Hammerseng-Edin tar med seg Live Nelvik på homsebar. Video: NRK Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Svarer på bruddryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer