«Friends» og Lauren Tom:

- Var ikke forberedt på den giftige mottakelsen

Fansen var i harnisk da «Julie» ble introdusert i tv-serien.

«FRIENDS»-HAT: Skuespiller Lauren Tom spilte en periode rollen som Julie i «Friends», der hun var kjæresten til Ross (David Schwimmer). Det var ingen udelt glede. Her er de to i en scene sammen med Chandler (Matthew Perry). Foto: NTB scanpix
«FRIENDS»-HAT: Skuespiller Lauren Tom spilte en periode rollen som Julie i «Friends», der hun var kjæresten til Ross (David Schwimmer). Det var ingen udelt glede. Her er de to i en scene sammen med Chandler (Matthew Perry). Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

25 år er gått siden første episode av tv-serien «Friends» hadde premiere. Serien, kjent som «Venner for livet» her til lands, ble en enorm suksess og en ny sesong ble delt med den ivrige fansen over de neste ti årene.

Den dag i dag vises serien på norsk tv, og til tross for at flere av skuespillerne i seinere tid har vært å se i helt andre roller enn karakterene fra den populære serien, er det liten tvil om at «Friends» var skuespillernes absolutte høydepunkt i karrieren.

Serien tiltrakk seg også store navn som Brad Pitt (55), Reese Witherspoon (43), Christina Applegate (47) og Bruce Willis (64) til gjesteopptredener. Andre, mindre kjente skuespillere, fikk sin store sjanse som vennegjengens kjærester eller familiemedlemmer.

Lauren Tom (57) hadde rollen som Ross sin paleontolog-kjæreste, Julie, i åtte episoder av tv-serien på slutten av 90-tallet. I et nytt intervju med Today åpner hun opp om mottakelsen hun fikk på settet. Den var nemlig ikke entydig positiv.

LAUREN TOM: Skuespilleren fotografert på rød løper i 2018, i forbindelse med 25-årsjubileet til «The Joy Luck Club». Foto: AFP/ NTB scanpix
LAUREN TOM: Skuespilleren fotografert på rød løper i 2018, i forbindelse med 25-årsjubileet til «The Joy Luck Club». Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Forhatt av fansen

Hennes inntog i serien var på et tidspunkt da en svært etterlengtet forening mellom Ross (David Schwimmer) og Rachel (Jennifer Aniston) lå i kortene. Den blide og sympatiske karakteren Julie ble derfor nærmest forhatt av fansen.

Det var en mottakelse skuespilleren selv ikke var forberedt på.

- Jeg var ikke forberedt på den giftige mottakelsen jeg skulle få fra publikum på settet, hvor de faktisk buet på karakteren min, forklarer hun til Today.

Tom forteller at hun jobbet hardt for å unngå å bli såret av tilbakemeldingene, ettersom det var lagt opp til at publikum skulle heie på Rachel. Til og med hun selv hadde tilbøyeligheter til å heie på Rachel i trekantdramaet.

- På ett nivå heiet jeg også på henne, ettersom jeg var fan av serien.

IKONISK TV-PAR: Romansen til David Schwimmer og Jennifer Anistons rollefigurer i «Friends» er for lengst blitt ikonisk. Her er skuespillerne sammen på en galla i 1997. Foto: Bei/REX/ NTB scanpix
IKONISK TV-PAR: Romansen til David Schwimmer og Jennifer Anistons rollefigurer i «Friends» er for lengst blitt ikonisk. Her er skuespillerne sammen på en galla i 1997. Foto: Bei/REX/ NTB scanpix Vis mer

Blir gjenkjent

15 år etter at siste episode av tv-serien ble sendt, hvor Ross og Rachel faktisk ender opp sammen, blir Tom fortsatt gjenkjent opptil flere ganger i uka. Det gir hun «Friends» æren for.

Til tross for at hun i ettertid har forsøkt å posisjonere seg på teaterscenen, vedgår hun nemlig selv at hun fortsatt først og fremst er kjent for sin rolle i den populære serien.

Hun forteller at hun til stadighet må svare på spørsmål på gata om hun var med i tv-serien, noe hun er glad for, ettersom hun tar det som et tegn på at serien fortsatt er populær og gjør henne aktuell som skuespiller for den yngre generasjonen.

Men det er ikke spørsmål om egen rollekarakter skuespilleren får spørsmål om. Det folk lurer mest på er likevel intime detaljer om Ross, som altså ble spilt av David Schwimmer (52).

- Det folk vil vite, er ting som om Ross er god til å kysse. Det er han, forresten.

Vis mer

LES OGSÅ: Slik svarer han på ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer