Jannecke Weeden:

- Var redd for å miste igjen

Programlederen forteller åpenhjertig om spontanaborter mellom sine to graviditeter.

ÅPENHJERTIG: Programleder Jannecke Weeden (44) forteller ærlig om vanskelige fødsler og spontanaborter i en ny episode av podkasten «Fødselspodden». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
ÅPENHJERTIG: Programleder Jannecke Weeden (44) forteller ærlig om vanskelige fødsler og spontanaborter i en ny episode av podkasten «Fødselspodden». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Publisert

Jannecke Weeden (44) har de senere årene blitt et kjent fjes som både foredragsholder og programleder for TV-programmer som «Norges styggeste rom», «Lukket visning» og «Nordens perler».

44-åringen har to sønner på tolv og 17 år sammen med eksmannen, musikeren Lasse Weeden (47). De var et par i 17 år, og skilte lag som gode venner i 2017.

I podkasten «Fødselspodden», ledet av programleder Randi Fuglehaug, forteller Weeden nå åpenhjertig om sine to fødsler, samtidig som hun avslører at hun har spontanabortert flere ganger.

Spontanaborterte

Den første sønnen, Elias, kom til verden i 2003, og Caspian fulgte fem år senere. Weeden forteller at hun syntes det var såpass vondt å føde at hun ikke ville gå gjennom en fødsel igjen før det hadde gått noen år. Da de først begynte å prøve igjen, opplevde hun flere spontanaborter.

- Jeg spontanaborterte tre ganger, hvor jeg måtte gjennom utskrapning to av gangene, for det var kommet ganske langt, sier hun i podkasten, og fortsetter:

- Da jeg ble gravid med Caspian, var jeg allerede redd for å miste igjen. Jeg drev og lagde et reiseprogram for radio, og skulle egentlig til Moskva og var helt sånn: «Jeg kan ikke dra til Moskva og risikere å spontanabortere der».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer