Jannecke Weeden:

- Var redd for å miste igjen

Programlederen forteller åpenhjertig om spontanaborter mellom sine to graviditeter.

ÅPENHJERTIG: Programleder Jannecke Weeden (44) forteller ærlig om vanskelige fødsler og spontanaborter i en ny episode av podkasten «Fødselspodden». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
ÅPENHJERTIG: Programleder Jannecke Weeden (44) forteller ærlig om vanskelige fødsler og spontanaborter i en ny episode av podkasten «Fødselspodden». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Publisert

Jannecke Weeden (44) har de senere årene blitt et kjent fjes som både foredragsholder og programleder for TV-programmer som «Norges styggeste rom», «Lukket visning» og «Nordens perler».

44-åringen har to sønner på tolv og 17 år sammen med eksmannen, musikeren Lasse Weeden (47). De var et par i 17 år, og skilte lag som gode venner i 2017.

I podkasten «Fødselspodden», ledet av programleder Randi Fuglehaug, forteller Weeden nå åpenhjertig om sine to fødsler, samtidig som hun avslører at hun har spontanabortert flere ganger.

Klipp fra TV3-programmet "Masterchef" der Jannecke Weeden forteller om sist gang henne lagde en romantisk middag. Vis mer

Spontanaborterte

Den første sønnen, Elias, kom til verden i 2003, og Caspian fulgte fem år senere. Weeden forteller at hun syntes det var såpass vondt å føde at hun ikke ville gå gjennom en fødsel igjen før det hadde gått noen år. Da de først begynte å prøve igjen, opplevde hun flere spontanaborter.

View this post on Instagram

🤎

A post shared by Jannecke Weeden (@janneckeweeden) on

- Jeg spontanaborterte tre ganger, hvor jeg måtte gjennom utskrapning to av gangene, for det var kommet ganske langt, sier hun i podkasten, og fortsetter:

- Da jeg ble gravid med Caspian, var jeg allerede redd for å miste igjen. Jeg drev og lagde et reiseprogram for radio, og skulle egentlig til Moskva og var helt sånn: «Jeg kan ikke dra til Moskva og risikere å spontanabortere der».

Se og Hør har vært i kontakt med Jannecke Weeden, som ikke ønsker å gi noen utfyllende kommentarer.

Hun sier imidlertid til Se og Hør at hun synes det er viktig at man skal få sørge etter spontanaborter, og at det burde bli større takhøyde for å si at man venter barn før det har gått tolv uker - slik at man føler seg mindre alene dersom man mister det.

Kjærlighetserklæring

Som nevnt skilte Weeden og eksmannen lag i 2017.

- Vi har brutt opp med et godt bevart vennskap og stor respekt for hverandre. Det viktigste for oss i denne ekstremt vonde situasjonen, er at dette skal være minst mulig vondt for våre to barn, og at vi viser dem at det er mulig å bevare et fint vennskap til tross for at man ikke lenger er mann og kone, uttalte hun til VG da bruddet ble kjent.

I juni i fjor kunne imidlertid Weeden dele en hyggelig oppdatering i sosiale medier.

View this post on Instagram

Alle bør ha et favorittmenneske. Dette er mitt.

A post shared by Jannecke Weeden (@janneckeweeden) on

«Alle bør ha et favorittmenneske. Dette er mitt», skrev hun under et bilde av seg selv og en mann.

- Jeg har funnet en jeg liker å gjøre det meste sammen med, sa Weeden til Se og Hør da.

Selv om det først og fremst er sitt sprudlende humør man assosierer programlederen med, har Weeden også vært opptatt av å vise at livet ikke alltid er en dans på roser. Tv-profilen har i mange år vært åpen om at hun har slitt med panikkangst siden hun var barn.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

Da hun gjestet «God Morgen Norge» i 2018 opplevde hun å få et panikkanfall på direkten - men valgte å gjennomføre intervjuet med programleder Vår Staude.

I innslaget snakket hun åpent om hvordan lidelsen har preget henne gjennom store deler av livet, og om hvordan hennes samlivsbrudd, kombinert med en frilansjobb og tilværelsen som en offentlig person, gjorde at panikkangsten forverret seg.

LES OGSÅ: Venter barn etter dobbel spontanabort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer