REDD FOR Å DØ: Skuespillerer Jørgen Foss (t.h.) skal tirsdag gjennom en fedmeoperasjon. Det gjør han privat. Ventetiden i det offentlige er altfor lang. Her er han fotografert under Amandaprisutdelignen i 2006 sammen med Petrus A. Christensen. De to s Foto: NTB scanpix
REDD FOR Å DØ: Skuespillerer Jørgen Foss (t.h.) skal tirsdag gjennom en fedmeoperasjon. Det gjør han privat. Ventetiden i det offentlige er altfor lang. Her er han fotografert under Amandaprisutdelignen i 2006 sammen med Petrus A. Christensen. De to s Foto: NTB scanpix Vis mer

Var redd for å dø i offentlig operasjonskø

- Dette er mennesker som allerede ligger nede, som så blir sparket i ansiktet, sier Jørgen Foss.

Publisert
SEOGHØR.NO: Skuespilleren Jørgen Foss (23) har gjort suksess i «Pitbullterje», «Skolen» og «Lilyhammer». Privat skal han tirsdag gjennomføre sitt livs operasjon. Det gjør han privat.


- Jeg er en ung mann med livet foran meg, og jeg kan ikke sette livet mitt på vent for å stå i kø for en livsviktig operasjon, sier han til VG.

Ventetiden på en fedmeoperasjon i det offentlige er på tre til fem år. Det reagerer Foss kraftig på.

- Å få beskjeden om at ventetiden på en livsviktig operasjon er på tre til fem år. Ja, det var både grovt og uverdig. Dette er mennesker som allerede ligger nede, som så blir sparket i ansiktet. En føler seg totalt uviktig. Dette er ikke Botox eller fettsuging, men en livsviktig operasjon for mennesker som vil ha muligheten til å overleve.

Foss har vært overvektig hele livet, og vekten har gått oppover i en jevn fart.

- Å gå til fastlegen og si «Hei, jeg heter Jørgen. Jeg klarer ikke å ta vare på meg selv og jeg trenger hjelp», det var ekstremt vanskelig. Jeg tror ikke folk skjønner akkurat hvor vanskelig det er. Mange tror at det bare er å gå litt mer og spise litt mindre, og så blir du tynn som en strek. Men det er mer komplisert enn det, forklarer Foss til avisen.

I fjor sjokkerte Marit Christensen (62) med flere kontroversielle uttalelser i ukebladet Hjemmet. Hun mener at å la barn bli overvektige er et overgrep fra foreldrene, og at barnevernet bør tilkalles dersom ikke situasjonen etter hvert bedrer seg. Uttalelsene fikk Foss til å bli svært skuffet.

- Jeg blir lei meg når en så oppegående og dyktig dame går ut og sier dette. Det er et slag i ansiktet til foreldre med overvektige barn. De har allerede store utfordringer, og å true dem med barnevernet gjør ikke at vi får flere normalvektige barn, sa han til Seoghør.no.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Jeg er skuffet og lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer