DOBBEL-EXIT: To deltakere måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» under torsdagens episode. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Var på tide å dra hjem til datteren min

Pål «OnklP» Tøien er meget fornøyd med egeninnsatsen. Han tror moren hadde vært stolt av ham.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdagens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» bød på mer dramatikk enn produksjonen muligens hadde sett for seg. Først måtte Lise Finckenhagen (43) trekke seg som følge av skadene hun i løpet av sesongen hadde fått i foten. Hun ble først tråkket på av en hest, men det var ikke drastisk nok til å avbryte der og da.

De videre påkjenningene i foten sørget imidlertid for at eventyret fikk en brå slutt. Hun ble anbefalt av en lege om å trekke seg, et råd hun fulgte. Helsedramatikken tok ikke slutt der, og den kjente tv-kokken sliter fortsatt med senskader.

Hun var derimot ikke den eneste som måtte ut av konkurransen ufrivillig. Mot slutten av episoden tapte Pål Tøien (35), bedre kjent som OnklP, utslagskonkurransen, og måtte dermed pakke sakene sine og hoppe av eventyret.

Han skulle gjerne ha holdt lenger, men måtte se seg slått av Atle Pettersen (30) og Maren Turmo (20). De tre gjorde det dårligst i konkurransen, og måtte konkurrere igjen. Til sist sto altså Tøien igjen med det korteste strået.

- Dritt

- Det har vært helt rått å være med på. Vi har ledd, grått, svettet, blødd, klatret og jeg synes det har vært helt konge. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle holde ut så lenge, fortalte han i programmet, tydelig rørt.

Til Se og Hør kan han derimot avsløre at det selvsagt var litt leit å måtte være tredjemann ut av konkurransen.

<strong>MÅTTE UT:</strong> Det ble følsomt da Pål Tøien måtte forlate konkurransen torsdag kveld. Foto: Discovery
MÅTTE UT: Det ble følsomt da Pål Tøien måtte forlate konkurransen torsdag kveld. Foto: Discovery Vis mer

- Det føltes litt dritt, og jeg skulle selvfølgelig vært med gjengen lenger. Spesielt nå som så mange heier på meg. Men det var på tide for meg å dra hjem til datteren min, sier han til Se og Hør.

For selv om turen var fin og innholdsrik, kan man ikke unngå å savne de der hjemme. I oktober 2017 fikk Tøien og samboeren Helene Holst datteren Amanda, som i dag har blitt to og et halvt år. Han har ved flere anledninger snakket varmt om sin nye tilværelse som småbarnsfar, og om at han prøver å tilbringe så mye tid med henne som mulig.

Å forlate alle de andre, som han allerede hadde reist et godt stykke med på tidspunktet hvor han tapte, var likevel ingen enkel sak.

<strong>- FØLTE MYE:</strong> Artisten hadde aldri trodd at exiten skulle bli så følsom. Foto: TVNorge
- FØLTE MYE: Artisten hadde aldri trodd at exiten skulle bli så følsom. Foto: TVNorge Vis mer

- Det er virkelig at det skulle føles så mye. Vi har blitt veldig «close», spesielt jeg og Øystein. Jeg har alltid synes at folk som furter på reality må være gærne, men det føles ut som jeg har vært med disse folka uavbrutt i et år, sa han i programmet.

Overfor Se og Hør forteller Tøien at han fortsatt har et godt forhold til de andre, særlig kameraten Øystein «Pølsa» Pettersen (37).

- Vi snakker sammen ganske mye. Øystein er en alle tiders fyr som jeg er glad for at jeg ble kjent med. Det kan hende vi finner på noe show-greier sammen fremover, sier han, uten å utdype hva de to kameratene eventuelt har planlagt.

TOLKNING: Bjarne Brøndbo tolker låten «Fredag», av OnkelP. Video: TV 2 Vis mer

Overveldet

Det kan virke som at årets sesong av programmet har fått publikum til å legge fra seg fordommene de har hatt om enkelte deltakere. Melina Johnsen (23), som var den første til å forlate konkurransen, har uttalt at hun aldri har fått så mye kjærlighet før. Tøien føler også på de hyggelige tilbakemeldingene.

- Tilbakemeldingene har vært over all forventning, det er så utrolig positivt over hele fjøla. Jeg sitter jo plutselig med en følelse av å svikte mine nye fans, nå som reisen er slutt. Men jeg er meget fornøyd med å holde ut så lenge, forklarer han.

<strong>- DIGGET DET:</strong> Artistens mor, Tove Tøien, døde i fjor, 66 år gammel. Artisten tror at hun ville vært stolt av ham. Dette bildet ble tatt i en tidligere forbindelse. Foto: Torbjørn Olsen / Aller Media
- DIGGET DET: Artistens mor, Tove Tøien, døde i fjor, 66 år gammel. Artisten tror at hun ville vært stolt av ham. Dette bildet ble tatt i en tidligere forbindelse. Foto: Torbjørn Olsen / Aller Media Vis mer

Tøien tror også at moren, avdøde Tove, hadde vært fornøyd med innsatsen hans. I sin introduksjonsvideo i serien snakket han åpent om at han fortsatt sørger over tapet av henne i fjor, og at han gjerne skulle vist serien til moren. Til Se og Hør forteller han at dette fortsatt er gjeldende.

- Jeg er ganske sikker på at mamma hadde digget å følge med på «71», og jeg vet hun hadde elsket å se meg i en friluft-setting som dette, sier han, og fortsetter:

- Men etter ukevis på tur som det her, var det vanskelig å snakke om mamma uten at følelsene tok overhånd, forklarer artisten, og henspiller til at han i episoden blir nokså følsom når han prater om moren og hennes bortgang.

Selv om mor hadde vært stolt av figuren han gjorde i serien, erkjenner «Styggen på ryggen»-rapperen at han ikke har lagt om livet etter innspilling.

- Det har ikke blitt så mange turene, men jeg kom hjem med toppform, så jeg har i hvert fall forsøkt å holde meg «fresh», vitser han.

LES OGSÅ: Legger seg flat etter sexprat

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer