Fredrik Skavlan:

- Var redd for at et sjette barn skulle stresse meg enda mer

Talkshowstjernen Fredrik Skavlan snakker ut om den utfordrende tiden.

MYE PÅ EN GANG: Det har vært en svært hektisk høst for Fredrik Skavlan. I et nylig intervju forteller han om hvordan datteren har reddet han på mange måter. Foto: Andreas Fadum
MYE PÅ EN GANG: Det har vært en svært hektisk høst for Fredrik Skavlan. I et nylig intervju forteller han om hvordan datteren har reddet han på mange måter. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At det siste halve året har vært hektisk for Fredrik Skavlan (52), er ikke til å stikke under stol. For i tillegg til å ha flere smårollinger hjemme i hus, dukket det også opp store utfordringer på jobbfronten.

Etter at programmet til den folkekjære programlederen «Skavlan» ble flyttet fra NRK til TV 2, stupte mer eller mindre seertallene - etter at NRK-programmet «Lindmo» tok opp konkurransen på fredagskvelden.

Etter sviktende seertall gjennom hele høsten, valgte TV 2 å flytte programmet fra fredag kveld, til sent lørdag kveld - noe som flere mente kunne bety slutten for «Skavlan». Selv ser ikke Fredrik Skavlan like mørkt på høsten som har gått.

I et større intervju med VG beskriver Skavlan den siste tiden som en personlig utvikling, og forteller at han har lært seg at han tåler motstand bedre enn forventet.

TØFF START: Startskuddet på «Skavlan» på TV 2 gikk ikke helt som planlagt. Selv mener Fredrik Skavlan at han bare har godt av litt konkurranse. Foto:Benjamin A. Ward / Dagbladet
TØFF START: Startskuddet på «Skavlan» på TV 2 gikk ikke helt som planlagt. Selv mener Fredrik Skavlan at han bare har godt av litt konkurranse. Foto:Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke hatt så mye motstand i livet så langt, særlig ikke i karrieren. Så da de verste seertallene tikket inn, sa jeg til de store barna at «dette er bra for pappas personlige utvikling». Og litt sant er det, for man lærer å sortere ut hva som er viktig i livet. Som at så vidt jeg vet er jeg frisk, jeg bor i Norge og ungene har det bra, forteller Skavlan til avisen.

Datteren ble redningen

Det var i juni, samme dag som det ble kjent at talkshowverten ga seg i NRK etter nærmere 20 år, til fordel for TV 2, at nyheten kom om at 52-åringen og kona Maria Bonnevie (45) ventet sitt tredje barn sammen.

En måned etter kom den lille datteren, Sonja Bonnevie, til verden - og med fem andre barn i rekka, ble Skavlan med det seksbarnspappa.

Til VG forteller talkshowverten at han ble svært skeptisk da han innså at de ventet en baby midt opp i kanalskifte. I senere tid har det imidlertid vist seg å bli redningen for Skavlan på mange måter.

SEKSBARNSFAR: I juli kunne Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie glede seg over å få en datter. Sammen har totalt tre barn sammen. Skavlan har også tre barn fra tidligere forhold. Foto: Andreas Fadum
SEKSBARNSFAR: I juli kunne Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie glede seg over å få en datter. Sammen har totalt tre barn sammen. Skavlan har også tre barn fra tidligere forhold. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Ifølge han er det nye familiemedlemmet blitt et pusterom i den ellers så stressende hverdagen.

- Babyen forholder seg for eksempel ikke til hvordan det går med distribusjonen på TV 2, og da kan ikke jeg gjøre det heller, når jeg er med henne. Jeg var redd for at et sjette barn skulle stresse meg enda mer, men det har hatt helt motsatt effekt. Vi har hatt en utrolig bra høst hjemme, sier Skavlan.

Saken fortsetter nedenfor.

SEERFLUKT: Fredrik Skavlans talkshow «Skavlan» har tapt seere etter at programlederen tok med seg sitt velkjente konsept over til TV 2 fra NRK. Fredag 12. oktober sitter komiker Kevin Vågenes i talkshow-stolen. I en video på Instagram-kontoen til komikeren harselerer han, og talkshow-kongen med seertallene. Video: Kevin Vågenes / Instagram. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Tatt på senga

Det var ikke bare for Skavlan at babynyheten kom som et sjokk. I et tidligere intervju med Dagens Næringsliv fortalte Bonnevie at også hun ble noe tatt på senga av graviditeten.

På den tiden skulle hun egentlig ha vært å se i en stor rolle ved svenske Kungliga Dramatiska Teatern.

- Ja, jeg ble både glad og fortvilet da jeg ble klar over graviditeten, for timingen var alt annet enn perfekt. Jeg gruet meg til å fortelle det til Eirik Stubø, Dramatens sjef. Plakaten var trykket, prøvene i gang. Men han tok det veldig bra, fortalte hun til DN.

- Jeg ville ha barn med en gang

Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie møttes første gang da «Engelen»-stjernen gjestet hans daværende program, «Først & Sist», på starten av 2000-tallet.

Saken fortsetter nedenfor.

Siden 2006 har de to vært kjærester, og det tok ikke lang tid før det ble snakk om familieforøkelse.

- Jeg var helt sikker fra begynnelsen av. Jeg ville ha barn med en gang. Jeg er ikke den typen som synes at «nå får det være nok» (...) Jeg er en skikkelig familiemann, og å få sjansen til å bli far igjen 22 år etter det første barnet, var fantastisk, sa Fredrik til svenske P4s «Elfving möter» i 2014.

LES OGSÅ: - Det var aldri et alternativ å gi opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer