<strong>FORTELLER:</strong> Haddy N'jie snakker åpent om de første dagene etter fødselen i fjor mars. Hun hadde nesten ikke sovet, og var deprimert. Foto: NTB Scanpix
FORTELLER: Haddy N'jie snakker åpent om de første dagene etter fødselen i fjor mars. Hun hadde nesten ikke sovet, og var deprimert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Haddy N'jie og Trond Giske:

- Var helt sikker på at Maria skulle dø

Haddy N'jie snakker åpent ut om angsten for dattera. 

Publisert

(Seoghør.no): Det var i mars i fjor at det norske superparet Trond Giske (50) og Haddy N'jie (37) ble foreldre for første gang. De fikk en liten datter, og delte den store gleden på sosiale medier.

«Lillejenta kom til verden i går ettermiddag. Takknemlige foreldre og glad storesøster gleder seg over det nye familiemedlemmet», skrev Trond den gang.

Jenta har fått navnet Maria, og er blitt godt skjermet av de kjente foreldrene. N'jie har vært stille rundt rollen som mamma, men i et stort intervju med VG Helg forteller 37-åringen åpent om forventningene og hvordan hun takler rollen.

<strong>ÅPNER OPP:</strong> Haddy N'jie forteller i et intervju med VG Helg at de første dagene etter fødselen var vanskelige for henne. Foto: Frode Thingstad, Se og Hør
ÅPNER OPP: Haddy N'jie forteller i et intervju med VG Helg at de første dagene etter fødselen var vanskelige for henne. Foto: Frode Thingstad, Se og Hør Vis mer

Alt har ikke gått helt på skinner. Maria kom til verden med et hastekeisersnitt, og de første ukene var søvnløse og vonde for NRK-profilen. Til avisen forteller hun at depresjonen kom signende.

Trond grep inn

- Det ble veldig mange netter uten å sove, og da blir man deprimert. I alle fall jeg. Man blir «gæær'n», man blir helt sprø. Men pliktkjærligheten slo inn etter fødselen, selv på den femte søvnløse natten, forteller 37-åringen åpent og fortsetter:

- Jeg tenkte bare på hva jeg skulle gjøre for at babyen skulle ha det bra, og da spiste hun opp puppene mine. Jeg blødde, alt gjorde dritvondt, og ingenting fungerte. Kroppen var et ras, forklarer hun.

Da paret kom hjem fra sykehuset med den lille babyen ble det heller ikke noe bedre. Spesielt nettene var vonde, for hun klarte ikke selv å ta vare på Maria på grunn av de skadde brystene. Det var vondt for henne.

Trond måtte overta, og ba Haddy om å legge seg på rommet til eldstedattera Una - slik at hun kunne få en god natts søvn. Inne på rommet, adskilt fra dattera, kom angsten snikende på.

- Da grep Trond inn og sa at med de blodige puppene mine, kunne ikke jeg tilby Maria noe akkurat da.

- Da jeg var på det verste, satt jeg utenfor soverommet og var helt sikker på at Maria skulle dø. Trond ropte: «Gå og legg deg! ». Jeg ropte tilbake: «Nei det går ikke. Det går ikke, alt raser! ». Han ropte tilbake: «Gå og legg deg! ». Det var utrolig heftig, forklarer hun og fortsetter:

- Jeg visste jo at hun ikke kom til å dø, men i de timene føltes det som å stå på et glassgulv over et stup. Hele kroppen min sa at dette var kjempegått rett ned i en depresjon, sier Haddy.

I intervjuet hyller hun Trond, og sier at han aldri tviler på at ting skal ordne seg.

Gledet seg til å bli pappa igjen

Haddy og Tronds nye familiemedlem er programlederens første barn. Giske har imidlertid tenåringsdatteren Una fra et tidligere forhold. Like før Haddy lå på fødestua i mars, fortalte Ap-nestlederen at han gledet seg stort til han skulle bli pappa igjen.

- Jeg skal ta en lang pappaperm. Det blir vel en gang i løpet av vinteren 2017, fortalte han til VG i jula.

Samtidig delte Giske at han også var klar til å brette opp ermene over stellebordet.

- Ja, å skifte bleier blir en del av hverdagen min de neste årene (...) Det er en selvfølge at vi pappaer tar vår del av småbarnsstellet, sa han til avisen.

Vennskapet utviklet seg

Stjerneparet var nære venner i flere år, men i 2014 oppsto det varme følelser mellom turtelduene. Det bekreftet paret overfor Se og Hør den sommeren.

Paret har holdt en relativt lav profil når det gjelder forholdet, men Haddy har tidligere åpnet seg til VG Helg om hvordan de to falt for hverandre.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «å, jøss», sa 36-åringen til avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer