Helene Rask:

- Var nok litt modigere

Helene Rask har tatt en helomvending.

DEN GANG DA: Helene Rask (t.h), her fotografert på gatebiltreff på Rudskogen i 2006, lever et ganske annerledes liv i dag. Foto: Erlend Aas / NTB
DEN GANG DA: Helene Rask (t.h), her fotografert på gatebiltreff på Rudskogen i 2006, lever et ganske annerledes liv i dag. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Betegnelsen glamourmodell var en gang på 2000-tallet nærmest å lese daglig i norske aviser og ukeblader. Unge kvinner, som gjerne hadde lagt seg under kniven en gang eller to, ble kjente på grunn av kroppene og utseendet sitt. De ble leid inn for å promotere arrangementer, produkter og for å stille opp i herremagasinene.

Lene Alexandra Øien, Linni Meister, Aylar Lie og Helene Rask kan alle sies å ha hatt tittelen glamourmodell på et tidspunkt i karrieren. Stempelet har de ristet av seg, til fordel for nye arbeidsplasser og andre veivalg i livet.

Sistnevnte, Helene Rask, har kanskje tatt den mest overraskende ruta. Mer om det senere i artikkelen. I et nytt intervju med Nettavisen snakker nå den tidligere glamourmodellen om arbeidslivet i gamle dager, og om det nye yrket hennes.

Triana Iglesias intervjues på TV2-programmet «Ettermiddagen» om hvordan det har vært å være nakenmodell samtidig som å beholde troverdigheten. Vis mer

- En tilfeldighet

Hun var ikke bare en av de mest kjente glamourmodellene i Norge, med faste oppdrag for Gatebil, flere singler og forsider av magasiner, men hun var også ansvarlig for andres suksess. Hun etablerte nemlig byrået Rask Models i 2005, og fikk flere kjente profiler i stallen. Fire år senere slo de seg konkurs, men mange husker nok trolig fortsatt tida da Rask og damene hennes var på topp.

- EN TILFELDIGHET: Helene Rask sier at hun ble begynte som glamourmodell som 18-åring. Det er flere år siden hun la den delen av yrkeslivet bak seg. Foto: Erlend Aas / NTB
- EN TILFELDIGHET: Helene Rask sier at hun ble begynte som glamourmodell som 18-åring. Det er flere år siden hun la den delen av yrkeslivet bak seg. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer

- Jeg tok ved en tilfeldighet steget inn i modellverden som 18-åring. Etter åtte år, mange «fotoshooter», oppdrag, reiser i både inn- og utland, og drift av eget modellbyrå, var tida inne for å ta steget videre, sier hun til Nettavisen.

Innen hun tok steget videre, rakk hun blant annet å opptre foran 130 000 mennesker på direktesendt tv i Polen - der en av låtene hennes ble en suksess.

GJENG: I 2007 hadde Helene Rask (i midten) med seg en rekke modellvenner på nachspielet til P. Diddy på et utested i Oslo. Foto: Sara Johannessen / NTB
GJENG: I 2007 hadde Helene Rask (i midten) med seg en rekke modellvenner på nachspielet til P. Diddy på et utested i Oslo. Foto: Sara Johannessen / NTB Vis mer

På spørsmål om hva hun savner mest og minst ved sitt tidligere liv, er hun klar i sin tale.

- Jeg var nok litt modigere som yngre og kastet meg lettere ut i ting enn nå. Med alder og erfaring kommer også redsel og frykten for å feile, sier hun, og fortsetter:

- Jeg savner ikke så mye fra de unge åra, men litt av motet og «gutsen» skal jeg minne meg på å ta med videre inn i førtiåra, forklarer Rask til Nettavisen.

Vis mer

Nye veier

Nå driver hun med noe helt annet. I dag jobber hun nemlig som gartner og gründer, samtidig som hun driver nettbutikken Helene Hagefrøken, som selger utemøbler og andre ting til hagen. Hun er oppvokst på gård, og dermed er det kanskje ikke så overraskende at det var hage som skulle bli hennes store lidenskap.

NÅ: Helene Rasks liv i 2020 er ganske annerledes enn hvordan det var for 15 år siden. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NÅ: Helene Rasks liv i 2020 er ganske annerledes enn hvordan det var for 15 år siden. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Hun selger også massasjestoler, og ble nylig sponsor av Therese Johaug.

39-åringen har altså hatt mange jern i ilden opp gjennom åra. Etter at hun la karrieren som glamourmodell på hylla i 2010, startet hun egen helsekostbutikk i Vestby, skrev bok, og var også en kort tur innom politikken.

Likevel vil nok de fleste huske Rask for hennes tid som glamourmodell. I et innlegg i Dagbladet Magasinet i 2017, skrev hun at vendepunktet kom da hun fikk et brev fra en tolv år gammel jente som ønsket å bli en del av modellteamet hennes.

- Det ble et veldig sterkt vendepunkt. Med hovedfokus på ytre fasade, store silikonbryster, og en profil i mediene som ga inntrykk av at glamourlivet er sunt og godt, var jeg på vei i helt feil retning. Mailen fikk meg virkelig til å tenke, skrev Rask den gang.

Ble mamma

I sommer kunne Rask røpe at hun og kjæresten Geir Holløkken hadde giftet seg. Det delte hun med følgerne sine på Instagram.

- Vi har gifta oss. Hurra, sa Helene Rask stolt i en video hun publiserte, der hun og den ferske ektemannen blir kjørt i hest og kjerre gjennom skogen.

Rask og Holløkken har sammen sønnen Henrik (2), som så dagens lys i desember 2017. Dette er ekteparets første barn. Holløkken har også tre voksne barn fra et tidligere forhold.

- I år får vi verdens beste julegave. En liten gutt vokser seg stor og sterk i mamma sin mage. Gleden er stor, vi går en spennende tid i møte, skrev eksmodellen på Instagram da hun offentliggjorde graviditeten.

I dag bor den lille familien på en gård i Son. I et intervju med KK tidligere i år, fortalte Rask åpenhjertig om hvordan det var å bli mor i en alder av 37.

- Jeg hadde egentlig aldri slått fra meg tanken på å få barn, men etter hvert som tiden gikk, begynte jeg å tenke at man jo kan leve et godt liv uten barn også.

I intervjuet med KK fortalte eks-glamourmodellen også at hun benyttet assistert befruktning for å bli gravid, etter at ektemannen hadde oppmuntret henne til å besøke en fertilitetsklinikk for å finne ut hvorfor hun ikke hadde blitt gravid før.

- Han mente at jeg, om det var mulig, måtte få oppleve å bli mor og at jeg kom til å bli verdens beste mamma. Sammen vokste ønsket hos oss begge om å få felles barn og jeg minnes hans raushet og varme omkring et så stort og viktig tema, sa hun.

LES OGSÅ: Røper årsaken til skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer