IKKE PORTMAN?: Danseren Kelly Prosa hevder hun og en annen dobbeltgjenger stod for mye av dansingen til Natalie Portmans rolle i «Black Swan». Foto: Fra filmen
IKKE PORTMAN?: Danseren Kelly Prosa hevder hun og en annen dobbeltgjenger stod for mye av dansingen til Natalie Portmans rolle i «Black Swan». Foto: Fra filmen Vis mer

Var Oscar-prestasjonen bare bløff?

Oscar-vinneren Natalie Portman beskyldes for å ha lurt seerne i «Black Swan».

Publisert
SEHER.NO: Skuespilleren Natalie Portman (30) fikk en hel verden til å juble for hennes rolle som ballettstjerne i filmen «Black Swan», da filmen kom ut i fjor.

Nå blir imidlertid Portman -som vant Oscar for innsatsen - beskyldt for å ha lurt publikum med to dobbeltgjengere i flere av danse-scenene.

Den profesjonelle danseren Kimberly Prosa hevder hun og ballettdanseren Sarah Lane stod for flere av de vanskeligste opptredenene når Portmans fjes ikke syntes.

- Natalie gjorde de vanskelige triksene, men de hadde henne bare i et begrenset tidsrom, kun et par uker, så jeg gjorde resten av de danse-scenene de trengte, sier Kimberly Prosa i et intervju med nettavisen Huffington Post.

Prosa skal ha fått jobben etter at «Black Swan»-regissør Darren Afonovsky oppdaget henne på audition.

- Han tok meg til side og sa «du ligner veldig på Natali». Han intervjuet meg og fotograferte meg fra en million forskjellige vinkler. Til slutt endte jeg opp med å gjøre mye i filmen som hennes dobbeltgjenger.


Prosa bekrefter at Portman - som studerte ballett som liten - trente i flere måneder og danset selv i «Black Swan», men kun fra livet og opp.

- Fra livet og opp er det henne. Hun arbeidet veldig hardt. Alle danserne var imponert over hvordan hun klarte å se troverdig ut på kun et par måneder, sier hun til Huffington Post.

Portmans koreograf Benjamin Millepied, som nå er hennes kjæreste og far til hennes kommende barn, avviser påstandene fra Prosa.

- Dobbeltgjengerne gjorde kun fotarbeid og noen få andre scener. 85 prosent av filmen er Natalie, sier han til Los Angeles Times.

Millepied hevder han fikk Portman til å fremstå som en profesjonell ballerina ved hjelp av lur koreografi.

- Ved å holde bevegelsen i gang hele tiden, i tillegg til kameraets bevegelse, klarte vi å lure øyet til publikum. Hadde vi holdt oss mer klassisk og kontrollert, kunne vi ikke sluppet unna med det.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Det er uheldig at hun er gravid 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer