DRØMMEN PÅ VENT: En akillesskade rett før avreise til London-OL i fjor sommer (bildet) og en påfølgende graviditet har utsatt Ingvill Måkestad Bovims OL-drøm, men hun satser nå på å komme sterkere tilbake etter fødselen.  Foto: NTB scanpix
DRØMMEN PÅ VENT: En akillesskade rett før avreise til London-OL i fjor sommer (bildet) og en påfølgende graviditet har utsatt Ingvill Måkestad Bovims OL-drøm, men hun satser nå på å komme sterkere tilbake etter fødselen. Foto: NTB scanpixVis mer

Var redd for å fortelle at hun var gravid

Men idrettsstjernen Ingvill Måkestad Bovim satser alt på comeback etter fødselen.

SEOGHØR.NO: 1500-meterløper Ingvill Måkestad Bovim (31) fikk OL-drømmen knust på grunn av en akillesskade rett før London-OL i august, men bare uker senere ble hun gravid.

Siden løpeskoene uansett måtte stå parkert en stund valgte hun å slå seg til ro med svangerskapet. Men overfor VG Sporten innrømmer toppidrettsutøveren at hun gruet seg til å fortelle om graviditeten.

- Jeg var litt redd for å fortelle til både forbund og sponsorer at jeg var gravid. Jeg brukte litt ekstra tid på det. Jeg var litt spent på hva de ville tenke, avslører 31-åringen, som har termin selveste 17. mai.
 
- Men de var støttende fra første stund, de syns det var flott. Hovedsponsoren min har signert en avtale for to nye år. De har stor tro på meg, det har forbundet også. Det er jeg takknemlig for, sier Bovim til VG. 

Nå satser den sympatiske mellomdistanseløperen alt på et comeback etter fødselen. Det på tross av at hun tidligere har vært skeptisk til å avbryte karrieren med et svangerskap.

Neste sommer vil hun løpe under Bislett Games og EM i Zürich, før VM i Beijing i 2015 - og det endelige målet, sommer-OL i Rio i 2016.

- Noen toppidrettsutøvere velger å få barn og kommer tilbake enda bedre etterpå. Det er planen min også, understreker hun i intervjuet.


 
LES OGSÅ: Ble pappa på datterens 2-årsdag