- Var ikke forberedt på så mye følelser

Nå vil årets Robinsonvinner bruke pengene på å realisere sin store drøm.

TOK TIL TÅRENE: Alita og flere av deltakerne begynte å gråte , da hun i finalen snakket om hvordan hun ønsket å bruke en eventuell seier til å inspirere barn som lever i en vanskelig situasjon. Her er hun sammen med finalemotstander Stian Alexander  Foto: TV3
TOK TIL TÅRENE: Alita og flere av deltakerne begynte å gråte , da hun i finalen snakket om hvordan hun ønsket å bruke en eventuell seier til å inspirere barn som lever i en vanskelig situasjon. Her er hun sammen med finalemotstander Stian Alexander Foto: TV3 Vis mer
SEHER.NO:  Alta-jenta Alita Kristensen rørte både de andre deltakerne og programleder Christer Falck til tårer med sin svært personlige tale i søndagens finale.

- Jeg var ikke forberedt på så mye følelser, men jeg var sliten og det var helt på slutten av ekspedisjonen. Da jeg begynte å snakke om at jeg ønsker å hjelpe barn som sliter med tunge tanker, kom det fra hjertet. Jeg har møtt mange av dem på mine reiser rundt om i verden, sier hun til Seher.no.

Vant både penger og kjærligheten

Etter at finalen var over var imidlertid tårer forvandlet til smil, da Alita - som flyttet hjemmefra som 14-åring - kunne ta i mot en sjekk på 300 000 kroner, som vinner av «Robinsonekspedisjonen».

- Hadde noen sagt til meg for ett år siden at jeg skulle stå her med denne sjekken og i tillegg ha fått kjæreste etter «Robinson», hadde jeg aldri trodd på dem, sier Alita.

Etter innspillingen har hun funnet lykken med realitykollegaen David Sandem, og har nå flyttet sørover for å søke jobb og å bo nærmere kjæresten.

Rolig feiring
Selv om hun gleder seg til å kunne røpe hemmeligheten om seieren, blir det imidlertid ingen storstilt feiring for Alita.

- Det blir nok kun en bedre middag sammen med David, siden det er så mye som skjer om dagen.

Pengepremien planlegger hun blant annet å bruke på å gi ut en barnebok om friluftsliv og naturfilosofi.

- Den har jeg skrevet på lenge, så jeg håper at jeg kan få gitt ut i løpet av et år, sier hun til Seher.no.

- Fantastisk person
«Robinson»-programleder Christer Falck hevder han fra første dag så på Alita som en sterk deltager i ekspedisjonen.

- Allerede vi da vi møtte henne på casting, måtte vi trekke pusten, fordi vi skjønte hvilken fantastisk person hun er. Alita er en tvers igjennom god person.

- Selv om Stian, som hun møtte i finalen, kanskje er en større taktiker og har spilt spillet slik jeg ville gjort det, nøytraliserer hun alle taktikerne ved å bare være god og snill. Hun er absolutt en verdig vinner, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Flyttet hjemmefra som 14-åring