Rikke Isaksen fra «Kompani Lauritzen»:

- Var i dårligst fysisk form av alle

Rikke Isaksen har lært spesielt én ting under «Kompani Lauritzen».

KOMPANIASPIRANT 64: At kroppen tåler mer enn man tror, er noe av det Isaksen tar med seg videre fra Kompani Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIASPIRANT 64: At kroppen tåler mer enn man tror, er noe av det Isaksen tar med seg videre fra Kompani Lauritzen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under Dag Otto Lauritzens (65) militærregime får kjendiser prøve seg i utfordrende øvelser og et strengt kaserneliv inspirert av førstegangstjenesten.

Tredje sesong av TV 2-suksessen gikk av stabelen i slutten av februar. Uke etter uke har én av deltakerne forlatt programmet som et resultat av den fryktede dimmekampen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Deepfake, en metode som er mye brukt i porno, er tatt i bruk i onsdagens episode. Video: TV 2 Vis mer

Målet for kompanirekruttene i Kompani Lauritzen er «å bli en bedre versjon av seg selv». En av dem som har imponert stort i årets sesong, er influenser Rikke Isaksen (27), blant annet kjent fra første sesong av «Ex on the Beach». Hun står igjen som én av fire deltakere i finalen.

KOMPANIREKRUTT 64: Noe av det Isaksen sitter igjen med er gode vennskap, samtidig som hun har lært en hel del om seg selv og hva kroppen faktisk er i stand til å tåle. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIREKRUTT 64: Noe av det Isaksen sitter igjen med er gode vennskap, samtidig som hun har lært en hel del om seg selv og hva kroppen faktisk er i stand til å tåle. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I utgangspunktet hadde ikke Isaksen de beste forutsetningene for å gjøre det så bra som hun gjør i programmet, men etter at hun deltok i «Camp 71» for et par år siden, fikk hun smaken på utfordrende opplevelser.

«Camp 71» var en søsterserie til «71 grader nord» der unge digitale stjerner konkurrerte seg imellom i norsk natur – noe ganske annet enn realityserien «Ex on the Beach», som gjorde henne til et kjent fjes.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

- I «Camp 71» fikk jeg kjenne på det å klare å stå i det, selv om man bare har lyst å gi opp, sier hun til KK.

At Rikke har pågangsmot og viljestyrke, er det ingen tvil om ut ifra øvelsene i «Kompani Lauritzen» å dømme.

– Ellers er jeg veldig opptatt av å gjøre det beste jeg kan og er i tillegg ganske sta.

«KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne må gjennom mange harde øvelser. Det setter sine spor på kroppen. Video: TV 2 Vis mer

Det mest utfordrende

Isaksen fikk ikke forberedt seg stort i forkant av deltakelsen, slik blant annet Emilie «Voe» Nereng tidligere har fortalt KK at hun gjorde. Isaksen jobber som fisker og kom hjem fra fiskebåten like før innspilling.

– Det var egentlig bare å bytte innhold i bagen for så å reise igjen. Dermed fikk jeg ikke trent meg opp, noe som kommer ganske klart frem i episodene.

Fysisk utfordrende

Flere av deltakerne har snakket om hvor tøft det var mentalt. Og det kan det være vanskelig å forberede seg på. Isaksen syntes selv kondisjonen var en utfordring.

– Jeg er ganske sikker på at jeg var den deltakeren som er i dårligst fysisk form – i hvert fall når det kommer til kondisjon.

OBS SPOILER - «KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne måtte klare seg et døgn alene i skogen, og det ble ikke lettere da de fikk utdelt dagens middag. Video: TV 2 Vis mer

Det var heller ikke lett å komme seg gjennom alle øvelsene psykisk. Hun fikk en real prøvelse da de seks gjenværende deltakerne skulle overnatte ute alene. Hun forteller at hun var på bristepunktet.

– Jeg klarte ikke holde liv i bålet mitt og var iskald. Jeg ga opp hele bålet fordi jeg var så sliten og trøtt, la meg ned på bakken mens jeg skalv og tenkte «hva i all verden gjør jeg nå?» Heldigvis sovnet jeg, men jeg husker jeg våknet flere ganger av at jeg frøs. Det var nok den eneste gangen jeg fikk skikkelig negative tanker.

Måtte slippe kontrollen

Isaksen liker å ha en plan og å vite hva som skal skje. Den kontrollen kan hun se langt etter inne i «Kompani Lauritzen».

– Det skjedde noe nytt hele tiden. Det å lære seg å slippe kontrollen og slutte å bekymre seg for hva den neste dagen skulle bringe, var vanskelig for meg.

LAGFØLELSE: Rikke Isaksen, Emilie Nereng og Dennis Siva. Foto: Matti Bernitz / TV 2
LAGFØLELSE: Rikke Isaksen, Emilie Nereng og Dennis Siva. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Hun ble også overrasket over hvordan kroppen reagerte, spesielt når det gjaldt én ting.

Kompanirekruttene skulle i løpet av den første uken gjennom øvelsen «tårnhopp». For mange var det tøft å skulle slippe seg ned i en zipline fra et 14 meter høyt tårn.

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne falt om etter en ekstra krevende oppgave. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

– Jeg visste ikke hvor ille høydeskrekken min var før jeg ble med på «Kompani Lauritzen», forteller Isaksen.

Hoppet hennes var preget av frykt og nervøsitet, og hun var preget av det like etterpå. At hun til slutt hoppet, imponerte Dag Otto i den grad at han felte en tåre eller to.

Isaksen viser seg å være en beinhard dame som ikke gir seg. At hun står igjen som en av de fire som har kommet lengst i programmet, sier mye om viljestyrken hennes.

– Det var tøft, men veldig spennende. Det var en helt fantastisk opplevelse. Jeg har virkelig fått minner for livet.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen glipper taket i tauet, noe som fører til noen dramatiske sekunder for justisminister Emilie Enger Mehl. Video: TV 2 Vis mer

Har gjort ting hun aldri ellers ville gjort

Isaksen forteller til KK at hun har lært mye om seg selv.

– Jeg har lært at ting alltid kan bli verre. Hvis jeg har en dårlig dag nå, ramser jeg opp forskjellige ting som kunne gjort dagen min hundre ganger verre. Da innser jeg at det faktisk ikke er så ille.

Men mest av alt har hun lært at det bor mye inni henne, og at det er mange sider ved seg selv hun enda ikke har oppdaget.

«KOMPANI LAURITZEN»: For en av deltakerne ble onsdagens øvelse litt for tøff. Video: TV2/Rød Løper. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

– Jeg er evig takknemlig for de relasjonene jeg knyttet med de andre deltakerne. Mange av dem står meg nær i dag. Alt i alt har jeg fått lov til å være med på en fantastisk reise og gjøre ting som jeg aldri i livet ellers ville gjort.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - Trodde jeg skulle falle om og dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer