KLAGER INN: Kjell Inge Røkke klager nå Dagbladet, Dagbladet.no, samt VG inn til PFU.  Foto: SCANPIX
KLAGER INN: Kjell Inge Røkke klager nå Dagbladet, Dagbladet.no, samt VG inn til PFU. Foto: SCANPIX Vis mer

Var ikke i seng med Mia?

Kjell Inge Røkke klager inn VG og Dagbladet til PFU.

SEHER.NO: Finansmann Kjell Inge Røkke (49) har nå klagd inn VG og Dagbladet til Pressens faglige utvalg (PFU) etter deres oppslag om han og Mia Gundersen tidligere denne uken, melder Aftenposten.

I forbindelse med at Gundersen lanserte selvbiografien "Jeg er Mia" i forrige uke, hadde begge avisene forsider der det stod at Røkke og Gundersen skal ha hatt nær omgang.

"Mia Gundersen gikk til sengs med Kjell Inge Røkke" og "Havnet i seng med kjendis" er henholdsvis Dagbladet og VGs titler.

Også Dagbladet.no skal ha hatt en stor sak om dette på sine nettsider.

Gir misvisende inntrykk
Ifølge Røkke har avisene brutt flere punkter i Vær Varsom-plakaten, som er pressens etiske retningslinjer, og mener de gir misvisende inntrykk med sine artikler.

- Avisenes klart konstaterende forsidetitler gir et klart misvisende inntrykk. I tillegg bringer reportasjene hensynsløse og ukritiske gjengivelser av intime skildringer knyttet til min person, skriver Røkke i klagen til PFU ifølge Aftenposten.

Finansmannen mener at saken ikke er av offentlig interesse.

- Avisenes journalistikk har etter mitt syn ikke den ringeste offentlige interesse, men fremstår snarere som forhåndsregissert sensasjonsjournalistikk for å skape salgsfremmende oppmerksomhet om boken og avisene, skriver Røkke.

Tar ikke selvkritikk
Verken VG eller Dagbladet tar selvkritikk i saken. Og ifølge VGs sjefsredaktør Bernt Olufsen nevnte aldri avisen Røkkes navn, slik Dagbladet gjorde.

- Røkkes navn er ikke nevnt på VGs førsteside, så slik jeg ser det er Dagbladet riktig adressat for klagen, sier Olufsen til VG Nett, og legger til at redaksjonen kun har gjengitt det som står i boken:

- Vi har også søkt Røkkes samtidige kommentar til det som hevdes i boken.

Men Morten Øvrebye, redaktør i Dagbladet.no, mener at ikke de har gjort noen feil.

- I forbindelse med sakene som er lagt ut på dagbladet.no føler jeg det er godt journalistisk håndverk, vi forsøkte å få tak i Røkke, sier han til VG Nett, og vil heller ikke kritisere papiravisen:

- Det de skrev var at de gikk til sengs sammen, da blir det en semantisk diskusjon om hva det ligger i å gå til sengs sammen, sier Øvrebye til VG Nett.

Har du et kjendistips? Tips oss til seher@seher.no

LES OGSÅ: - Har vært en tragedie for oss