Var nær ved å trekke seg fra «Skal vi danse»

Eli Kari Gjengedal avslører overfor Seoghør.no hvorfor danse-deltakelsen hennes hang i en tynn tråd.

FRYKTET DET VERSTE: Eli Kari Gjengedal avslører at hun var usikker på om hun kunne delta i årets «Skal vi danse» etter at hun i fjor måtte operere kneet. I sommer begynte nemlig kneet å krangle. Foto: NTB scanpix
FRYKTET DET VERSTE: Eli Kari Gjengedal avslører at hun var usikker på om hun kunne delta i årets «Skal vi danse» etter at hun i fjor måtte operere kneet. I sommer begynte nemlig kneet å krangle. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Væranker Eli Kari Gjengedal (45) er en av de tolv kjendisene som skal svinge seg på parketten i høstens sesong av TV 2-suksessen «Skal vi danse». 

Da Seoghør.no møtte årets deltakere under den offisielle lanseringen forrige uke, avslørte den blide 45-åringen at hun var skremmende nær å trekke seg fra dansekonkurransen.

I fjor sommer måtte Eli Kari nemlig operere kneet etter hun røk korsbåndet i en skiulykke i det spanske ski- og strandeldoradoet Sierra Nevada noen måneder tidligere.

- Jeg holdt på å måtte melde avbud dagen før vi begynte å trene til «Skal vi danse», fordi kneet begynte å krangle litt på slutten av sommerferien, røper hun overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

PARTNERE: Værmelder Eli Kari Gjengedal og Ivo Havranek blir å se som dansepartnere under høstens «Skal vi danse» på TV2.  Foto: NTB scanpix
PARTNERE: Værmelder Eli Kari Gjengedal og Ivo Havranek blir å se som dansepartnere under høstens «Skal vi danse» på TV2. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Fikk klarsignal dagen før

Det fargerike værankeret innrømmer at hun var bekymret for at fysioterapeuten kom til å si at hun var nødt til å kaste inn håndkleet. Heldigvis fikk hun seg en positiv overraskelse. 

- Men så sa fysioterapeuten: «Her er det ikke noe galt, du har talent for restitusjon.» Så kneet har ikke plaget meg i det hele tatt. Jeg måtte jo spørre om jeg kunne delta, og han sa at ingenting var bedre for kneet mitt enn dansetrening, sier Eli Kari videre.

TV 2-profilen skal svinge seg med proffdanser Ivo Havranek (29) i konkurransen. Han forteller at han var nødt til å ta det rolig i starten av treningen, men at Eli Kari har klart seg fint.

- Det er jo kun ett år siden jeg opererte, og normalt sett trenger man halvannet år før man er helt tilbake der man skal. Vi begynte å trene på en torsdag, og onsdagen - altså dagen før - fikk jeg ordentlig beskjed om at det var greit. Så det hang i en tynn tråd en stund. Men jeg ønsket ikke å si det til noen da, avslører TV 2s væranker overfor Seoghør.no.

I videoen nedenfor snakker Eli Kari om da hun satte verdensrekord med 24 timers livesending, der hun meldte været fra inn- og utland: 

Klarte ikke å rikke seg

Det var i mars i fjor at Eli Kari Gjengedal opplevde det skremmende fallet. Det var, typisk nok, på den første dagen av skiferien med ektemannen Tom Saxegaard at ulykken inntraff. 

– På den siste turen for dagen skulle jeg gi litt ekstra gass. Jeg satte fart, havnet utpå et lite stup og endte pladask i snøen. Det hadde gått fint om skiene hadde løst seg ut, sa hun til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

ULYKKESFUGL: Eli Kari var på skiferie med ektemannen Tom Saxegaard da skiulykken inntraff i fjor. Her er paret imidlertid avbildet under Gullruten i 2014. 
 Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ULYKKESFUGL: Eli Kari var på skiferie med ektemannen Tom Saxegaard da skiulykken inntraff i fjor. Her er paret imidlertid avbildet under Gullruten i 2014. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

I stedet hørte hun en ekkel lyd fra det høyre kneet, og hun skjønte straks at det hadde endt ille. Hun klarte ikke å rikke seg, men fikk ringt sin kjære som straks skaffet hjelp.

I fjor sommer delte Eli Kari et bilde fra sykehuset etter den vellykkede kneoperasjonen.

- «Akkurat våkna fra narkose»-selfie. Tusen takk til dagkirurgien på Vestre Viken. Det var supert, skrev hun sammen med blant annet emneknaggen #hvorersminkepungen.

Etter inngrepet den 6. juni i fjor var hun klar over at det ble en ukes smertemareritt. Og da var ektemannen god å ha. Han lagde deilig mat og spilte gitar for henne hver eneste dag i den verste perioden.

- Han var både hushjelp, sykepleier, kokk og underholder. Tom var verdens beste altmulig-ektemann, sa Eli Kari rosende om ektemannen til Se og Hør i fjor.

«Skal vi danse» har premiere på TV 2 lørdag 27. august klokken 19.30.

LES OGSÅ: - Jeg har fått strekk i rumpa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer