«Kompani Lauritzen»-Christopher:

- Var litt nervøs

Dag Otto Lauritzens kjendiskompani var den store manndomsprøven for YouTuberen.

GOD STØTTE: Kjæresten Silje er veldig stolt av Christophers innsats i «Kompani Lauritzen». Foto: @retrospill/Instagram
GOD STØTTE: Kjæresten Silje er veldig stolt av Christophers innsats i «Kompani Lauritzen». Foto: @retrospill/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gamer og TV-profil Christopher Robin Omdahl (31) er en av deltakerne som får kjørt seg i fjerde sesong av «Kompani Lauritzen».

For de aller fleste var livet i Setnesmoen militærleir en ekstrem opplevelse, og for Omdahl ble det en brå overgang fra hverdagslivet hjemme i Drammen.

- Jeg kom inn dit og var redd for det meste. Jeg er en frysepinn, og var redd for både kulde og kaldt vann. Høyder er jeg heller ikke så glad i. Generelt er jeg ganske feig, og fysiske utfordringer er ikke noe jeg tar på strak arm, innrømmer Omdahl.

MYE FØLELSER: - Hele greia opplevdes dramatisk, sier Omdahl om deltakelsen i TV 2-serien. Foto: Matti Bernitz / TV 2
MYE FØLELSER: - Hele greia opplevdes dramatisk, sier Omdahl om deltakelsen i TV 2-serien. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Nervøs for reaksjon

31-åringen har figurert på skjermen tidligere, både i egne YouTube-videoer og i programmer som «FlippKlipp», «Bleep» og «Forræder».

Men tilværelsen som kompanirekrutt 67 ble mer brutal enn han hadde sett for seg.

Fenriken satte lagkameratene på plass etter at Thomas Hayes kollapset. Da fikk Carina Dahl nok. Video: TV 2 / Luna Lea, Rød Løper. Reporter: Thea Hope, Rød Løper. Klipp: Celina Morken, Rød Løper. Vis mer

- Jeg hadde ikke tenkt på hvor tøft det kom til å bli før jeg var der, og ble slått i bakken da jeg skjønte at jeg faktisk skulle være mer soldat enn TV-profil.

Allerede i første episode måtte rekruttene utføre et baklengsstup ned i vannet. Da var det bare å ta seg sammen, og samle alt av mot og krefter for å gjøre samboeren Silje Larsen og sønnen på to år stolte.

- Før det skulle vises på TV var jeg litt nervøs for hvordan kjæresten min kom til å reagere, men hun er veldig stolt av meg, og jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. De var veldig imponert av at jeg våget å stupe i første episode, og det er fint å få vise en litt tøffere side av meg selv, mener Christopher.

SPILL-STEMME: Omdahl og Victor Sotberg har de norske stemmene som Mario og Luigi i den nye Super Mario-filmen. Foto: @retrospill/Instagram
SPILL-STEMME: Omdahl og Victor Sotberg har de norske stemmene som Mario og Luigi i den nye Super Mario-filmen. Foto: @retrospill/Instagram Vis mer

De elleville videoene han lager sammen med Victor Sotberg (31) har skaffet Omdahl horder av unge fans. Når Se og Hør møter den blide sørlendingen, blir han stoppet av flere godt voksne karer som gjerne vil ta en selfie med gameren for å vise frem til barna.

- Mange unge er for sjenerte til å spørre om et bilde. Derfor er det ofte foreldrene som tar kontakt, humrer Omdahl.

Obersvante seere kunne i en episode av «Kompani Lauritzen» skimte en aldri så liten spoiler. Video: TV 2 Vis mer

Fysiske plager

Oppmerksomheten tar han med et stort smil, og synes det er hyggelig at folk lar seg engasjere og heier på ham i «Kompani Lauritzen».

Omdahl hadde ingen militærerfaring. Fysiske plager som astma, tinnitus og schlatters – en betennelse i lårmuskelen – gjorde at han slapp førstegangstjenesten.

I «Kompani Lauritzen» fikk Omdahl smaken på det han hadde gått glipp av, men måtte også der ta hensyn til sine «skavanker». Spesielt astmaen påvirket ham under de mest krevende utfordringene.

- Jeg hadde ikke bra kondis fra før, men astmaen gjør at jeg blir ekstra fort sliten. Noen ganger føltes det som om jeg skulle svime av, men jeg bet tennene sammen, forteller kjendisrekrutten.

Det blir mye tårer i lørdagens episode av «Kompani Lauritsen». Video: TV 2. Vis mer

Følsom tid

Han er overrasket over hvor intenst og personlig det føltes å være med i programmet. Omdahl er vant til å ha kameraer på seg, men livet som rekrutt eksponerte ham på en annen måte enn tidligere.

- Hele greia opplevdes dramatisk. Spesielt med tanke på alle følelser som kom strømmende på. Savnet etter familien min gjorde også at alt ble ekstra følsomt. Jeg hadde ikke lyst til å grine på TV, men det tok ikke lang tid før jeg gjorde det, smiler mandalitten.

BLID: 31-åringen er kjent for sin humor og sitt blide åsyn. Her fra innspillingen av «Hele Norge svømmer». Foto: Julia Marie Naglestad, NRK
BLID: 31-åringen er kjent for sin humor og sitt blide åsyn. Her fra innspillingen av «Hele Norge svømmer». Foto: Julia Marie Naglestad, NRK Vis mer

I starten syntes han det var flaut å vise seg så sårbar på skjermen, men reaksjonene har vært positive.

- Jeg er vokst opp med at gutter ikke gråter, og ikke viser følelser. Aller helst vil jeg være «han tøffe», men det er jo tullete. Egentlig er det bare fint å vise følelser, mener 31-åringen.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

LES OGSÅ: - Har følt meg litt slem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer