«Farmen» 2020:

- Var målskive for mobberne

Sidney Lunde er ikke redd for å være seg selv, men sånn har det ikke alltid vært.

FILLERS: Etter at kjæresten Raymond Røskeland var med på «Farmen», er det flere som har lagt merke til Sidney Lunde og utseendet hennes. Nå forteller hun hva hun har gjort og hvor mye det har kostet. Video: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Se og Hør): - Hvordan kan man forvente at barn ikke skal mobbe hverandre, når voksne og foreldre ofte er de verste?

Se og Hør møter Sidney Lunde (32), også kjent som kjæresten til «Farmen»-deltaker Raymond Røskeland (37), hjemme i Blomsterdalen i Bergen.

De siste ukene har 32-åringen fått enorm oppmerksomhet etter at hun begtynte å blogge om livet med Røskeland, og sistnevntes deltakelse i TV-programmet.

Kommentarene har ikke latt vente på seg, og Se og Hør har tidligere skrevet om slengbemerkningene som har kommet mot Lunde - blant annet at enkelte har lurt på om hun egentlig er født som jente.

32-åringen, som tidligere het Susanne, klarer heldigvis å riste av seg de styggeste ordene som skrives om henne - men slik har det ikke alltid vært.

VOND ERFARING: Sidney Lunde forteller om mobbing i oppveksten, og åpner opp om hvordan hun ble trygg på seg selv. Foto: Privat
VOND ERFARING: Sidney Lunde forteller om mobbing i oppveksten, og åpner opp om hvordan hun ble trygg på seg selv. Foto: Privat Vis mer

- Gikk på utseendet mitt

Allerede som barn ble hun utsatt for mobbing, og har erfart blant det verste man kan gå gjennom som ung.

- Enten var jeg for tynn, eller så mente de (mobberne journ.anm.) at jeg så ut som en heks bare fordi jeg gikk i sorte klær. Jeg skiftet ofte stil, men uansett hvordan jeg gikk kledd, så fikk jeg ord slengt etter meg, forteller hun, og fortsetter:

- Det gikk spesielt ofte på utseendet mitt. De hadde alltid noe å ta meg på.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Lunde forteller at på et tidspunkt ble hun nesten vant til å bli rakket ned på, selv om det gjorde ufattelig vondt.

- Av en eller annen grunn ble jeg målskiven i barne- og ungdomsårene, selv om jeg var helt normal. Jeg fikk mye pes for hvordan jeg så ut og jeg ser tilbake på det som en tid i livet hvor alt var forferdelig.

32-åringen, som blogger under navnet «Rallarfrue», lot tårene trille på rommet sitt om kveldene etter å ha tatt imot hets fra andre. Det sørget for at hun droppet ut av skolen, og måtte begynne på nytt.

Flyttet til USA

Lunde mener Janteloven fremdeles står for sterkt i dagens samfunn - og at det ikke er rom for være annerledes. Først i midten av 20-årene innså hun at det er nettopp det man skal være - og hun klarte å ta steget for å bli tryggere på seg selv.

FLYTTA: Sidney flytta på et tidspunkt til Orlando for å jobbe i Disney World. Her innså hun også at hun ikke må bry seg om hva andre mener om henne. Foto: Privat
FLYTTA: Sidney flytta på et tidspunkt til Orlando for å jobbe i Disney World. Her innså hun også at hun ikke må bry seg om hva andre mener om henne. Foto: Privat Vis mer

- På dette tidspunktet hadde jeg flyttet til USA, og det var i den perioden jeg begynte å finne ut av at jeg ikke kan høre på hva alle andre sier. Det er så annerledes der, og det er normalt å ikke være normal på en måte. Alle vil skille seg ut.

I dag føler hun seg trygg på hvem hun er, og er ikke redd for å si det hun mener. Det gjelder også det betente temaet om plastisk kirurgi - som stadig får spalteplass i pressen.

- Jeg opererte meg for første gang i 2011. Jeg har alltid gått veldig opp og ned i vekt, men har alltid vært flatbrystet - jeg hadde ingenting, forteller hun åpenhjertig.

ÅPNER OPP: Sidney legger ikke skjul på at hun har fikset på utseendet, men er opptatt av å dele om det på riktig måte. Foto: Privat
ÅPNER OPP: Sidney legger ikke skjul på at hun har fikset på utseendet, men er opptatt av å dele om det på riktig måte. Foto: Privat Vis mer

- På et tidspunkt så jeg mer ut som en gutt, og det ble verre etter svangerskapet med den første sønnen min. Da fant jeg ut at jeg ville ta silikon fordi det plaget meg så mye i hverdagen, det var noe som tok mye av tiden mi.

Åpen om operasjonene

32-åringen valgte altså å få lagt inn silikon i brystene for ni år siden, og har hatt disse fram til i sommer. Da gjennomgikk hun nok en operasjon, etter å ha blitt mamma for andre gang.

- Jeg la på meg veldig da jeg var gravid sist, og da jeg ble tynnere så alt usymmetrisk ut. Da fant jeg ut at jeg ville bytte ut de jeg allerede hadde, fortsetter hun.

«FARMEN»: I uke 5 av «Farmen», var det Raymond Røskeland og Daniel Viem Årdal som møttes til tvekamp. Men taperen hevder at han tapte med vilje. Video: Steffen Pettersen/Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

En ny operasjon gikk hun altså gjennom for noen få måneder siden, noe det ble punget ut flere titalls tusen kroner for.

- Det er ikke om å gjøre å ha størst, men å få være fornøyd. Jeg har ikke gjort dette spontant, jeg har tenkt på det lenge og det føltes riktig for meg, påpeker hun.

I sosiale medier legger ikke Lunde skjul på at hun har fikset på utseendet, og forteller åpent til Se og Hør om hva hun har fått gjort. På et tidspunkt ble det nemlig hverdagskost for Lunde å ta fillere.

- Jeg har brukt min del for å si det sånn. Jeg hadde veldig god kontakt med en som jobbet med det, og var veldig mye med ham. Da blir man blind, og tenker at man bare skal ta litt til. På et tidspunkt tok jeg hver uke - det var alltid ett eller annet jeg ville fikse på - det ble en vane, forteller hun.

- Jeg har tatt fillere i leppene og fillere i kinnene, men det er så mange år siden. Jeg har ikke tatt i leppene på over to og et halvt år, sier hun videre.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

Lunde forteller at hun har brukt store summer på fillere, og selv om hun ikke ønsker å ta mer akkurat nå, er hun ikke fremmed for å ta noen grep i framtida.

- Jeg er ferdig med fillere for en stund, for leppene mine har ikke gått ut i det hele tatt, men jeg kommer nok til å ta Botox når jeg blir eldre, innrømmer hun.

Vil ikke fremme plastisk kirurgi

32-åringen er bosatt i Bergen, men er egentlig er fra Hamar. Hun forteller at hun hva hun ønsker for utseendet har endret seg den siste tiden. Hun slang seg på Kardashian-hysteriet som kom for en del år siden, hvor alle «ville ha store lepper og det var fillers for alle penga».

Slik er det ikke mer.

- Jeg vil gjerne gjøre leppene mine mindre og forme de annerledes, men det er visst en veldig vond prosess å ta det ut. Jeg ser tilbake på bilder og tenker «hvorfor stoppet jeg ikke der, det er sånn jeg egentlig vil være». Men det er kun min egen feil, det er ingen andre å skylde på, så vi får se om jeg tar motet til meg og får noe fjernet.

- Du er veldig åpen om dette med å fikse på utseendet. Er du ikke redd for å påvirke andre til å begynne med det samme?

- Det er veldig viktig for meg å ikke skulle promotere plastisk kirurgi, og jeg forsøker å trå varsomt, svarer hun, og fortsetter:

- Det må gis et ærlig blikk på hvordan det faktisk er, hvor vondt det gjør og tiden etter. Mange tror man går inn, tar operasjonen og så er man good to go, men det er overhodet ikke sånn.

PUPPER I MONITOR: Årets «Farmen» har skapt mange overskrifter allerede, og nå har også folk hengt seg opp i hva Karianne Vilde har på seg mens hun er på gården. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Lunde forteller om mye smerte og plager i hverdagen etter å ha fikset på kroppen - det er noe hun ønsker å rette søkelyset mot.

- Jeg jamret meg i tiden etter og jeg skjønner ikke hvorfor det har blitt sånn at folk tror det er glamorøst å operere seg. Det er bandasjer, smerter, sting, væske og sår. Dette ser man ikke mye til fra andre som er åpne om operasjoner. Det er hardt psykisk, og det må folk vite, mener hun.

På spørsmål om hun kunne tenke seg å si ja til samarbeid og tilbud om plastisk kirurgi, svarer hun et klokkeklart nei.

- IKKE MOBB: Sidney forteller om mobbing i oppveksten, og mener alle må få være den de vil. Foto: Privat
- IKKE MOBB: Sidney forteller om mobbing i oppveksten, og mener alle må få være den de vil. Foto: Privat Vis mer

- Overhodet ikke. Man skal få lov til å gjøre det man ønsker, men jeg vil passe meg for hvordan jeg snakker om dette temaet. Jeg har fått høre at jeg er helt ukritisk i denne diskusjonen, at jeg legger meg under kniven like lett som andre velger middag. Men sånn er det ikke, men jeg kan forstå at man tror det når man ser på meg, forklarer hun.

- De vet gjerne ikke hvilken prosess jeg har vært gjennom, at jeg tenker meg nøye om. De ser bare en som har fikset på utseendet, påpeker hun.

Ifølge Lunde ble hun ikke mer lykkelig av å endre på seg selv.

- Men jeg slipper å tenke på at brystene mine er ødelagte hver dag. Det er en deilig følelse, legger hun til, og innrømmer at når det gjelder kritikken hun har fått den siste tida, var hun forberedt på reaksjoner.

- Jeg har et utseende som provoserer mange, men jeg har blitt litt paff over alt som skrives om meg.

Oppdragelse

Etter å ha blitt mobbet i oppveksten, og fått enorme mengder med kommentarer den siste tiden, håper hun at hennes egne barn aldri vil snakke stygt om andre.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

- De som blir mobbet blir bare valgt ut tilfeldig som ofre. Mine barn skal ikke snakke stygt om andre. Har du ikke noe pent å si så kan du holde munn, mener jeg.

- Det finnes alltid noe man kan gi komplimenter om i stedet for å være slem. Jeg håper jeg får det budskapet gjennom hos barna mine, og prøver å legge til rette for at de lærer å være gode mennesker.

LES OGSÅ: «Farmen»-bråket: - De ville avsløre meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer