Tina Thorbjørnsen:

- Var ikke kjærlighet ved første blikk

Da Tina og Stian ble gravide i 2014 hadde hun regnet med at de i større grad skulle bli to om å dele ansvaret.

EN HELT ANNEN: Når Tina ser Staysman underholde på scenen, ser hun at det står en mann der oppe, men hun kjenner ikke igjen sin egen Stian. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
EN HELT ANNEN: Når Tina ser Staysman underholde på scenen, ser hun at det står en mann der oppe, men hun kjenner ikke igjen sin egen Stian. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Jeg skal ikke lyve på meg at det var kjærlighet ved første blikk mellom meg og Stian.

- Å?

- Jeg så en småtjukk, skallet fyr med masse rare tatoveringer som krabbet rundt på alle fire med gaffateip over penis. Det var en morsom greie, men jeg tenkte ikke umiddelbart at han der skulle bli far til barnet mitt, flirer Tina Thorbjørnsen (29).

Vi møter henne hjemme i Fredrikstad. De fleste forbinder gjerne ektemannen hennes, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, med fyll, fest og «Paradise Hotel». Det innrømmer Tina at hun selv gjorde en gang i tiden - så hvordan endte hun egentlig opp med å bli kona til hele Norges rølpegutt? Og hvordan er dette livet i dag?

PAR: Tina og Stian har vært et par i mange år og har stor tro på at de to kommer til å bli gamle sammen. Deres største styrke i forholdet er å unne hverandre å være egoistiske. Foto: Vidar Ruud / NTB
PAR: Tina og Stian har vært et par i mange år og har stor tro på at de to kommer til å bli gamle sammen. Deres største styrke i forholdet er å unne hverandre å være egoistiske. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Det første jeg blir møtt av i døra er familiekatten Olaf, eller «gutten til mammaen sin», som Tina sier idet hun løfter han opp. Han er en usedvanlig stilig og koselig kar, med ett blått og ett grønt øye.

Videre innover i stua hos familien Thorbjørnsen er det overraskende lite som kan minne om et hektisk liv i musikk- og underholdningsbransjen. Det ligner faktisk langt mer et «normalt» hjem med familiebilder på veggene og trampoline i hagen.

«LINDMO»: Når Stian «Staysman» Thorbjørnsen gjester Lindmo på NRK, forteller han om hvorfor han forandret livsstilen sin. Fra å veie 122 kilo og ha et kosthold i stor grad bestående av chips og øl, har han nå begynt å gå lange turer. Video: NRK Vis mer

Stians avhengighet

- Hjemmet vårt skal være den trygge, fine havnen i et liv som ellers er langt unna den såkalte A4-malen.

Her skal familietid og avslapping stå i fokus. Det er et viktig skille for henne når mannen er profilert. Det er også viktig for Stian som trenger en rolig hjemmebane og for sønnen deres Lennox (6) som hun aller helst ønsker å verne fra pappas kjendisstatus.

- Vi har faktisk en regel på at hver gang vi går ut døra med Lennox, så sier Stian konsekvent nei til selfier. Det gjelder også de barna som ringer på døra hjemme her og ønsker å ta bilde. Det stikker litt i hjertet å se de små, skuffa ansiktene, men vi må sette noen grenser for privatlivets skyld.

Tina tilbyr meg Pepsi Max med isbiter - forteller om Stians avhengighet og forkjærlighet til denne brusen. I dette huset går det ikke en dag uten at det drikkes, og så fort det blir tomt i kjøleskapet, drar de på butikken for å kjøpe mer.

- Jaja, det finnes vel verre ting å være avhengig av, sier Tina.

29-åringen er oppvokst på Finnsnes i Nord-Norge. Da hun var 17 år flyttet hun ut og dro i Forsvaret på Sessvollmoen. Der fikk hun seg fast jobb innen innkjøp og økonomi og ble værende i seks år. Så skjedde det som ofte skjer.

- Æ møtte ein fyr, blei gravid ganske kjapt, sa opp jobben og fløtta te Fredrikstad, sier hun på kav nordnorsk dialekt.

NERVEPIRRENDE: Stian Thorbjørnsen hadde aldri trodd han skulle få være med i programmet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Går for det jeg vil ha

Historien om Tina og Stian startet i 2013. De hadde såvidt møttes noen ganger før, men kun på utesteder og konserter hvor Stian hadde spilt. Den virkelig relasjonen startet da Tina tok motet til seg og «slidet inn i DM'en» på Instagram en sen kveld.

- Hva ble den berømte åpningsreplikken?

- Det kjenner jeg er utrolig flaut å svare på en edru tirsdag formiddag, ler hun før hun fortsetter:

- Han la ut et bilde av fire saftige burgere. «Æ e kåt på maten din», skrev jeg.

EN HELT ANNEN: Når Tina ser Staysman underholde på scenen, ser hun at det står en mann der oppe, men hun kjenner ikke igjen sin egen Stian. Foto: Geir Dokken
EN HELT ANNEN: Når Tina ser Staysman underholde på scenen, ser hun at det står en mann der oppe, men hun kjenner ikke igjen sin egen Stian. Foto: Geir Dokken Vis mer

Hun rødmer lett når hun tenker tilbake på det, men skylder på at denne sjekkegutsen er hentet direkte fra Forsvaret, som èn av få jenter i et mannsdominert miljø.

- Hvis jeg ser noe jeg vil ha, går jeg for det 100 prosent. Responsen på meldingen ble jo både det jeg hadde forutsett og det jeg hadde håpet på - en date i Fredrikstad dagen etter. Resten er historie!

Hadde ølbriller

I dag har de vært kjærester i syv år, gift i fire og har et felles barn på seks. Da de møttes var Tina nysingel og klar for å gripe alle livets muligheter - men var på ingen måte ute etter noe forhold.

- Hva er det du liker best med Stian?

- Han gir meg rom til å være meg selv og er en utrolig inspirerende person å dele livet sitt med. Han har dessuten lært meg én viktig ting: Det finnes ikke noen enkel vei til suksess - man må forberede seg på lange dager og hardt arbeid med blod, svette og tårer. Men det er det som lønner seg.

A4: Til tross for en hverdag som ligner lite på den typiske A4-hverdagen, prøver familien Thorbjørnsen å skape så faste rutiner og rammer som mulig. Her er de sammen med sønnen Lennox (6). Foto: Privat
A4: Til tross for en hverdag som ligner lite på den typiske A4-hverdagen, prøver familien Thorbjørnsen å skape så faste rutiner og rammer som mulig. Her er de sammen med sønnen Lennox (6). Foto: Privat Vis mer

Som mange andre hadde også Tina sine fordommer om hvordan Stian var som person etter hans deltakelse i «Paradise Hotel». Hun minnes godt da hun så han i virkeligheten for andre gang, som var backstage etter et russetreff i Halden.

Der satt han - litt bedugget i en nedslitt sofa etter endt show, med kassegitaren på fanget ikledd hvit tanktopp og lyse, opprevne jeans.

- Jeg må jo ha hatt ølbriller på den kvelden - tenkte i mitt stille sinn at han var kjekk. Ved nærmere ettertanke tør jeg å påstå at om blodharry hadde vært en konkret look, er det akkurat dette synet som ville vært det.

Hun ler av situasjonen.

- Likevel var det den kvelden vi snakket ordentlig med hverandre for første gang, og til min store overraskelse hadde han mer å by på en fyll og gamle Broiler-låter på gitaren. Det var jo virkelig dybde på fyren!

Tina og Stian ble sittende i sofaen å snakke. Lenge. Samtalen fløt lett og fint, strakk seg fra interessen for true crime til fjerne konspirasjonsteorier. Han var fortsatt ikke far til hennes barn-materiale, men Tina kunne definitivt tenke seg å bli bedre kjent med han.

Stian Thorbjørnsen og kona Tina Thorbjørnsen intervjues etter "Skal vi danse"-sendingen. Her avslører Stian at han ser opp på Tina før hver dans han gjennomfører på parketten. Vis mer

Stor kontrast

Det som endret tankegangen hennes var fascinasjonen over Stians mange lag. Han var så mye mer enn det hun hadde forestilt seg.

- Jeg gikk raskt fra å bare skulle ha det litt gøy, til å bli ordentlig betatt.

- Stian er jo veldig annerledes på privaten enn i «Staysman»-modus, og i dette tilfellet fikk jeg erfare at man aldri bør stole på fordommene sine. Eller andres, for den saks skyld.

På scenen og på tv er han et sirkus. Han har i oppgave å skape god stemning og få folk til å le - et ansvar han tar på fullt alvor. Hjemme er han derimot roligere av seg, og har ifølge Tina helt andre verdier enn hva som fremstilles på tv.

- Det er jo ganske vesentlig når man skal ta en avgjørelse om å dele så mye av livet med et annen menneske. Og når man har lave forventninger til en fyr, er det jo enklere å bli positivt overrasket, fleiper hun.

KLEIN JULEGAVE: Det er ikke alle gaver det er like hyggelig å åpne foran familien - spesielt ikke denne. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

«Pappasjekken»

Etter hvert som tiden gikk, økte spenningen og romansen mellom dem. Tina opplevde at venninner og kjentfolk fikk et helt annet bilde av han etter at de møtte han i levende live.

Men det gjensto fortsatt èn ting før de kunne kalle seg et par:

- Pappa er en god menneskekjenner - det nåløyet måtte Stian gjennom. Få han opp til Nord-Norge fort som f***, tenkte jeg!

Tankene til Tina var mange før det første møtet mellom foreldrene og Stian. Dette var rett etter at han deltok i «Robinsonekspedisjonen» på tv, så hun hadde bestilt flybilletter til han uten at han visste om det. Nå skulle han bestå ildprøven i Finnsnes.

- Er dette en bra fyr? Eller er det de ølbrillene igjen? Jeg var så spent.

«Håpe æ ser han igjen. No meine æ det faktisk», hadde faren hennes sagt etter endt besøk.

- Stian gjorde et godt inntrykk. Pappasjekken var bestått, så etter det ble vi offisielt sammen.

OLAF: På ensomme dager og travle tider er katten Olaf god å ha. Den ble hentet av Tina og Stian fra et kattehus i Moss i fjor. Foto: Geir Dokken
OLAF: På ensomme dager og travle tider er katten Olaf god å ha. Den ble hentet av Tina og Stian fra et kattehus i Moss i fjor. Foto: Geir Dokken Vis mer

En stor overgang

Det gikk kun noen måneder fra Tina og Stian ble et par til det ble kjent at de ventet barn sammen. Overgangen fra nysingel og alene til samboer, gravid og bonusmamma var stor.

- Det gikk veldig fort, men jeg gikk fra et bra liv til et annet bra liv. Folk trodde jo at graviditeten var et uhell, men det var det ikke. Vi ble enige om å slutte med prevensjon og tenkte det kom til å ta sin tid før jeg faktisk ble gravid. Men den satt jo selvfølgelig på første eggløsning, den.

Hun er i tvil om dette er en rekkefølge hun vil anbefale videre til alle par, men er i dag takknemlig for at ting ble som det ble. Tina ser tilbake på det som en lærdom - et «speedkurs» i å bli ordentlig kjent. De fikk litt mindre tid til å bare være kjærester, men sitter igjen med en sønn de aldri ville vært foruten.

- Vi ble en familie fort og hardt. Noen ting er jo blitt litt annerledes enn hva som var planen også.

- Hva faen, er det kødd? Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

- Hvordan da?

- Jeg er jo nærmest alenemor med ring på fingeren.

- Det er kanskje godt gjort, men med tanke på at det er jeg som har kontroll på absolutt alt på hjemmefronten, er det helt sant.

Tidvis tøft

Da hun ble gravid i 2014 hadde hun regnet med at de i større grad skulle bli to om å dele ansvaret, men i ettertid har hun skjønt at det var mer ønsketenking - selv om de er gift og har barnet sammen på papiret.

Livet som «alenemor» beskriver hun som tidvis tøft. Den største utfordringen i hverdagen er alle de praktiske kabalene som skal gå opp. Handling, matlaging og kjøring hit og dit.

- Det er et sirkus av en kabal til tider, så det hadde vært greit å være to om ting. Vi har mye å gjøre på hver vår kant og et barn som ikke skal forsømmes, men vi har god trening i å gjøre det beste ut av det.

STAYSMAN: Tina sier at musikken som ektemannen Stian lager ikke er helt hennes greie. Det kan fungere på et vorspiel med jentegjengen, men det er ikke musikken hun setter på en tirsdag formiddag. Foto: Geir Dokken
STAYSMAN: Tina sier at musikken som ektemannen Stian lager ikke er helt hennes greie. Det kan fungere på et vorspiel med jentegjengen, men det er ikke musikken hun setter på en tirsdag formiddag. Foto: Geir Dokken Vis mer

- Skulle du noen gang ønske at du hadde en mann med en mer vanlig jobb?

- Både ja og nei. Jeg tror ikke jeg hadde taklet en fyr som hadde vært hjemme hver eneste dag. Jeg er glad i min alenetid og merker allerede når Stian har vært hjemme i 5-6 dager i strekk, så lurer jeg på når jeg får være alene igjen.

På et underlig vis fungerer livet de har sammen veldig bra. De har funnet en måte som passer bra for dem begge.

- Men da Stian spurte meg for noen måneder siden om vi skulle få et barn til, sa jeg nei.

BABYLYKKE: Noen av parene i Discovery+-serien «Singletown» besto testen med glans, mens for andre tok livet en ny vending etter realityserien. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

- Hvordan er Stian som far?

- Han er en veldig god farsfigur, og selv om han er mye borte, synes jeg Lennox er heldig som har akkurat han som pappa. Stian er faktisk ikke det verste forbildet man kan ha. Han setter tydelige grenser og har ustoppelige mengder med omsorg - det er langt ifra bare rølp der.

- Det er ingenting han synes er bedre enn når Lennox kommer og legger seg helt inntil han i sofaen, eller når de drar ned på fotballbanen sammen på kveldene, eller guttaturene på hytta. Han leser også eventyr til sønnen hver kveld.

Ble inspirert

I privatlivet prøver de så godt de kan å skape rutiner og rammer, selv om det er utfordrende med drøye 200 reisedøgn i året. Også Tina er travelt opptatt med å drive sin egen skjønnhetssalong og holde kurs rundt omkring i Norge om øyevipper og øyenbryn.

Hun viser oss salongen sin, som er i et lite hus i hagen. Det er for øvrig den tidligere «pokerbula» til Stian. Her har hun fulle timelister, en rekke diplomer og tid til å drive med det hun liker aller best.

SKJØNNHETSSALONG: Tina driver daglig med permanent makeup og har spesialisert seg innen vippeløft og bryn. Nå har hun begynt å holde kurs for andre og reiser land og strand for å undervise - på denne måten får hun litt den samme følelsen som Stian har i jobben. Foto: Geir Dokken
SKJØNNHETSSALONG: Tina driver daglig med permanent makeup og har spesialisert seg innen vippeløft og bryn. Nå har hun begynt å holde kurs for andre og reiser land og strand for å undervise - på denne måten får hun litt den samme følelsen som Stian har i jobben. Foto: Geir Dokken Vis mer

- Når man møter en person som lever for å jobbe, ikke jobber for å leve, da blir man inspirert til å få til noe lignende selv. Sånn var det da jeg møtte Stian. Det var en vekker for meg da jeg så hvor mye han gledet seg til å dra på jobb. Han hadde en gnist og en driv jeg ikke hadde sett for, og tenkte at dette ville jeg også kjenne på.

Tina gikk fra en fast jobb i Forsvaret, til å starte opp helt for seg selv. Selv om det krever mye tid, elsker hun det.

Sjalusi og rykter

Som aktiv artist som er mye på reisefot, følger det med over gjennomsnittet mye øl og festing. Tina sier det kan bli i overkant mye alkohol i perioder - da ber hun ham innimellom om å bremse.

- Festmessig er det ikke noe problem - det handler mer om den mentale biten. Man blir sliten av å konsumere for mye alkohol over lenger tid, noe som igjen kan gå utover det mentale. Jeg vil ikke at han skal brenne seg ut.

- Kjenner du noen gang på sjalusi, da?

- Verken jeg eller Stian er sjalu personer og jeg er veldig trygg på vårt forhold. Sjalusi kommer av frykten for å miste noen, og jeg vet at jeg står fjellstøtt i min posisjon som hans kone. Dette høres kanskje cocky ut å si, men skulle ekteskapet vårt noen sinne ta slutt, er det fordi jeg ikke orker mer - ikke omvendt. Jeg har ingen tro på at han finner noen som er bedre for han enn det jeg er.

STERKE FØLELSER: Kampen om å finne kjærligheten fortsetter på «Love Island», og Ida skaper sjalusidrama mellom Thammy og Nate. Video: Rød Løper / TV 2 Sumo Vis mer

Tina fortsetter engasjert:

- Jeg gir han så mye rom for å være seg selv, det er relativt unikt. Jeg har ikke noe problem med at han er borte på turnè og innspilling i to måneder, før han deretter drar på hytta i to uker. Der tror jeg mange hadde satt ned foten og forventet at han skulle kommet hjem.

- Hvordan håndterer du utroskapsrykter og lignende?

- Litt av trikset er å ikke lese på anonyme forum. Er det noe jeg lurer på blant ryktene, så spør jeg. Da vet jeg at jeg får et ærlig svar - det gir tillit. Jeg kunne ikke levd et liv hvor jeg hadde vært usikker og redd hver eneste gang han hadde dratt på jobb, det ville jeg blitt syk av. Tillit er et valg man tar, jeg velger å føle meg trygg på han og trygg på forholdet vårt.

«Tag-team»

Hun beskriver parforholdet deres som helt unikt, og stikkordet er raushet. Nøkkelen ligger i at de ikke begrenser hverandre. Ifølge Tina gir de alltid hverandre rom til å gjøre det de ønsker å gjøre.

- Det er definitivt vår største styrke. Han jobber jo veldig mye, men jeg har aldri gitt ham dårlig samvittighet for at han drar i studio for å lage en ny låt eller takker ja til et program han egentlig ikke har tid til - og som fører til at vi ikke ser hverandre så mye på noen måneder.

STOLT: Pål «Onkl P» Tøyen ville ikke ha barn før «ting var på stell». Nå har han en datter på tre år. Video: «Hver gang vi møtes - jubileum», TV 2 Vis mer

Hun lar han gjøre sine greier, og omvendt. Når hun reiser rundt og holder kurs, rydder Stian timeplanen for å være hjemme med sønnen.

- Stian kan være borte i en måned, for så å dra rett på fjellet når han får fri. Jeg har forståelse for at han får hvilt hodet best når han er helt alene, får grille maten sin i bålpanna, gå tur i fjellet og drikke øl i solnedgang. Jeg lar ham dra dit, så er premien at det kommer hjem en mye bedre versjon av Stian. Da har han igjen full forståelse for at jeg drar på en helgetur med venninner.

Når de begge har det bra, tilbringer de tid sammen. Tina sier at folk ofte setter spørsmålstegn ved hvordan de klarer å være så mye borte fra hverandre, men de unner hverandre å leve egoistisk.

- Forhåpentligvis skal vi være sammen i mange år, så selv om det er hektisk akkurat nå, er det nye tider som venter når tiden er inne for det. Vi er bevisst på å ha det trygt og godt hjemme, samtidig som vi skal fortsette å være oss selv.

- BETYR MYE: Norges mest strømmede artist i 2020, Tix, fremførte sin finalelåt under den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer

Ba til svigermor

- Hvilken Stian er det som kommer inn døra om han ikke har fått hvilt hodet?

- En helt grusom en!

Hun ler.

- Neida, men han trenger som sagt å lande litt før han blir den Stian som jeg kjenner han som.

Når han er borte på turné har han mange folk rundt seg som har i oppgave å gjøre livet hans enklest mulig. Hjemme i Fredrikstad er det ifølge Tina stikk motsatt. Det forventes at han skal bidra.

Tina trekker frem en episode hun husker godt. Stian hadde vært borte lenge og hun hadde vært alene hjemme med sønnen i flere uker uten å ha møtt andre mennesker. Dagen før han kom hjem støvsuget hun og gjorde rent hele huset. Likevel er det første han sier når han kommer hjem «når var sist du støvsuget her?».

- Da sendte jeg melding til svigermor og ba henne hente drittungen sin. Jeg ville ikke ha han hjemme og hun var åpenbart ikke ferdig med barneoppdragelsen!

GIFTEKLAR: «Ex on the beach»-profil Henrik Borg skal gifte seg med sin svenske kjæreste Lisa. Nå ønsker han seg barn. Video: Rød Løper Vis mer

29-åringen innrømmer at det kan bli kræsj hvis han kommer hjem og forventer at huset skal være striglet for rot, at de hjemmelagde kjøttkakene skal stå servert på middagsbordet og at en smørblid sønn skal hoppe inn i armene hans.

- Her står huset oftere på halv tolv, jeg og Lennox har som regel spist og det står en halv bøtte trøndersodd i kjøleskapet. Det kan bli klinsj, men det fine er at dette er en dans vi har danset sammen mange ganger nå, sier Tina og fortsetter:

- Den hytteturen skal jeg love deg er bra for alle parter.

- Hvilke tanker har du egentlig om det rølpestempelet han har?

- Det er ikke et problem for meg. Det er jo en kjent sak at vi mennesker er flinke til å sette andre i bås, og har en tendens til å tro at alle mennesker er endimensjonale. Som kona hans er det motsatt: Når jeg ser Staysman på scenen, ser jeg at det står en mann der oppe, men jeg ser ikke min Stian.

LES OGSÅ: - Måtte kutte ut «Paradise» livsstilen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer