Bjørn Sundquist:

Var redd for å miste sexlysten etter hjerteinfarktet

Den anerkjente skuespilleren Bjørn Sundquist tenker på døden om dagen. 

VAR REDD: Skuespiller Bjørn Sundquist var redd for at sexlysten skulle forsvinne etter at han hadde et hjerteinfarkt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VAR REDD: Skuespiller Bjørn Sundquist var redd for at sexlysten skulle forsvinne etter at han hadde et hjerteinfarkt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: Den anerkjente, norske skuespilleren Bjørn Sundquist (68) har levd et godt og innholdsrikt liv som få kan skryte på seg.

Han har spilt i godt over 50 filmer, og har mottatt en rekke store priser for sin innsats. I 1987 fikk han Teaterkritikerprisen, og i 2000 fikk han både en æres-Amanda og Gullruten for sin innsats i «Sejer - se deg ikke tilbake».

Bjørn har dessuten også briljert som musiker, og har spilt gitar siden det glade 60-tallet. Det vellevde livet har derimot ikke gått helt ukomplisert for seg. Han har drukket mye alkohol, og sa til MANN i 2014 at han på et tidspunkt var redd for å dø.

Tenker på døden

I et nytt intervju med Dagbladet forteller den rutinerte skuespilleren om en annen frykt. For ti år siden hadde han et hjerteinfarkt, men det var alt annet enn helsa han fryktet for.

68-åringen var nemlig redd for å miste sexlysten.

- Infarktet gjorde ingen skade på hjertet, men jeg fikk operert inn en stent og må gå på blodfortynnende og blodtrykksmedisin, sier han til avisen og fortsetter:

- «Går det ut over sex-livet», var det første jeg spurte legen om. Jeg er fremdeles seksuelt aktiv, den dagen jeg ikke lenger har livslyst, blir en trist dag, sier Sundquist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer