«Luksusfellen»:

Var partyprins - skjulte økonomisk mareritt

Sløste bort millionbeløp på luksusferie, tatoveringer og uteliv.

MYE GJELD: Vennene til Tim får sjokk når han avslører hvor mye gjeld han egentlig har. VIdeo: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I det kjente TV3-programmet «Luksusfellen» har nordmenn siden 2008 fått hjelp av kanalens eksperter til å få økonomien på rett kjøl igjen.

I denne ukens episode er det den 32 år gamle tømreren Tim Sannerhaugen fra Bergen som ønsker å få privatøkonomien sin på stell. Det er TV-profilene Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange som har fått oppdraget om å dra bergenseren ut av den økonomiske hengemyra.

Sannerhaugen har brukt sosiale medier flittig til å dele trenings- og festbilder av seg selv. Bak den tilsynelatende plettfrie fasaden bestående av råflotte ferier, fine biler og et fuktig uteliv, skjulte det seg imidlertid et økonomisk mareritt.

32-åringen jobbet i en årrekke i Nordsjøen, og forteller i episoden han at han på et tidspunkt også etablerte sitt eget firma innen bygg og anlegg - som seinere gikk konkurs. Det ble starten på det økonomiske kaoset for bergenseren - som tok opp forbrukslån og søkte om kredittkort for å opprettholde den svindyre livsstilen og for å dekke for utgiftene som følge av konkursen.

ØKONOMISK HJELP: Etter mange år med festing og champagne får Tim Sannerhaugen hjelp. Foto: TV3
ØKONOMISK HJELP: Etter mange år med festing og champagne får Tim Sannerhaugen hjelp. Foto: TV3 Vis mer

Svindyr guttetur til USA

Blant annet dro 32-åringen etter konkursen på guttetur til Las Vegas, og på dette tidspunktet var ikke vennegjengen hans klar over hvilket økonomisk vanføre kameraten befant seg i. Totalt brukte 32-åringen 44 000 kroner på gutteturen til USA.

Og det stoppet ikke der. Til tross for at han hadde gått konkurs, fortsatte bergenseren sin dyre livsstil med restaurantbesøk, fastfood og fester.

I tillegg anslår 32-åringen at han løp brukt mellom 30 og 40 000 kroner på tatoveringer gjennom årenes løp.

Til slutt endte bergenseren opp med skyhøy kredittgjeld som følge av et svimlende overforbruk.

- Det gikk en del penger på fest og moro. Den situasjonen jeg sitter i, er å være gjeldsslave, sier 32-åringen i ukens «Luksusfellen»-episode.

TØRST: Snekkeren Robin konfronteres med hvor mye penger han bruker på øl og snus i løpet av et år. Resultatet sjokkerer. Video: TV3. Vis mer

Milliongjeld

Sannerhaugen bodde sammen med kjæresten Kamilla og deres syv år gamle sønn. På et tidspunkt var han redd for at den økonomiske situasjonen skulle gå utover familien.

- Det som bekymrer meg mest, er at jeg til syvende og sist vil miste samboer og det ene og det andre, sier 32-åringen i kveldens program.

Totalt satt bergenseren med en gjeld på 1 243 900 kroner. Millionsummen fordeler seg på totalt 42 gjeldskrav - mange av dem med skyhøye renter.

Da 32-åringen ble klar over hvor mye penger han skyldte, begynte han å gråte. Til Se og Hør beskriver Sannerhaugen øyeblikket da han fikk vite hvor mye han skyldte som en «fæl opplevelse».

LUKSUSFELLEN: Silje må tigge penger av foreldrene sine i årets første episode av «Luksusfellen». Video: TV3 Vis mer

- Det stakk fælt, men jeg angrer ikke på at jeg deltok. Nå vet jeg hva jeg har å rutte med. Det satt langt inne å bli med på «Luksusfellen». Det handler nok om en slags stolthet, sier 32-åringen til Se og Hør.

Svimlende overforbruk

For å snu situasjonen ble han nødt til å selge en rekke eiendeler, deriblant TV-en, grillen og hagemøblene, for å kunne betale ned kreditorenes krav.

ANGRER IKKE: Sannerhaugen angrer ikke på deltakelsen. Foto: TV3
ANGRER IKKE: Sannerhaugen angrer ikke på deltakelsen. Foto: TV3 Vis mer

I ukas episode blir Sannerhaugen konfrontert med et svimlende overforbruk av «Luksusfellen»-ekspertene. Det viser seg nemlig at han har et overforbruk på hele 400 000 kroner - noe som tilsvarer en årslønn for mange nordmenn.

Til Se og Hør sier Sannerhaugen at det har vært en stor omstilling å forandre livsstillen og følge budsjett.

- Det har vært veldig tøft. Og det er jo vanskelig å se nei til guttegjengens planer. Man jeg er opptatt av å kunne gå ut og ha det litt gøy likevel. Man kan ikke isolere seg, fastslår han, og kommer med et klart råd til andre som havner i en liknende situasjon:

- Man må spørre om hjelp før det er for sent.

LES OGSÅ: Avslører babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer