Maria Haukaas Mittet:

- Var lei meg hele tiden

Møtte veggen etter «Idol»

LANG KARRIERE: Maria Haukaas Storeng har hatt en strålende karriere, men forteller om tøffe dager før karrieren tok av. Foto: Morten Eik
LANG KARRIERE: Maria Haukaas Storeng har hatt en strålende karriere, men forteller om tøffe dager før karrieren tok av. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Maria Haukaas Mittet (41) har blitt kjent for det norske folk gjennom en rekke tv-opptredener. Hun fikk en pangstart på karrieren som elleveåring - som hovedrolleinnehaver i musikalen «Annie».

Da hun i 2004 deltok i «Idol» ble hun omfavnet av folket som favoritt. Siden har man sett henne i både Melodi Grand Prix, Eurovision, som vinner i «Stjernekamp» og i «Hver gang vi møtes».

At hun skulle få en lysende musikkarriere etter «Idol» var imidlertid langt fra sikkert. Selv om hun bemerket seg stort, sto hun plutselig på bar bakke etter at seerstemmene ikke lenger var nok og kameraene var rettet mot noen andre.

- Mistet meg selv

Til tv-profil og god venninne Henriette Brusgaard forteller hun nå om det som skulle bli en vanskelig periode i livet. Det gjør hun i podkasten «Hva skjedde egentlig?».

- Jeg hadde ikke noe nettverk, management eller bookingagent. Det var en bratt læringskurve etter «Idol» hvor jeg fant ut hva jeg egentlig trengte, sier hun.

Hun ga ut plata «Breathing», men gikk i en annen retning enn sine daværende samarbeidspartnere, og i 2006 sluttet oppdragene å komme.

CUBUS-STRØMPEBUKSE: Under MGP-sendinga i 2009 måtte Maria Haukaas Mittet få en strømpebukse sydd på som ermer sekunder før hun skulle på scenen. Video: DBTV Vis mer

- Jeg mistet meg selv litt. For å betale leiligheten vi hadde kjøpt, måtte jeg ha jobb. Jeg var litt på NAV og begynte å jobbe på SATS.

Det ble trangt økonomisk, forteller hun, og det å ikke få stå på scenen gikk utover hennes psykiske helse.

- Den kombinasjonen var ikke god for meg, jeg ble rett og slett deprimert. Ikke at jeg var nære ved å bli lagt inn, men det var som å være under en mørk sky, jeg var lei meg hele tiden. Det gikk på selvfølelse og selvtillit, og jeg lurte på om jeg i det hele tatt kunne dette. Jeg begynte å hakke på utseendet, «det må være fordi at jeg er så innmari tjukk eller innmari stygg», sier hun i podkasten.

Se og Hør har vært i kontakt med Haukaas Mittets manager, som sier at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

BRÅ VENDING: Det blir dramatisk når en av deltakerne i «American Idol» skal motta dommerenes tilbakemeldinger. Video: Rød Løper/ABC Vis mer

Negativ spiral

Det hele ble en negativ spiral, hvor hun dro seg selv lenger og lenger ned. Vendepunktet kom imidlertid da det dukket opp et oppdrag som musikalartist på Kielferga. Hun fikk stå på scenen igjen, og med det begynte også ballen å rulle på nytt.

I 2008 vant hun som kjent Melodi Grand Prix, og sang seg til en meget respektabel femteplass i Eurovision samme år. I 2015 vant hun «Stjernekamp». Nå satser hun på musikk på eget språk og dialekt.

I 2010 giftet hun seg med sin store kjærlighet, musikalstjernen Hans Marius Hoff Mittet (44) i Bygdøy kirke i Oslo. I 2013 kom sønnen Wilhelm til verden, og tre år senere ble de foreldre til enda en gutt da Fabian så dagens lys. Familien på fire kunne tidligere i år fortelle at de var på flyttefot, etter å ha funnet drømmehuset i Moss.

LES OGSÅ: El-sparkesykkel-ulykke: - Brølte i smertepanikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer