Demi Moore:

- Var i en spiral mot selvdestruksjon

Stjernen åpner seg om sin trøblete fortid.

ÅPNER OPP: Demi Moore valgte under en prisutdeling i helgen å åpne seg om sin fortid med rusproblemer. Hun var i en periode redd for at alt skulle ende galt. Her er hun avbildet bryllupet til prinsesse Eugenie for et par uker siden. Foto: AFP/ NTB scanpix
ÅPNER OPP: Demi Moore valgte under en prisutdeling i helgen å åpne seg om sin fortid med rusproblemer. Hun var i en periode redd for at alt skulle ende galt. Her er hun avbildet bryllupet til prinsesse Eugenie for et par uker siden. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske filmstjernen Demi Moore (55) ble på 1990-tallet på alvor en av Hollywoods aller største stjerner. Hun spilte i flere suksessfilmer, som «Ghost», «Striptease» og «G.I. Jane», samtidig som hun hadde et svært offentlig forhold til filmstjernen Bruce Willis (63).

Dette genererte masse oppmerksomhet for den New Mexico-fødte skuespilleren, som på kort tid gikk fra å være anonym til å ha paparazzi på slep hvor enn hun gikk.

Hun har ikke lagt skjul på at dette ble en tøff periode for henne. Nå velger stjernen å ta bladet fra munnen om de tøffe periodene preget av tung rus.

- Ekte krisepunkt

Det var i en takketale i forbindelse med en prisutdeling ved The Beverly Hilton i Beverly Hills at hun valgte å snakke om sitt eget liv. Hun ble nemlig kåret til årets kvinne av Friendly House, som er et hjem for kvinner som prøver å komme seg unna stoffmisbruk. Avstanden mellom det de jobber med og hennes egen historie var derfor ikke stor.

- Jeg føler at det finnes definerende øyeblikk i livene våre som former hvem vi blir og hvilken vei vi går. Tidlig i min karriere var jeg i en nedadgående spiral mot selvdestruksjon, og uansett hvor stor suksess jeg hadde, følte jeg meg aldri bra nok, sa hun fra scenen i sin takketale, ifølge People, og fortsatte:

NÅDDE KRISEPUNKTET: Demi Moore har flere ganger sjekket inn på rehab i håp om å bli frisk. Når hun ser tilbake på den tunge tiden, skjønner hun at hjelpen kom på et svært betimelig tidspunkt. Foto: NTB scanpix
NÅDDE KRISEPUNKTET: Demi Moore har flere ganger sjekket inn på rehab i håp om å bli frisk. Når hun ser tilbake på den tunge tiden, skjønner hun at hjelpen kom på et svært betimelig tidspunkt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg kjente på at jeg ikke hadde noen verdi. Og denne selvdestruktive veien, den ble raskt … Den fikk meg til å havne på et ekte krisepunkt, ytret hun.

Sjekket inn på rehab

På midten av 1980-tallet - da hun for øvrig spilte i kultklassikeren «St. Elmo's Fire» - slet hun med både alkohol- og narkotikamisbruk, og så sent som i 2012 sjekket hun inn på rehab for siste gang. Den gang skal hun angivelig ha kollapset i sitt eget hjem, etter å ha festet hardt i flere måneder.

I denne perioden gikk hun også drastisk ned i vekt, så fokuset for rehabiliteringen ble et sunnere og bedre liv uten rusmidler og med et godt kosthold.

Ifølge 55-åringen kom redningen i form av to mennesker hun ikke kjente, som hjalp henne med å bestemme seg. De ba henne møte opp til behandling, hvor den eneste gyldige grunnen til unnasluntring var om hun var død.

Artikkelen fortsetter under bildene.

UNG STJERNE: I 1989 var Demi Moore filmaktuell i «Vi er ingen engler» med Sean Penn (t.v.) og Robert De Niro. Allerede den gang slet hun med rusproblemer. Her på filmens premiere. Foto: AP/ NTB scanpix
UNG STJERNE: I 1989 var Demi Moore filmaktuell i «Vi er ingen engler» med Sean Penn (t.v.) og Robert De Niro. Allerede den gang slet hun med rusproblemer. Her på filmens premiere. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
VEKKET BEKYMRING: Demi Moore avbildet sammen med Eva Longoria i september 2011, få måneder før hun sjekket inn på rehab. Foto: Reuters/ NTB scanpix
VEKKET BEKYMRING: Demi Moore avbildet sammen med Eva Longoria i september 2011, få måneder før hun sjekket inn på rehab. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
ÅRETS KVINNE: Moore ble hedret i helgen, som også var grunnen til at hun åpnet seg. Foto: NTB scanpix
ÅRETS KVINNE: Moore ble hedret i helgen, som også var grunnen til at hun åpnet seg. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De ga meg en sjanse til å endre banen livet mitt gikk i før jeg ødela alt. De så åpenbart mer av meg enn hva jeg selv gjorde. Jeg er så takknemlig, fordi uten den muligheten, uten at de trodde på meg, ville jeg nok ikke stått her i dag, sa hun til den fullsatte salen - som raskt brøt ut i jubel.

Moore la også til at hun var takknemlig for at hennes tre døtre, Rumer (30), Scout (27) og Tallulah (24), har vært der for henne når ting har vært vanskelig.

GOD STØTTE: Filmstjernens tre døtre var til stede for å hylle moren. Fra venstre ser vi Tallulah, Scout og Rumer. Foto: NTB scanpix
GOD STØTTE: Filmstjernens tre døtre var til stede for å hylle moren. Fra venstre ser vi Tallulah, Scout og Rumer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjærlighetstrøbbel

Dette er ikke første gang Demi Moore skaper overskrifter på grunn av sin ærlighet i år. Mange sperret nemlig opp øynene da hun i sommer dukket opp i anledning en såkalt «roast», der eksmannen Bruce Willis (63) skulle grilles av komikere og venner.

Paret var gift i 13 år, før de i 1998 sendte sjokkbølger gjennom Hollywood da de kunngjorde at de skulle skilles. Skilsmissen ble først godkjent i 2000.

DEN GANG DA: Bruce Willis og Demi Moore var gift fra 1987 til 2000. Sammen fikk de døtrene Rumer, Scout og Tallulah Willis. Her er paret avbildet sammen i 1993. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Bruce Willis og Demi Moore var gift fra 1987 til 2000. Sammen fikk de døtrene Rumer, Scout og Tallulah Willis. Her er paret avbildet sammen i 1993. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Independent hadde store deler av kjendiseliten tatt turen til Comedy Central i Los Angeles for å se 63-åringen bli trukket fram og grillet for åpen scene.

Moore hadde definitivt gjort hjemmeleksa si, og gjorde ikke bare narr av Willis som person, men også av ekteskapet deres som raknet.

- Jeg var gift med Bruce gjennom de tre første «Die Hard»-filmene, noe som gir mening da de to siste filmene sugde, uttalte Moore fra scenen, ifølge avisen, og fortsatte:

- Bruce mente at bruddet mellom oss var hans største nederlag. Bruce, ikke vær så hard mot deg selv, du har hatt langt større nederlag enn det, sa Moore, og viste til eksempler som actionfilmen «Hudson Hawk», og at han takket nei til det som senere ble George Clooneys rolle i «Ocean's Eleven», for «å drive med munnspill».

INGEN SURE MINER: Bruce Willis kunne ikke gjøre annet enn å ta imot, da han ble «roastet» av blant andre ekskona Demi Moore. Foto: NTB Scanpix
INGEN SURE MINER: Bruce Willis kunne ikke gjøre annet enn å ta imot, da han ble «roastet» av blant andre ekskona Demi Moore. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bruce Willis flirte underveis og så tilsynelatende ut til å ta det hele med en god dose humor. Duoen har på tross av bruddet klart å beholde et vennskapelig forhold, og ga hverandre blant annet en klem etter showet.

Willis har giftet seg på ny med Emma Heming, der paret ga hverandre sitt ja i 2009. Moore har på sin side vært gift med Ashton Kutcher (40), men paret skilte seg i 2013.

Alkoholproblemer

Det er imidlertid ikke bare Moore og Willis som skaper overskrifter. Også deres tre døtre vekker stadig oppsikt i mediene.

Scout Willis ble blant annet tatt av politiet etter at hun brukte falsk ID da hun var 20 år gammel. Hun ble dømt både for å drikke alkohol før lovlig alder, samt for å vise falsk legitimasjon. I avhøret skal den nå 26 år gamle jenta ha innrømmet at ID-kortet ikke var hennes.

Det ble i ettertid kjent at Willis risikerte fengselsstraff, men slapp unna på grunn av sitt rene rulleblad og gode karakterer som hun har oppnådd på Brown-universitetet. Hun ble derimot dømt til to dagers samfunnstjeneste.

Lillesøsteren, Tallulah Willis, har på sin side lagt seg inn på avrusningsklinikk som 20-åring, etter flere år med hard festing.

VOKSNE DØTRE: Bruce Willis og Demi Moores døtre, (f.v.) Scout, Rumer og Tallulah Willis. De tre har tidligere hatt rusproblemer, men har det mye bedre i dag. Foto: NTB Scanpix
VOKSNE DØTRE: Bruce Willis og Demi Moores døtre, (f.v.) Scout, Rumer og Tallulah Willis. De tre har tidligere hatt rusproblemer, men har det mye bedre i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tallulah var en ivrig deltaker på fester for de unge og rike i Hollywood. Allerede som 17-åring ble hun arrestert for å ha drukket alkohol, ettersom hun var mindreårig.

De to søstrene er tilsynelatende ikke de eneste i familien som skal ha hatt et anstrengt forhold til alkohol.

I fjor sommer avslørte nemlig storesøster Rumer Willis at hun hadde holdt seg edru i over et halvt år.

«Jeg skal være den første til å si at jeg ikke er perfekt og at jeg noen ganger roter ting til. Men noen ganger gjør jeg ting riktig, og jeg vil gjerne dele dette med dere fordi jeg er veldig stolt av meg selv. I går feiret jeg seks måneder som edru. Det er ikke noe jeg planla, men etter den lange reisen med å komme hit jeg er i dag, så kan jeg helt ærlig si at jeg aldri i hele mitt liv har vært stoltere av meg selv. Tusen takk for all kjærlighet og støtte, og husk å være snill med deg selv», skrev hun.

LES OGSÅ: Åpner opp om gravid-sjokket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer